Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit gondoltok a hagyományos...

Mit gondoltok a hagyományos női nevekről manapság (fiatalok körében )?

Figyelt kérdés

Csak én tapasztalom azt, hogy manapság "ciki", ha valakinek - a fiatalabbak közt - ilyen neve van ?

Pl. Erzsébet, Ilona,Viola, Ibolya ...

2011. jún. 15. 20:49
1 2 3 4 5
 11/46 anonim válasza:
100%

A fiatalok össze vissza beszélnek. Semmi gond nincsen ezekkel a nevekkel, én inkább a fiukon tapasztalom.

Egyszer bemutatkozott nekem egy srác. Bélának hívják. Ahogy kimondta a nevét, azonnal rávágta, hogy igen gyönyörű név.

Csak néztem, hogy most mi a baj :)

2011. jún. 15. 21:00
 12/46 anonim ***** válasza:

Szerintem nem ciki.Ezeknek a neveknek van több olyan becenevük ami szerintem nagyn jo és pl.Erzsébet-Zsé

a viola szerintem nagyon szép név.

2011. jún. 15. 21:01
 13/46 anonim ***** válasza:

Kisgyerekes anyuka vagyok. Legnagyobb megdöbbenésemre a játszótéren alig vannak ritka nevű gyerekek, viszont van Istvánka, Lacó, Jancsi, Gyuri, Kató, Sári. Úgy tűnik, nem igaz, hogy a mai szülők kizárólag az extrém neveket kedvelnék.

Gimiben a legjobb barátnőmet Pirinek hívták, már akkor sem nagyon hívtak így fiatalokat, de csak egy napig volt furcsa. Mindenki megszokta, és soha senki nem csúfolta érte.

2011. jún. 15. 21:02
 14/46 A kérdező kommentje:

igen, egyébként az utóbbi 1-2 évben van egy ilyen hullám, hogy visszatérünk a hagyományosabb nevekhez :)

de összességében - ahogy Te is mondtad, hogy már a te gimis korodban is fura volt a hagyományos név - már hosszú évek óta fura érzést keltenek sokakban a hagyományos nevek.

2011. jún. 15. 21:05
 15/46 A kérdező kommentje:
De szerintetek miért van ez a jelenség ?
2011. jún. 15. 21:08
 16/46 anonim ***** válasza:
75%

Tök jó, hogy nektek nem ciki, mondjátok meg az osztálytársaimnak is...

Az osztályomban szoktak szivatni, bár szerencsére csak a 3. nevem ilyen régi.

16/l

2011. jún. 15. 21:09
 17/46 A kérdező kommentje:
ugye ? én is ezt érzem, hogy "ciki". de miért ?
2011. jún. 15. 21:10
 18/46 anonim ***** válasza:

Felénk most rengeteg a Janka, a Barnabás, tehát a "hagyományosabb" nevek.

Az Erzsébettel nekem semmi gondom, direkt tetszik, hogy lehet pl. Zsókának becézni, szerintem ez az egyik legbecézettebb női név.

Én most Kata-lázban élek. És attól sem riadnék vissza, hogy Katalinnak kereszteljem, és csak becézve legyen Kata. Fiúban meg Ákos és Balázs a favoritom.

2011. jún. 15. 21:12
 19/46 anonim ***** válasza:
Ez csak a divaton múlik, mostanában nem sok kislányt neveznek Erzsébetnek, de lehet, hogy 10 év múlva vmi miatt megint divatba jön majd, és akkor minden 2. kislánynak ez lesz a neve...akkor nem fog furcsán hangzani...Gondolom nem sokáig tart már ez a Dzsenifer, Dzsesszika, stb divathullám
2011. jún. 15. 21:13
 20/46 A kérdező kommentje:
A Janka meg a Barna nekem is tetszik, de szerintem az nem olyan "típusú", mint pl. a József, Gyula, Mária...
2011. jún. 15. 21:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!