Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az h 18 évesen...

Miért van az h 18 évesen megszabják nekem otthon, h mikor feküdjek le?

Figyelt kérdés
picit irritáló :( úgy kezelnek engem mint egy 7 évest -,-
2011. jún. 16. 23:40
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
bár amennyire ismerem a szüleimet semmit se fognak reagálni amit mondok, itt csak a költözés segít csak :/
2011. jún. 17. 00:30
 22/29 anonim ***** válasza:
73%
Ha észrevetted volna, nem beleszólnak, hanem javasolják, hogy korábban feküdj le, hogy ne menjen el a fél napod az alvással. Igenis, amíg velük laksz, alkalmazkodnod kell. Anno a suli mellett 16 évesen, dolgoztam hétvégén, havonta egy-két alkalommal mentem bulizni is, és az én Apukám is mondta reggel, hogy "aki éjjel legény, nappal is legyen az". Aztán már nem érdekelt annyira a bulizás, inkább időben lefeküdtem, és nem csesztem el a hétvégémet lustálkodással. Nem írtad, hogy dolgozol vagy suliba jársz, de "amíg az Ő kenyerüket eszed", joguk van beleszólni, hogy élsz. Én 19 évesen is szóltam, mikor elmentem hazulról, hogy hova megyek, és nem azért mert elvárták, hanem hogy tudják, ha nem jönnék időben hol kereshetnek, nem volt akkoriban mobiltelefon, ill. volt csak még nagyon drága mulatságnak számított. 1997-ben. Úgy éreztem, megérdemelnek annyit a szüleim, hogy ne idegeskedjenek hol vagyok. 33N
2011. jún. 17. 00:37
 23/29 anonim ***** válasza:
57%
és ha szimplán csak megkérnéd őket h hagyjanak egy kicsit békében, nem pedig zsarolás meg dühkitörés (amiket az előzők írtak)?
2011. jún. 17. 01:10
 24/29 anonim ***** válasza:

Fél 1-kor fekszel, és utána másnap délig alszol? Megértem, hogy mérges rád. És ha mondjuk nagyidnak segíteni kellett volna? jó, ha nincs semmi, akkor aludj, persze, csak a nagyszülők nem veszik ezt jó néven. :) Úgy vannak vele, h munka van - ha nincs akkor is találnak -, az ember reggel már álljon haptákban. :)

Én sem tespedek soha délig az ágyban, max. ha szilveszter, de akkor kb. kilencre érek haza - és úgy durmolok délig.

2011. jún. 17. 06:27
 25/29 A kérdező kommentje:
am meg qrva ritka h fél 1 kor kellek :D csak mint mondtam vissza aludtam,mert nem esett jó kikelni az ágyból
2011. jún. 17. 09:54
 26/29 anonim ***** válasza:
Én is 17-18 éves voltam, amikor hetente egyszer volt egy szerdai napom, amikor csak 9-re kellett menni suliba, mert nem volt első óra. De én ilyenkor is felkeltem a szokott időben, mert a barátnőimmel ezen a napon ebben az első lyukasórában mindig megittunk egy kapucsínót a kedvenc kis kávézónkban. Egyszer csak apám közölte, hogy nem mész te sehova, hanem kialszod magad! Szerinted???
2011. jún. 17. 11:26
 27/29 anonim ***** válasza:

26 vagyok, anyámékkal lakom és megszabják mikor feküdjek, mikor keljek.

Mondjuk 2 szobás lakásunk van, nem is tehetném meg, hogy 8-nál tovább aludjak akkor sem, ha nincs semmi dolgom.

Este pedig zavarnám őket a fénnyel/szöszmötöléssel.

Na meg ha reggel felkelek süt a nap, este pedig a lámpafény pénzbe kerül... még akkor is ezzel jött amikor szakdogát írtam/államvizsgára készültem, pedig éjjel jobban szeretek tanulni, na de a napi rutinba ilyen "apróságokkal" tilos belemocskolni.. :/

2011. jún. 17. 11:48
 28/29 anonim ***** válasza:

Mert felnőtt korban vagy és nem a saját lakásodban, hanem a szüleid tulajdonában állóban laksz, ezért megtehetik veled, hogy megszabják a napirended egy részét. Ilyenkor el kell költözni, legalább egy albérletbe társulni, vagy valami, mert különben megtehetik. Én is ezt tervezem ha 18 leszek.

17/F

2011. jún. 17. 11:58
 29/29 anonim ***** válasza:

6 évig kollégista voltam, miután végeztem haza kellett költöznöm, mert nincs pénzem fenntartani saját szobát sem. Szívesen laknék saját lakásban, na de ha nincs miből kifizetni?

Meg ha már elmennék akkor a barátommal tenném, de ő se keres túl sokat, mondjuk neki legalább saját szobája van. Csak ha meg elköltözne, akkor a szülei már nem tudnák fenntartani a mostani lakásukat, szóval el kellene adniuk. Ilyet meg nem akarnak bevállalni, csak hogy elköltözhessen a fiuk.

2011. jún. 17. 12:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!