Mit gondoltok a hagyományos női nevekről manapság (fiatalok körében )?
Csak én tapasztalom azt, hogy manapság "ciki", ha valakinek - a fiatalabbak közt - ilyen neve van ?
Pl. Erzsébet, Ilona,Viola, Ibolya ...
ahogy már írták, ezek a nevek is újra divatosak lesznek majd, de amúgy is, miért baj, ha valamiből kevesebb van? pont, hogy lassan ezek a nevek, hangzanak különlegesen (főleg fiatal embernél).
27/l
Az Ilona nagyon tetszik, az Erzsébetnek az Erzsi becézése (meg persze az Örzse) az, ami borzasztó.
Amúgy meg érdekes, hogy vannak régi virágnevek (Ibolya, Rózsa, stb), de az újhullámosoktól mindenki rosszul van, pedig szerintem tök ugyanaz a kategória.
Igen, tényleg elgondolkodtató hogy a Rózsa régiesnek számít, de pl. a Jázmin az egyik leggyakoribb manapság :)
A Viola mondjuk nem régies, vannak ilyen nevű fiatal ismerőseim is, de az Ibolya meg megint régiesnek számít, bár nem tudom miért hiszen mindegyik virágnév nagyon szép :)
Nem cikik a nevek csak szinte a furcsa becézésektől menekülnek (Örzse és társai)
De tényleg nem adnék ilyen neveket (Majd 15 év múlva ;)) a gyerekemnek
Nekem semmi bajom a Jázmin névvel, szép névnek tartom. Nekem attól áll fel a szőr a hátamon, hogy minden második kislányt így neveznek el, mert különleges nevet akarnak neki.
Ha már virágnevek, a Tulipán miért nem adható név? Lehetne Tulinak becézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!