Mit gondoltok a hagyományos női nevekről manapság (fiatalok körében )?
Csak én tapasztalom azt, hogy manapság "ciki", ha valakinek - a fiatalabbak közt - ilyen neve van ?
Pl. Erzsébet, Ilona,Viola, Ibolya ...
A fiatalok össze vissza beszélnek. Semmi gond nincsen ezekkel a nevekkel, én inkább a fiukon tapasztalom.
Egyszer bemutatkozott nekem egy srác. Bélának hívják. Ahogy kimondta a nevét, azonnal rávágta, hogy igen gyönyörű név.
Csak néztem, hogy most mi a baj :)
Szerintem nem ciki.Ezeknek a neveknek van több olyan becenevük ami szerintem nagyn jo és pl.Erzsébet-Zsé
a viola szerintem nagyon szép név.
Kisgyerekes anyuka vagyok. Legnagyobb megdöbbenésemre a játszótéren alig vannak ritka nevű gyerekek, viszont van Istvánka, Lacó, Jancsi, Gyuri, Kató, Sári. Úgy tűnik, nem igaz, hogy a mai szülők kizárólag az extrém neveket kedvelnék.
Gimiben a legjobb barátnőmet Pirinek hívták, már akkor sem nagyon hívtak így fiatalokat, de csak egy napig volt furcsa. Mindenki megszokta, és soha senki nem csúfolta érte.
igen, egyébként az utóbbi 1-2 évben van egy ilyen hullám, hogy visszatérünk a hagyományosabb nevekhez :)
de összességében - ahogy Te is mondtad, hogy már a te gimis korodban is fura volt a hagyományos név - már hosszú évek óta fura érzést keltenek sokakban a hagyományos nevek.
Tök jó, hogy nektek nem ciki, mondjátok meg az osztálytársaimnak is...
Az osztályomban szoktak szivatni, bár szerencsére csak a 3. nevem ilyen régi.
16/l
Felénk most rengeteg a Janka, a Barnabás, tehát a "hagyományosabb" nevek.
Az Erzsébettel nekem semmi gondom, direkt tetszik, hogy lehet pl. Zsókának becézni, szerintem ez az egyik legbecézettebb női név.
Én most Kata-lázban élek. És attól sem riadnék vissza, hogy Katalinnak kereszteljem, és csak becézve legyen Kata. Fiúban meg Ákos és Balázs a favoritom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!