Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a hagyományos...

Mit gondoltok a hagyományos női nevekről manapság (fiatalok körében )?

Figyelt kérdés

Csak én tapasztalom azt, hogy manapság "ciki", ha valakinek - a fiatalabbak közt - ilyen neve van ?

Pl. Erzsébet, Ilona,Viola, Ibolya ...

2011. jún. 15. 20:49
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:

Nekem minden névből van ismerősöm 20körüliek vagyunk. S szerintem a becenvekkel igen hangulatossá lehet őket varázsolni:

Erzsébet: Zsóka, Zsike

Ilona: Lonci (ez nekem valamiért személyes kedvencem :)

2011. jún. 16. 01:45
 32/46 anonim ***** válasza:

A régi nevek jobban tetszenek, mint az újak.

Erzsébet, Jolán, Cecília, Katalin, Mária. Meg még a Tamara, Veronika, Anna, Felícia, Orsolya, Margaréta.

Férfinevekből, Gábor, András, Ferenc, Iván, János, Jakab, Tibor, Zoltán.

2011. jún. 16. 07:54
 33/46 anonim ***** válasza:

Erzsébet: Böbike, Erzsike, Zsóka, Zsazsa

Ilona: Icus, Ica, Ilon, Icuka, Ilka

Viola: Viló (egyik ismerősömet így hívjuk), Vilcsi, Violka

Ibolya: Iboly, Ibike, Ibus

2011. jún. 16. 11:20
 34/46 anonim ***** válasza:

Erzsébetről, nekem "Erzsinénizés" jut eszembe...

A teljes névről öreges, dohos,komoly...ilyen asszociációk jutnak eszembe.

"Erzsinénizés"- ről pedig pletykás falusi asszonyok.

Szerintem csak asszociáció kérdése, de sok "trendi" név mellett tény h öregesnek hangzik.

Én a Jánost, Józsefet nem szeretem, mert ezek számomra olyanok, amik csak 40 felett állnak jól egy embernek :)

2011. jún. 16. 17:46
 35/46 anonim ***** válasza:

Nincs velük gond. Én így, hogy Viola nem tetszik, de pl. a Violetta az már nagyon.

A keresztlányomat Lujzának hívják, ez sem gyakori név. Amikor először meghallottam, hogy mi a gyerek neve, ledöbbentem, de már nagyon tetszik:)

2011. jún. 16. 18:07
 36/46 anonim ***** válasza:
Nekem vannak barátaim ilyen hagyományos nevekkel, 20 év körül. Erzsébet Lizinek hívatja magát, a József Joey-nak, János pedig Johnny-nak...ez is egy alternatíva, ha nem akarunk "öreges" nevet.
2011. jún. 17. 15:42
 37/46 anonim ***** válasza:

Nekem is vannak ilyen nevű harminc alatti ismerőseim.

Erzsébet az Böbe, István az Pista, Ibolya az Ibu, Violetta az Viol, Ilona Lonka, Péter az Petya vagy Pete (Pít).

2011. jún. 17. 16:27
 38/46 anonim ***** válasza:

Nem tudom, miért, de nekem szinte minden névről egy arc ugrik be. Ezért van az, hogy ki nem állok néhány nevet. Pl. oviban utáltam Rózsika ovónénit, ezért nem szeretem a Rózsi nevet. Lehet, hogy ez csak nálam van így, de én valamiért asszociálok. :D Nem akarok ezzel senkit megbántani.

Kérdésedre válaszolva: mert furán hangzanak. Egyáltalán nem ciki egyik sem, de azért ha azt hallja az ember hogy Erzsike, Ilonka, Jóska, Marcsi, akkor valamiért öregebb nénire/bácsira asszociál.

Mellesleg én azt nem értem, hogy miért kell a külföldi neveket magyarosítani? Jennifer, Jessica és hasonlóak így szépek, na de Dzsenifer, Dzsesszika? Érdekes. Pont ismerősöm járt így, akinek a faterja olasz származású volt, így őt Angelo Giovanni-nak szerették volna nevezni, de közölték a szülőkkel, hogy vagy Dzsovanni, vagy más. Így lett Dávid... :)

Egyébként attól függ, mi számít régebbi névnek. A Hanna például előbb volt, mint Anna, a magyarban mégis később jelent meg, így most elég divatos.

2011. jún. 20. 01:01
 39/46 anonim ***** válasza:
Sziasztok,ne haragudjatok érte,de én is pont így vagyok,ahogy az utolsó válszoló írta.Régebben ezek a nevek tucatnevek voltak,így nagyon sok embert ismerek,akiket így hívnak.Én is a neveket emberekhez társítom és ezért van az,hogy semmiképp nem adnám ezeket a neveket,mert ismertem egy Erzsike nénit meg egy Pista bácsit,akik ezt és ezt csinálták...Viszont ismertem ám Ibolyát is,szeretett nagymamám neve,meg Margitot másik nagymamám neve,ezek a nevek a leggyönyörűbbek a számomra.Szóval nálam ezért ez a nagy általánosítás.Bár szerintem az Ibolya nem volt annyira gyakori,meg a Viola sem.A virág neveket egyébként imádom.
2011. jún. 20. 09:42
 40/46 anonim ***** válasza:
Ismerek pár fiatal Erzsébetet, 20-30 közöttiek, mind kitalált magának egy "új" nevet, annyira rühellik az Erzsébetet: az egyik Eliznek szólíttatja magát, a másik Lizának, a harmadik Liz-nek... Ismerek még Magdit, ő is utálja a nevét. A Mária nevű ismerőseim meg Maya, Mara, Méri..stb neveken hívatják magukat, mert szintén gyűlölik a Máriát...
2011. jún. 20. 10:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!