Püff neki? Mai hiradóban azt nyilatkozta egy illetékes, hogy a h1n1 mellé a hagyományos influenza oltást is be kell adatni - méghozzá egyidőben -, hogy hatásos legyen. Mit gondoltok? És aki már kapott h1n1-et, de a másikat nem? Téboly!
Kaptam H1N1-et sima flusat nem.
Ez passz.
Soha életemben nem voltam influenzás. A másikat a veszélyessége és a kisbabánk védelme miatt adattam be.
Na, akkor most ezt "kapd ki" :
Mi TEGNAPELŐTT felírattuk a gyerekeinknek (17 és 18 évesek) is a H1N1+szezonális vakcinát...
Háziorvos külön felhívta a figyelmet, hogy a két oltást EGYÜTT kell beadni, külön nem lehet...
Háziorvos felírta, félnapos hajkurászás után nehezen megszereztük, mert mindkettő hiánycikk...
TEGNAP délben bejelentkeztünk a háziorvoshoz a beadás végett, rendben, délutánra kaptunk időpontot...
TEGNAP DÉLUTÁN odamentünk a háziorvoshoz és kiderült, hogy 1 órája kaptak körlevelet : 18 ÉV ALATTIAKNAK NEM ADHATJÁK BE EGYSZERRE A KÉT OLTÁST!!! 8-O
A 17 éves gyerekemnek így most csak az egyik vakcinát (H1N1) adta be, 2 hét múlva fogja beadni neki a szezonális másikat...
A 18 éves gyerekem mindkettőt megkapta tegnap, semmi baja nincs...
Amúgy én is több forrásból azt hallottam, hogy mindkettőt tanácsos beadatni, ha már egyszer oltat az ember...
Csak akkor most ezt már végképp nem értem : ha EGYÜTT hatásos, akkor a 18 év alattiaknak miért TILOS???... 8-o
Ja, és még annyit : a szezonális vakcina (FLUVAL AB) mindenütt hiánycikk országosan...
Én tegnap kb. 50 Bp-i gyógyszertárat hívogattam végig, mindenütt azt mondták, hogy 1-2 hét múlva várható, országos hiánycikk!!!
(Tehát, ha együtt lehet és együtt kell beadni, hiába van H1N1 oltóanyag, ha nincs meg a másik, mert az meg hiánycikk!)
Sajnos, óriási tévhitben vagytok... :-[
Ez a H1N1 vírus egyáltalán nem ugyanolyan influenza, mint a megszokott...
Ugyanez a vírus okozta az 1918-19-es hírhedt "spanyolnátha"-járványt, amikor mintegy 50millió ember halt meg 2 év alatt!!!
De nézzétek meg, mi van most Ukrajnában, már 80 ember meghalt tüdővérzésben, kb. 300ezren betegek...
Erre a vírusra hiába szedsz C-vitamint, ez teljesen más!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!