Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg ennyire rosszul...

Tényleg ennyire rosszul választottam párt magamnak? Csak azért, mert főiskolát végzek, felsőbbrendű kell legyek, mint egy 12 osztályt végzett?

Figyelt kérdés

Mert édesapám egyáltalán nem akarja elfogadni, hogy főiskolás létemre egy olyan férfiúba szerettem bele, akinek csak 12 osztálya van.

Ráadásul a szülei elég korán meghaltak (még csak 13 éves volt). Ennek ellenére neki sikerült egy kis házat építenie magának és fenntartania magát tisztességesen. (igaz 3 megye "választ " el minket).

De sokat küzd a kapcsolatunk érdekében (ahogy én is) és 2 -3 év mulva az én(22 éves) szülövárosom közelében is vehetünk 1 kisebb kertes házat.

Mi nagyon szeretjük egymást a párommal és tudom, hogy az életben még egyszer nem fogom megtalálni ilyennyire a lelki társamat.

Azonbam apum nagyon a párom (30 éves) ellen van.

Mindig azt hajtogatja, hogy neki nem kell egy csóró, és hogy neki nem tetszik, és hogy keressek mást mert nem ezt érdemlem.

Mit tegyek?

2011. jún. 17. 20:12
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%

- Az egy dolog, hogy MOST 12 osztályt végzett. A kérdés: akar-e, szeret-e tanulni, művelődni, tudást magára szedni? És nem csak intézményes oktatás formájában. Mert ez lesz fontos a későbbiekben, azaz a szellemi igényesség.

-Apukád véleményét fogadd jóindulattal, mert biztosan a féltés beszél belőle. Másrészt meg a tapasztalat, mert bizony sok házasságban volt az gond, amit itt írtál. De. Ez nem jelenti azt, hogy nálatok is törvényszerűen bekövetkezik a végzettség miatti krach.

-Válni ezer féle okból lehet, van, amit előre látunk ("nem lesz ennek jó vége"), van, amit álomházasságnak látunk és mégis szétmennek.

Beleszólni a szülőknek nem szabad, legfeljebb elmondhatják a véleményüket, de hagyni kell a gyerekeiket a saját útjukat járni.

-Inkább azt vedd számba, mennyire ismered a barátod. Ismered-e egyáltalán annyira, hogy érdemes legyen apukáddal harcolni érte? Vagy mi az, amit apukád elfogadhatatlannak tart benne? Megkérdezted-e tőle, leültél-e beszélgetni vele?

Egyeznek-e az elképzeléseitek, a jövőről elgondolt álmaitok a barátoddal? Nincs-e olyan tulajdonsága, amit nehezen nézel el neki, vagy fordítva?

2011. jún. 18. 11:07
 22/31 A kérdező kommentje:

A távolság ellenére elég sokat tudunk találkozni.

Én már végiggondoltam többször is mindent amit leírtak a válaszadók és sokszor már nem látok kiutat (mert édesapámat is szeretem, meg a barátomat is).

2011. jún. 18. 16:47
 23/31 anonim ***** válasza:

nem kell "nem szeretni" édesapádat, szeresd, tiszteld.

De nem vele akarsz/fogsz élni, szerelmeddel akarsz élni, vele szeretnél családot majd. Ha majd szeretetben együtt éltek, be fogja látni, tévedett, és megenyhül.. idő,idő.

És, amit már írtam, a házasság alatt idővel előtérbe kerülnek a cselekvésbeli inteligencia és az érzelmi intelligencia mutatói. (mindenhol: két közgazdász doktor vajon arról beszélget a tűzhely mellett, milyen legyen a termelékenységi ráta, a GDP? vagy arról, leszakadt az ereszcsatorna, meg kéne javítani... vagy a lélek végtelensége merül fel egymás lelkét egyre jobban megismerve?

2011. jún. 18. 17:02
 24/31 anonim ***** válasza:
*jav:intelligencia (sok megélt tapasztalat mondatja velem ezeket)
2011. jún. 18. 17:05
 25/31 anonim ***** válasza:

17:02

Borzasztóan fontos, hogy a másik érzéseit, gondolatait intuitív módon átlássa a másik fél. Lássa közös életük mélyebb összefüggéseit és általában tudja, mire vágyik, mire lehet szüksége a másiknak. Ehhez nagy (érzelmi)intelligencia kell.

Senkit nem elégít ki (vagy legalábbis nagyon sivár lelkűnek kell elnni ehhez) az ereszcsatornáról való diskurzus.

2011. jún. 18. 21:20
 26/31 anonim ***** válasza:
nem írtál ki mostanában egy ugyanilyen kérdést? az hova tünt?
2011. júl. 3. 15:49
 27/31 A kérdező kommentje:
Nem írtam ez az első ilyen tipusú kérdésem
2011. júl. 3. 16:05
 28/31 anonim ***** válasza:
nem az iskolai végzettség dönti el ki milyen ember.Anyukám is kétdiplomás, apu meg csak egy szakmunkát végzett szobafestő.Nagyon jól megvannak, bár ennek ellenére apu sporolósabb anyu meg tele van hitekllel,pedig többet keres.
2011. júl. 6. 11:52
 29/31 anonim ***** válasza:

Nem volt türelmem végig olvasni a válaszokat.

Én csak annyit mondanék, hogy hallgass a szívedre, apád meg ne érdekeljen, ezt a pár évet húzd ki valahogy aztán emeld a kalapod azt állj tovább.

Az élet már nem egyszer bebizonyította, hogy nem sokra mész ha pénzes pasit keresel.Smucig, zsidó a nagy része!!

Egy olyan férfi aki szeret és veled akarja felépíteni az egész életét, az nagyon figyelemre méltó, mint az, hogy egy életbe mész bele egy másik férfihoz, aki teljesen be sem fogadna!!

Nem az iskolai végzettségtől függ, hogy kibe leszel szerelmes, aki e szerint nézi a dolgokat az elég önző és igazságtalan...

2011. júl. 6. 12:13
 30/31 anonim ***** válasza:

Utolsó vagyok.

Azt elfelejtettem, hogy ha apud igazán jót akarna neked, akkor elfogadná a döntéseidet!!ÉS melletted állna...

2011. júl. 6. 12:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!