Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg nem létezik hosszan...

Tényleg nem létezik hosszan tartó párkapcsolat 1 főiskolát végzett és 1 12 osztályt végzett között?

Figyelt kérdés
2011. jún. 16. 10:53
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

Ha a diplomás mindig minden jobban tud, akkor nem létezik. Ha egyenrangúnak tudja tekinteni a partnert, akkor létezhet. De ez visszafelé is igaz, a nem diplomásnak kell annyi önbizalmának lenni, hogy nem képzeli azt, hogy ő kevesebb, mint a párja. Mert ha neki vannak komplexusai, ugyanúgy nem működik a dolog.

Ha a pasi a diplomás, általában jobban működik a dolog. De a pasik egója általában nem bírja el, hogy a nő "többre vitte" nála. Kivételek persze akadnak.

Ui: diplomás és diplomás között lehet egyébként különbség, mert el lehet kezdeni vitatkozni, hogy kinek "jobb" a diplomája, tanár vs. orvos, fizetős főiskola vs. jogi kar stb.

2011. jún. 16. 12:11
 22/35 anonim ***** válasza:
78%

De, létezik. :)

A férjemnek szakmunkás végzettsége van, nekem most lesz a második diplomám. De esküszöm, sokkal életrevalóbb nálam, sokkal logikusabban gondolkozik. Én jó vagyok a műveltségi dolgokban, meg a szakterületemhez is értek. De hétköznapi problémákat mindig sokkal ügyesebben oldja meg a férjem, én mindent túlbonyolítok. :)

2011. jún. 16. 12:27
 23/35 anonim ***** válasza:
32%
Előrebocsátom, hogy egyetemista vagyok, de nem értem a kérdésed lényegét. Aranyat sz@rsz a főiskoláddal, vagy mi? Amúgy semmit nem ad pluszban egy egyetem vagy egy főiskola, ezt megsúgom, annyira szánalmas emberek képesek egyetemet végezni, hogy azt el sem hinnéd. Mert nem kell semmilyen életrevalóság egy egyetem elvégzéséhez, jegyzetet kell szerezni, és azt bemagolni, vizsgaidőszakban 7x1 este rámegy. (Pedig "elit egyetem" állítólag legnehezebb szakán vagyok)
2011. jún. 16. 12:54
 24/35 anonim ***** válasza:
32%

Csak mostanság divat ezzel foglalkozni. Régen a nők amikor nem tanulhattak, akkor is voltak működő kapcsolatok.

Ettől függetlenül szerintem lehet belőle probléma. A tnulatlan fél nm érzi egyenragúnak magát akkor ez konfliktushoz vezet. Ha összejön egy geofizikus és egy kozmetikus, nem biztos, hogy olyan jól egymásra találnak, mint partner. Ugyanakkor akkor a szakmunkás is lenézheti diplomás társát, ha például ő nem talál munkát, mert olyan a képzettsége...Sok tényezőtől függ, én speciel fenntartással kezelnék egy ilyen kapcsolatot, akár ha én vagyok a képzettebb, akár nem :)

2011. jún. 16. 17:56
 25/35 anonim ***** válasza:
Ez szerintem butaság. Mióta számít ennyire a végzettség? :S Az ilyet sose értettem meg. Főiskolát meg 40-50 évesen is végezhet az ember, addig meg ne álljon szóba a diplomásokkal? :) Ez abszurd.
2011. jún. 24. 14:38
 26/35 anonim ***** válasza:
A mi kapcsolatunk 10 évig tartott így. A férjem diplomás volt, nekem meg csak érettségim volt. Akkor sem a kapcsolatnak lett vége, hanem én is diplomát szereztem. Semmi negatív tapasztalatom nincs ezzel kapcsolatban. A férjem soha nem éreztette velem, hogy én kevesebb lennék nála.
2011. jún. 24. 15:08
 27/35 anonim ***** válasza:
A legbutább, legprimitívebb ismerőseim, MIND diplomások...
2011. jún. 24. 20:02
 28/35 anonim ***** válasza:
anyukám egyetemet végzett-mérnöknő, apukám szakmunkás, 27 éve házasok, tehát szerintem létezhet.
2011. jún. 24. 21:19
 29/35 anonim ***** válasza:
100%
11:34 Csoda, hogy találtál egyáltalán valakit, akinek hozzád hasonlóan kedvenc témája a sulija...
2011. jún. 24. 21:39
 30/35 anonim ***** válasza:
Megette a fene, ha már a társkereséshez is diploma kell.
2011. jún. 24. 21:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!