Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet igazságosan...

Hogyan lehet igazságosan támogatni 2 vagy több gyereket, ha valamelyiknek jobban megy?

Figyelt kérdés

Van 2 testvér, mindketten elköltöztek otthonról 18 évesen.

A nagyobb: A barátnőjéhez költözött, ahol a szülők jól álltak anyagilag a fiú még egy 2 éves iskolát is elvégzett, mikor munkát kapott nem kellett haza adni semmit.

8 évig tartott a kapcsolat, utána albérletbe költözött egy szobát bérelve kb. 17 e ft-ért (rezsivel együtt), majd 3 évvel ezelőtt felvett egy nagyon nagy lakáshitelt, ami belátható volt, hogy már akkor sem fogja tudni egyedül fizetni, aztán válság...nem kell részletezni.

Most van egy barátnője akivel éppen elickáznak egyik hónapról a másikra, alig élnek meg.

Van egy 22 éves kocsijuk amit nem is használnak (biciklivel járnak), de esélyük sincs lecserélni (kb.200e ér).

A kisebb srác is barátnőhöz költözött, de ott szegények voltak beleadott a közösbe bőven, majd a kapcsolat után hazaköltözött (oda is adott haza bőven), majd összejött egy lánnyal aki albérletben lakott, így össze is költöztek, a fiú nagymamájának a lakásába (aki meghalt) és a szülőknek 25 e ft/hó+rezsit fizettek 5 éven keresztül, meg némi felújítást is csináltak a házon önerőből.

Mindkettőnek jó állása van, de csak egy hajszállal keresnek többet mint a testvér és barátnője, de minden pénzt megfognak. 2 autót is vettek szalonból, az egyiket 3 év után eladták, hogy egy nagy családi házat meg tudjanak venni, mivel közben gyerekük is született és összesen hármat terveztek. A házon amit vettek kb 3-3,5 M hitel van, havi 30 e fizetik.

Megvették a családi házat, rá nem egészen 2 évre vettek 2. autót ahelyett amit eladtak. (kb. 500 e ér, a másik 2 m, de hitel van rajta még).

Jól élnek, ma már 2 gyerek van és még terveznek egyet, néha vannak rosszabb hónapjaik, de semmi különös, pedig sok viszontagságon is keresztülmentek pl. belvíz.

A házat/lakást mindketten úgy vették, hogy a szülőktől kaptak 3-3 M kezdőtőkét.

Hogy igazságos őket támogatni?

(A testvérek nincsenek jó viszonyban.)

2011. jún. 15. 12:13
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
ma 14:08 Tökéletesen igazad van.
2011. jún. 15. 14:11
 22/28 anonim ***** válasza:

Igaza van annak, aki azt írja, a sógorod az erkölcstelen, hogy felénél többet fogad el, mivel nem szorul rá. Sőt, én azt sem fogadnám el-vagy uram bocsá' odaadnám a testvéremnek.

Szerintem nem szólt bele, kérdezett, mert kíváncsi mások hasonló tapasztalatára. Véleménye meg lehet.

2011. jún. 15. 14:21
 23/28 anonim ***** válasza:

Semmi joga segítséget elvárni egy gyereknek, és főleg nem egy menynek a nagyszülőktől.

Pofátlanság.

Azt sem tudom így, 26 évesen, hogy hogy okozzak örömet anyámnak, hogy felnevelt. Ha szarul is állok, nem fogadom el az ajándékot, csak, ha a gyerekeknek hoz. Ha arról álmodom, hogy megnyerem a lottót, arról képzelgek, mit adnék anyunak. Kölcsönről volt már szó, vissza is adtuk mindkét nagyszülőnek. De, hogy támogatást várjak, neeeem. Egy nagyon gazdag ismerősöméknél van két lány gyerek. a szülők milliárdosok, Floridában van házuk, jól menő cégük, amit már nem is ők vezetnek, csak ömlik a pénz. amikor nagykorúak lettek a gyerekeik, semmit nem kaptak, és ezzel egyet is értettek. Akkor halt meg az egyik nagymama, akinek a kicsi házát eladva lett a két lány a fele összeg közös tulajdonosa, azt elosztották, lett vagy két milliójuk. A lány, aki a barátnőm, azt a pénzt befektette egy vállalkozásba, autómentés, a férje eutószerelő, és szépen önerőből megteremtették maguknak, ami csak kell, és ebben egy kacsalábon forgó ház is benne van, éééés a szülőktől nem kaptak semmit. A húga náluk dolgozik, az elverte a pénzét, vagy lakásra költötte, nem is tudom, de közel nem olyan ambiciózus, mint a nővére. Azt egy tornádó le nem döntené a lábáról, és nem kövér. Szóval ennyit gondolok erről a dologról. mindenki a saját szerencséjének kovácsa! (mondom úgy, hogy nyomi albérletben lakunk a két gyerekünkkel). De nem hibáztathatok érte senkit, csak magamat.:)

2011. jún. 15. 16:30
 24/28 A kérdező kommentje:

Érdekes válaszok születtek.

Egy részről van aki nem értette, hogy pont itt arról van szó, hogy nekünk megy jobban és a testvért támogatják a sok hülyeség ellenére, mert őt sajnálni kell.

Igazából még nem is zavar, de te/ti mit szólnátok hozzá, ha pl. elvinné a tetőtöket a szél, biztosító meg olyan soká fizetne, hogy mindenetek tönkremegy amit 1 éve vásároltatok, csináltatok bele? Szülő reakciója meg kijön és de sz@r nektek kijelentéssel hazamennek.

Pedig segíthettek volna és vissza is kapták volna pénzt.

Aki írta hogy nem rám tartozik.

Családtag vagyok úgyhogy a sok szívás miatt rám is tartozik.

Ne haragudjon az aki írja a jogi dolgokat. Nem nagyon érdekel az öröklés, nem akarom én hogy meghaljanak.

Igényeik nekik is lehetnek természetesen (és van is), csak míg mi fizettünk nekik mindenért a másiknak meg odaadják.

Erre írtam, hogy a gyerekek egyforma eséllyel indultak, aztán mivel az egyik nem tudott vele élni, ezért a másiknak még kölcsön sem jut.

Míg az egyik tartalékol, a másik ha egy pici pénzhez jut 1 nap alatt elveri baromságokra. (Pl. kaptak valami adóvisszatérítést és elmentek egy napra belőle kirándulni 25 km arrébb és beültek legdrágább étterembe, majd a következő héten már sírtak, hogy nincs)

Értitek? Itt erkölcsi kérdésekről van szó...

2011. jún. 15. 16:40
 25/28 anonim ***** válasza:
Na és nem az lenne a legtisztább, ha nem kapna senki sem?
2011. jún. 15. 16:52
 26/28 anonim ***** válasza:

Szerintem ne haragudj meg senkire, ha nem adott itt neked megfelelő választ, mert úgy megtekerted ezt a sztorit, hogy egy tengeri kígyónak is becsületére vált volna..adva van ez meg ez, aztán így, meg úgy...végül meg csak kiírod, hogy mi a helyzet.

Írigy vagy. Ennyi.

Mert a szülő azt támogat, akit akar. A másik szerencsétlenebb, nem akarja, hogy elsüllyedjen. erkölcstelen? Mi az erkölcs? Társadalmi normák összessége. Ha szavazásra akarod bocsátani. most ezen utolsó info birtokában megteheted. Én arra szavazok, hogy még most sem értem igazán, mi az a jelentős érdeksérelem, amiről beszélsz. adva van egy biztosítási kár. Nem vagyok nagy szakértő, de ilyen óriási kár esetén van előleg. A további kármentésre, mert a biztosítónak sem érdeke, hogy ugyanabból az alapból kifolyólag további kártérítést kelljen fizetnie.

Lehet, egyszerűen azt gondolták, ezt te is tudod. Eszükbe sem jutott a sz@r ügy említésével megsérteni.

Azt nem írod, konkrétan kértél-e valamit.

Azaz a férjed, mivel valóban ő van ebben a helyzetben, mint fiú. Te, mint meny, nem vagy velük ilyen értelemben rokonságban (nem vagy vérszerinti családtag, noa a férjed ügyeihez van közöd. talán beszéld meg ezt az egészet vele).

2011. jún. 15. 16:54
 27/28 anonim ***** válasza:
A te szuleid tamogatnak benneteket?van testvered?
2011. jún. 16. 08:25
 28/28 A kérdező kommentje:

16:54 hidd el ez nyakatekert helyzet.

Leírtam a mi esetünket mert ez egy példa (benne vagyok).

A kérdés mégis az, hogy ilyen esetben hogy kell/lehet támogatni mindkét felet.(Nekem is 2 gyerekem van, én is azt fogom csinálni?Remélem nem.)

A biztosítós sztori csak egy példa.

Egyébként igazad van akkor baromi ideges lettem (férjemmel együtt) amikor (hiába nekünk jobb és nem függünk senkitől) a férjem nem fizették ki a munkahelyén és mikor kölcsönkértünk az volt rá a válasz hogy nekünk már nem jut...az előzőekből érted hogy miért.

Nem kell támogatni amúgy a kölyköket, mert mindkettő 30 éves és megkapták a jussukat (az már egy másik kérdés, hogy ki hogy tudott vele élni), csak ő(k) sírnak kicsit és még mindig jótékonysági est van...

Nálaunk meg megy a nektek úgysem kell mert ti megoldjátok (de ez totál nyílt lapokkal).

Amúgy azóta rendbe jött a helyzetünk, mivel ez pár hónapja volt szerencsére és senki nem segített. Azóta teszek rá.

Szóval ezek csak példák voltak.

A kérdés pedig az, hogy nagy anyagi különbséggel (és nem várja el senki a támogatást) hogy érdemes támogatni a gyerekeket? Vagy kell(ene) e támogatni?

Az én szüleim nem élnek és egyke vagyok.

2011. jún. 16. 09:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!