Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a hagyományos...

Mit gondoltok a hagyományos női nevekről manapság (fiatalok körében )?

Figyelt kérdés

Csak én tapasztalom azt, hogy manapság "ciki", ha valakinek - a fiatalabbak közt - ilyen neve van ?

Pl. Erzsébet, Ilona,Viola, Ibolya ...

2011. jún. 15. 20:49
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
100%
Csak divat kérdése szerintem. Egyszerűen 20-30 éve van egy tendencia, miszerint ilyen nevet most nem adunk. De lehet, hogy öt év múlva újra elkezdődik egy ilyen hullám. Divat kérdése az egész.
2011. jún. 15. 21:15
 22/46 anonim ***** válasza:
55%
Engem Ágnesnek hívnak (középtucat...?), de a korosztályomban vagy fiatalabbak között nem nagyon ismerek hasonló nevűt. Harminc körüli vagyok, de inkább 40 felett kezd gyakori lenni.
2011. jún. 15. 21:30
 23/46 A kérdező kommentje:
Az Ágnes (egyébként nekem tökre tetszik) azért jó , mert nem is hagyományos meg nem is ultramodern, szóval szerintem olyan név, ami sehol és semmikor nem kelt fura érzést :)
2011. jún. 15. 21:31
 24/46 anonim ***** válasza:
85%

Mondjuk eléggé kacifántos vezetéknevem van, a szülők nem keveset szenvedtek vele, amíg olyan nevet találtak, hogy ki is lehessen mondani.

Apai ágon mindenki László és Mária volt generációkig visszamenőleg. Nagymamám balhézott is, hogy miazhogyágnes??? :)

2011. jún. 15. 21:35
 25/46 anonim ***** válasza:
100%

Én Viola vagyok, és szeretem a nevemet. Passzol a vezetéknevemhez, és amúgy is ritka név.

A hétköznapokban egy becézett alakját használom, mert egyszerűbb, és még az oviban kezdtek így szólítani.

Szerintem minden régi(elavult) nevet lehet úgy viselni és használni a becézett alakját, hogy az passzoljon a viselőjéhez. Nincs ezekkel semmi gond, csak manapság furcsa hallani ilyen neveket, amikor a modern és szokatlan nevek korszakát éljük.

22/L

2011. jún. 15. 21:42
 26/46 anonim ***** válasza:
70%

inkább mint az Eszmeralda meg a Dzsesszika.

szerintem azért jók ezek a régebbi nevek, mert az idők során egy halom becenevet találtak ki rájuk.

nem csak arra kell gondolni, h milyen édesen hangzik, ha egy kislányt Lilinek vagy Kittinek nevezünk el, mert egyszer felnő, és komolytalanságot sugall a neve... legalábbis számomra. ismerek fiatalok közt is Erzsébetet, Ilonát, Violát is. ötletes, kedves beceneveik vannak. :)

2011. jún. 15. 21:50
 27/46 A kérdező kommentje:

az Erzsébetre ismerem pl. a Böbit, Zsókát, Zsót..

az Ilonára, Violára, Ibolyára vannak ilyen frankó becenevek ?

2011. jún. 15. 21:53
 28/46 anonim ***** válasza:
50%

Ez fura, felénk egy ilyen régi név sincs, ellenben minden kislány Hanna,minden kisfiú Levente. A Hannától és a Jázmintól már a falra mászok. A jázmin még csak csak,na de ez a Hanna, feláll a szőr a hátamon, borzalmas. Nameg tényleg minden második kislány ez a játszótéren, már nem is vicces.

A nevek pedig nem cikik, az Ibolya nagyon szép az Ilona is, Erzsébet nem tetszik, a Viola pedig nekem kifejezetten csúnya.

2011. jún. 15. 21:54
 29/46 anonim ***** válasza:

Szerintem is csak azert erezzuk furcsanak, mert most mas a divat, de mint tudjuk, a divat visszater, allandoan valtozik. 30-40 ev mulva valoszinuleg a Luca es a Dominik lesz furcsa egy kisgyereken.

Ez olyan, mint a ruhadivat. Milyen furcsa ranezni a 80-as evek ruhaira. A nevek is ilyenek.

2011. jún. 15. 23:40
 30/46 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs semmi baj ezekkel a nevekkel, mondjuk én nem nevezném el egyik névvel sem a lányomat a felsoroltak közül. Egyébként ismerek egy 19éves lányt akit Erzsébetnek hívnak.

Amúgy sok embernek mi a baja a Jennifer névvel? Párom unokahúgát is úgy hívják, szerintem szép név. De mondjuk én, ha lányom születne akkor Laurának, vagy Dominikának, esetleg Eszternek nevezném el.

18L

2011. jún. 16. 00:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!