Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Soha nem lesz már normális...

Soha nem lesz már normális életem? Hogy szabadulhatnék meg az emlékektől?

Figyelt kérdés
Elég hosszú történet, de megpróbálom dióhájban. 4 éve elváltak a szüleim. Édesapám alkoholista, mindig az volt, nem emiatt jöttünk el, hanem mert kezdett agresszív is lenni. Történtek olyan dolgok, hogy ha édesanyám késve ért haza, nem akarta beengedni a bejárati ajtón (szabályosan kilökte), és ez még csak nem is a legdurvább. Nem részletezném most, vágta fel az ereit a szemünk láttára, stb. Miután elköltöztünk az ég világon semmi bajom nem volt. Ezeket, amiket itt leírtam teljesen elfelejtettem - de szó szerint, csak az idő múltával emlékeztetett rá az öcsém. Őt egyáltalán nem viselte meg a dolog, soha nem foglalkozott apámmal, és ez vica-verza működik a mai napig. Anyukám soha nem szidta, annak ellenére, hogy tudom, tönkretette az életét tulajdonképpen. Apukám azóta is iszik, én az első 3 évben képes voltam tolerálni, hogy nincs egy józan perce, hogy nem érdekli ez engem mennyire bánt. Aztán mikor összejöttem az első barátommal mindenféle k.rvának elmondott, fél évig bírtam, aztán megszakadt a kapcsolat. Én nem vagyok hajlandó keresni, neki meg meggyőződése, hogy semmi rosszat nem tett (ezt visszahallottam egy közös ismerőstől, neki mondta). Két hónapja nem láttam, nagyon fáj, hogy nem érdekli hogy vagyok. Most kezdenek ezek a dolgok rajtam kiütközni, mert most van kivel megbeszélnem (a párom) és rájöttem, hogy semmit nem dolgoztam fel az egész 4 vagy inkább 17 évből, csak elnyomtam. Érzékeny vagyok, ha részeg embert látok sírnom kell, hányok a bor szagától, ha a barátom iszik akár egy sört, már az is nagyon felbosszant. Természetesen nem tiltom meg neki, hogy igyon mértékkel, csak egyszerűen nem bírom már a szagát se. Borzasztóan fáj, hogy lesz.rja, hogy én voltam az egyetlen aki feltételek nélkül elviselte és tűrtem, hogy sértegessen éveken keresztül, mondván ő ilyen. Nem törődik velem, azt mondta gyűlöl. Többször is vágta már ezt a fejemhez, olyan mint egy gyerek. A sírás kerülget folyton, nem tudom mit csináljak. Anyukámnak nem akarom mondani, az öcsém nem érti meg, mert soha nem fog ezen keresztülmenni, nem érdekli őt az apánk. A páromat nem akarom ezzel fárasztani. Bármiféle jótanácsnak örülnék, köszönöm előre is 17L
2011. jún. 13. 20:15
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

94%

Üldözési mániád van?

2011. jún. 14. 08:07
 12/13 A kérdező kommentje:

94%-os nem értem igazából, hogy tulajdonképpen az zavar-e, hogy én szerelmes vagyok, vagy az, hogy a párom kifejezést használtam. Amennyiben az első, akkor nincs hozzáfűznivalóm, nem tehetek róla, ha neked éppen nem jön össze. Ha az utóbbi (mert ilyet is láttam már ezen az oldalon), akkor elmondom, hogy azért ezt a kifejezést használom, mert szerintem több ő nekem mint egy 'barát' vagy egy 'pasi'.

Egyébként köszönöm a válaszokat. Igazából tegnap nagyon ki voltam akadva emiatt, kissé eltúloztam az egészet. Minden amit leírtam igaz, csak néha, ha ezek érzékenyebb pillanataimban eszembe jutnak, eléggé ki tudok borulni tőle, mert hiányzik apám normális énje. De hát, ez van, tudom, hogy van akinek sokkal rosszabb, de nekem tegnap, meg már jó ideje ez a legnagyobb problémám.

Askim, köszönöm a válaszod. Azt nem kívánom, hogy minden rendbe jöjjön, mert kétlem, hogy az ilyen emberek valaha is megjavulnának, de a pároddal, meg az élet összes területén sok sikert :]

2011. jún. 14. 15:30
 13/13 anonim ***** válasza:
köszi:) És nekem tényleg minden nap az segít,hogy van egy életcélom(porcelánfestés) van egy párom és tervezgetem,hogy lesz saját lakásom családom amiben az apám viszont nem szerepel, amikor én is ilyen fiatal voltam persze én is ezen rágódtam és egyszer csak azon kaptam magam,hogy ezt az örömöt viszont nem adom meg az apámnak és nem akarok emiatt bedilizni, meg ugye eleve az ilyen aggódás leszívja az ember energiáját és egyszer csak semmihez sem lesz kedve.Keressetek a pároddal ingyenes programokat és élvezzétek ki az élet minden napját:)Tovább kell lépni és sok boldogságot a pároddal:)
2011. jún. 14. 18:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!