Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meddig küzdenétek a kapcsolatért?

Meddig küzdenétek a kapcsolatért?

Figyelt kérdés

5 éve vagyunk együtt, erre az évre terveztük az esküvőt. Már egy jó ideje jegyben járunk. Szerelmes voltam/vagyok belé. Már nem is tudom mit érzek. Olyan rossz így. Nem tudom elképzelni nélküle a jövőmet, de már kezdek bele fáradni, hogy csak én küzdök a kapcsolatunkért. Neki minden jó így, ő elégedett a kapcsolatunkkal. Az évek alatt sikerült elérnie, hogy a barátaim eltávolodtak tőlem és már nem is tartjuk a kapcsolatot. Ő úgy fogalmazott " a barátaiddal vagy velem akarod leélni az életed". De ha ő akar elmenni a barátaival ahhoz nekem semmi közöm, ami még nem is lenne gond. De sokszor tőlem kér pénzt, hogy a barátait meg tudja hívni egy italra, vagy hogy a hobbijának is hódolni tudjon. Nekem már nincs senkim rajta kívül, hála neki, ha én is szeretnék elmenni vele és a barátaival, akkor fizetnem kell (egy-két kört a bárba, vagy a bowling pálya díjat, esetleg a biliárd asztal díját).

És én még mindig küzdök a kapcsolatunkért. Meddő vitákba megyek bele, próbálok rá hatni, érvelni, logikusan átbeszélni, de minden erőfeszítésem felesleges, mert "h*lye vagy, én szerelmes vagyok beléd", mindig ez a vége. Én látom rosszul a dolgokat, én vagyok a buta liba. De szeretem.

Meddig küzdenétek a kapcsolatért? Vagy mit tennétek a helyemben? Nem szeretném elhagyni, de már hozzá menni sem akarok. Nem állandó jelenségek ezek, sokszor jól meg vagyunk. De azért a február-március időszakban ez már a 2. nagy veszekedésünk.

2011. márc. 24. 09:05
 1/9 anonim ***** válasza:

Régen is ilyen volt? Neki van munkája? Vagy hogyhogy tőled kér pénzt ilyesmikre? Együtt laktok? Ha igen, mióta? Mikor kérte meg a kezed? Azóta változott valami a kapcsolatotokban? Általában ezeken szoktatok vitázni, amit írtál, vagy más dolgokon is?

Bocsi a sok kérdésért, csak szeretnék hasznos tanácsot adni neked, és ehhez fontosak a részletek :)

2011. márc. 24. 09:31
 2/9 anonim ***** válasza:
Fogj egy lapot! Húzz egy függőleges vonalat! Az egyik oldalra írd, mit kapsz ettől a kapcsolattól, mi a jó benne? A másik oldalra azt, amin változtatnál, ami rossz, ami fájdalmat okoz neked. Aztán nézz rá a lapra, talán segíteni fog.
2011. márc. 24. 09:41
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Mindketten hibásak vagytok a kialakult helyzetért.

3opció van:

1.hagysz mindent,végül hozzámész,roncs leszel

2.változtatsz a helyzeteden,akár rendes házasság is lehet

3.elhagyod

Nem tudod meggyőzni érvekkel,győzd meg tettekkel.A magad ura vagy,szerezz barátokat,vagy a régieket frissítsd fel,erre fordíts energiát.Uradnak meg hidegen tálalod,hogy ez meg ez történt,ide meg ide fogsz elmenni a barátnőkkel.Kicsit kerüljön ki a középpontból,vegye észre magát,ne rendeld alá magadat!Tömören ennyi,kezdésnek.

F

2011. márc. 24. 09:43
 4/9 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy régen is ilyen volt, de akkor nem mutatkozott meg. Lehetséges, hogy azért látok rá jobban ezekre a dolgokra, mert most együtt élünk, kb 1 éve. Neki van munkája és ő keres jobban, de még is tőlem kér pénzt. A saját pénzét általában leadja az apjának, mert az apja abból fizeti a számlákat és a kaját. Nincs hitel az apja nyakán, sem az övén. Azért kell a pénzét leadni, ne hogy párom költhesse magára. A csavar, hogy 30 éves és az apja dupla annyi pénzt kap, mint párom, még is elveszi tőle, ha nem adja önszántából, akkor veszekedések és vesztegetések árán (pl veszek neked kocsit). Én kevéskéből élek, és amit nem költök el, szeretném elrakni, mert én nem szeretek úgy élni, hogy nincs egy kis félre rakott pénzem. Ha elmegyünk valahová, már várom a kérdést és nem is kell rá sokat várnom: "Mennyi pénzecskéd van még? Mert kellene ...."

Soha nem a pénzen veszekszünk. Hanem azon, hogy nekem megígér valamit és várom, hogy majd jön és megyünk/csináljuk. De nem jön, ha felhívom kiderül, hogy hát a barátokkal van és majd este hazahozza valaki. A be nem teljesített ígéretek, az önzősége és a kétszínűségén áll a balhé. Mert ő sem azért van a barátaival, mert mekkora barátok, hanem mert ha az egyik kocsival van, akkor ingyen van a fuvar és a sör, vagy bármi. Tehát ingyen cucc. Én ezért balhézom vele legtöbbet.

2011. márc. 24. 09:50
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Első vagyok. Hát...én ezek alapján szerintem nem vesztegetném tovább ebben a kapcsolatban az időm, akármennyire is szerelmes vagyok. Ez a fiú még kiskölyök, annak ellenére, hogy már 30 éves, úgy viselkedik, mint egy kamasz. Erre építenél családot, gyerekeket? Látod, ezért is jó az együttélés, hogy kiderülnek ilyen dolgok :) Ne hagyd, hogy pumpoljon, állj a sarkadra!
2011. márc. 24. 09:54
 6/9 anonim ***** válasza:
78%
hagyod magad kihasználni, és te is tehetsz róla, hogy a barátságaid megszakadtak. Ha valaki ragaszkodik hozzá, nem lehet elvenni tőle. Ne csinálj mártírt magadból!
2011. márc. 24. 09:57
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Végre valaki, aki szembe mer nézni a tényekkel. Jól látod, ha kételyeid vannak. Én a helyedben ehhez az emberhez a büdös életben nem mennék hozzá. Több okból. Mi az hogy az apja elveszi a pénzét? Ha egy 30 éves férfitől elveszik a jogosan kapott fizetését olyan barom indokokkal amit leírtál, ott valami nagy baj van, méghozzá nem apukával hanem a pároddal. Nem engedi hogy barátod legyen, kisajátít. Undorító dolog. Neki bezzeg vannak barátai,mert ugye az normális. Harmadrészről, hogy pénzt kunyerál folyton tőled, és mindezt úgy mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hát szánalmas. Téged úgy kihasználnak ahogy csak lehet. De a lényeg, hogy van agyad, amit használsz is szerencsére.

Közöld a barátoddal hogy nincs több pénz kunyerálás, barátnőkkel fogsz találkozni, és tegye meg amit megígér. Nézd meg megteszi e, van e rá próbálkozás hogy változzon. Ha van akkor meglátod jobb e az élet vele, illetve tartósan tud e változni, ha meg nem akkor vess véget ennek a kapcsolatnak, és keress olyat aki szeret, nem csak használ. Sok sikert!!! 37/nő

2011. márc. 24. 10:23
 8/9 anonim ***** válasza:

Nekem is volt egy hasonló kapcsolatom.Az akkori pasim nagyon jól keresett, és az édesapja is. Az édesapja mindig elvette a fizetését, de hozzá kell tennem, hogy huszonéveesek voltunk, ez volt az első munkahelye. Az apja viszont valóban neki tette félre (később felpótolta és vett belőle NEKI egy lakást)

DE amíg a fizetését az apjának kellett leadni, neki alig maradt valami, pár nap alatt el is fogyott és onnan az én kis fizetésemből jártunk el, és vettem neki a cigit, meg ami kellett. Persze végig nagyon szerelmes volt, nem igazán veszekedtünk stb. Szakítás után mégis mondott egy olyat, amit álmomban sem gondoltam volna: jó volt ez így neki, volt nője, pénze, szexelhetett amikor akart. Később persze megbánta a kijelentését, de akkor nagyon megbántott. Gondolkozzál el ezen, tedd el te is a fizetésedet, mondd, hogy valamire nagyon kell spórolnod, vagy hiteled van bármi, vagy csak azt, hogy szeretnéd,h ogy ugyanannyit dobjatok a közösbe és abból boldogulni. Ha azon felül szeretne költeni, akkor az már az ő baja. Így látni fogod, hogyan működik a kapcsolat.Én tutti ezt tenném, a maradék kis pénzemet betenném a bankba, hogy még véletlenül se legyen kéznél, még akkor is ha csak 5000-ről van szó. Ha egy év után így érzel, nem szerencsés hozzámenni, mond azt is el neki, hogy várni szeretnél még ezzel. Talán úgy elgondolkodik.

2011. márc. 24. 10:26
 9/9 anonim ***** válasza:
Én nem mondom neked azt hogy hagyd ott azonnal, mert hogy ilyen pasi mellett nem lesz jövőd. De az a te hibád hogy elveszítetted a barátaidat, hogy lehettél olyan buta, hogy hagytad magad a barátod/vőlegényed által befolyásolni? Szerintem csináld azt, hogy elteszed a pénzedet, mondd azt hogy kell valamire, vagy egyszerűen csak költsd magadra. Keresd fel újra a régi barátnőket, és járj el te is velük akár csak beszélgetni vagy sétálni vagy kávézni... Észre fogja venni a pasi, hogy hoppááá a barátnőmnek is van programja. Lehet zavarni fogja. De állj már a sarkadra!
2011. márc. 24. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!