Tényleg nem létezik hosszan tartó párkapcsolat 1 főiskolát végzett és 1 12 osztályt végzett között?
Ha a diplomás mindig minden jobban tud, akkor nem létezik. Ha egyenrangúnak tudja tekinteni a partnert, akkor létezhet. De ez visszafelé is igaz, a nem diplomásnak kell annyi önbizalmának lenni, hogy nem képzeli azt, hogy ő kevesebb, mint a párja. Mert ha neki vannak komplexusai, ugyanúgy nem működik a dolog.
Ha a pasi a diplomás, általában jobban működik a dolog. De a pasik egója általában nem bírja el, hogy a nő "többre vitte" nála. Kivételek persze akadnak.
Ui: diplomás és diplomás között lehet egyébként különbség, mert el lehet kezdeni vitatkozni, hogy kinek "jobb" a diplomája, tanár vs. orvos, fizetős főiskola vs. jogi kar stb.
De, létezik. :)
A férjemnek szakmunkás végzettsége van, nekem most lesz a második diplomám. De esküszöm, sokkal életrevalóbb nálam, sokkal logikusabban gondolkozik. Én jó vagyok a műveltségi dolgokban, meg a szakterületemhez is értek. De hétköznapi problémákat mindig sokkal ügyesebben oldja meg a férjem, én mindent túlbonyolítok. :)
Csak mostanság divat ezzel foglalkozni. Régen a nők amikor nem tanulhattak, akkor is voltak működő kapcsolatok.
Ettől függetlenül szerintem lehet belőle probléma. A tnulatlan fél nm érzi egyenragúnak magát akkor ez konfliktushoz vezet. Ha összejön egy geofizikus és egy kozmetikus, nem biztos, hogy olyan jól egymásra találnak, mint partner. Ugyanakkor akkor a szakmunkás is lenézheti diplomás társát, ha például ő nem talál munkát, mert olyan a képzettsége...Sok tényezőtől függ, én speciel fenntartással kezelnék egy ilyen kapcsolatot, akár ha én vagyok a képzettebb, akár nem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!