Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám tudta nélkül eladtam az...

Anyám tudta nélkül eladtam az epilátoromat. Ha kérdezné hol van, vagy valami, mit mondjak? 17l

Figyelt kérdés
A gitáromat is eladtam, kereste. Megmondtam, hogy eladtam, és picit mérges volt.
2011. jún. 17. 12:33
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
78%
Mégis mire kell a pénz? Mert egy használt epilátorért nem sokat adnak.. És ne hazudj anyukádnak ha megkérdezi akkor mondd el az igazat!
2011. jún. 17. 12:54
 12/36 anonim ***** válasza:
49%
Majd ha elszedi az anyja drága dolgait és azt adja el, na AZ lesz a lopás.Megmondom a szüleidnek, hogy kell pénz ezért ezt meg ezt eladod és kész. Nem kell belőle nagy ügyet csinálna, már ha nem rosszra kell a pénz és nincs szükség ezekre a dolgaidra..
2011. jún. 17. 12:55
 13/36 anonim ***** válasza:
62%

drogra kell a pénz vagy mi van hogy ennyire fontosa?

én mikor 17 voltam örültem mikor egysze be borozhattam.

2011. jún. 17. 13:00
 14/36 anonim ***** válasza:
75%
12:55: Csak akkor van igazad, ha ő kereste meg rá a pénzt. Ha nem, akkor bizony nem az övé a holmi.
2011. jún. 17. 13:01
 15/36 anonim ***** válasza:
60%
áh most látom h nem válaszoltál mikor a többiek feltették a drogos kérdést. sztem kérd meg anyud h vigyen el a detoxba. már távolról is látszik h a drog irányít téged
2011. jún. 17. 13:03
 16/36 anonim ***** válasza:
87%

Mi soha nem adhattuk el azt amit a szüleink vettek nekünk, kivéve ha ők is úgy látták, hogy arra már abszolút nincs szükségünk. (pl Play Station2)

Soha nem is lett volna pofám eladni olyan dolgokat amiket ajándékba kaptam vagy csak úgy vettek nekem.

Amit a saját pénzemből veszek, az más.

Miért adtad el? Miért volt ennyire fontos a pénz?

2011. jún. 17. 13:05
 17/36 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem mond meg az igazat, és csak akkor adogasd el a TE dolgaidat, amikor saját pénzedből vetted előzőleg (mert akkor tényleg a tied).
2011. jún. 17. 13:06
 18/36 anonim ***** válasza:
72%

Itt őszinte lehetsz, hogy mire kell a pénz (totál névtelen az egész), és szerintem vannak itt annyira jó indulatú emberek, hogy segítenek, tanácsot adnak!

Mondd meg Anyukádnak, hogy kellet egy kis pénz ...-re és ...-re és ezt vettem belőle.

2011. jún. 17. 13:06
 19/36 anonim ***** válasza:
59%

Álljatok már le ezzel az anyád vette tehát az övé, hiába adta neked dumával! Törvény mondja ki, hogy mindenkinek joga van a személyes tulajdonhoz, vagyis az az övé és azt csinál vele, amit akar (bár a gitár értéke lehet, hogy ezt meghaladja). És ha nem is lenne: ha adsz valakinek valamit, teszem azt egy nyakláncot a barátnődnek, akkor azzal nem azt csinál, amit akar? Dehogynem, hiszen <i>neki adtad</i>, vagyis már nem az ajándékozóé, hanem az ajándékozotté. Amit az ember kap, akár használati tárgyat, akár mást, az már az ő tulajdonát képezi, és azt tesz vele, amit akar, csak epilátorokra és gitárokra nem szokás ajándékozási szerződést kötni, mint a lakásokra. Csak azt nem adhatja el, ami nem az övé, vagyis kölcsön kapta. Ha kölcsön epilátor és gitár lett volna, jogos lett volna a felháborodás, de örökbe kapta, nem átmenetileg használhatta, én legalábbis így értelmezem a kérdést. Az már más lapra tartozik, hogy ezek után nyilván nem kap a kérdező másikat, és jogosan nem, de ez az ő döntése volt.

Hogy a kérdésre is válaszoljak: szerintem mondd meg az igazat, esetleg ha megoldódott az anyagi problémád, ami felemészti a cuccaidat, vegyél másikat és kész. Nem az én dolgom, de nem lenne jobb megosztani a szüleiddel, hogy mire kell a pénz? Talán odaadnák és segítenének megoldani a problémát, ha van egyáltalán.

2011. jún. 17. 13:12
 20/36 anonim ***** válasza:
84%

Vélhetően ott a gond, hogy nem olyasmire kell a pénz, amire épeszű szülő adna. Vagy talán Anyák napi ajándékra kellett a pénz...?

Egyébként meg egy 17 éves ne adja el titokban azokat a dolgokat, amiket a szülei vettek neki. Hogy kinek a magántulajdona, arról ár vitát nyitni...

2011. jún. 17. 13:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!