Szülők! Megengednétek a 14-15 éves lányotoknak, hogy egy idegen városban, egyedül egy lakásban lakjon?
A környék nagyon biztonságos,nem biztos,hogy egyedül lenne,lehet,hogy odaköltözne hozzá pár barátnője is.
Ti megengednétek neki,ha a tanulás miatt kéne és ha megengedhetnétek magatoknak anyagilag?
(A lakás már megvan,az a család tulajdona,csak nem lakik benne senki,mert akié volt,az külföldre költözött)
A szomszédoknak feltüne hogy ott él egyedül egy tízen éves kölyök és kihívnák a gyámügyet. A szüleidet le is csukkhatják mert felügyelet nélkül hagytak.
Amúgy aki olyan kényes hogy 1 hétvégére nem képes elviselni a kolit az még nem érett az önálló életre.
na persze, 14 évesen marha menőnek meg érettnek hiszi magát az ember...
én 18 évesen kezdtem el az önálló életet, és még így is követtem olyan dolgokat, amiket lehet jobb lett volna, ha kihagyok. maradandó sérülést nem szenvedtem el, de tudom, h korai volt a hirtelen jött szabadság.
a takarítás és a főzés még csak nem is legnehezebb tanulás mellett. (én még dolgoztam is, és volt, h este 9re értem haza)
a baj az volt, h bármit megtehettem, és meg is tettem. a szerencsén múlott, h nem esett bajom.
tiniként az emberben még nincs annyi belátás, h ne csináljon meggondolatlanságot.
egy kolesz sokkal nagyobb buli. én már 3 éve nem nézek tv-t, és tök jól megvagyok nélküle. nem ez a legfontosabb az életben!
14-15 évesen?!
Na ne vicceljetek...:D "Tanulás miatt", mi? :)) na persze, persze...és még pár barátnővel ki is egészülne a társaság, na ott lenne aztán tanulás:D:D:D
Házi néni kíséretében talán megengedném, akkor legalább nem akkor jönne-menne azzal akivel akar. Akkor talán igen. És itt tudjuk, nem a bizalomról van szó...Mindannyian voltunk 14 évesek:D Marha érett voltam én is más is...tudjuk ezt is...
Nem is volt rég, most 21 éves vagyok, de van egy 14 éves sógornőm...hát én azért nagyot néznék ha bejelentenék a szülők, hogy egyedül fog lakni. Pedig ha valaki, akkor ő NORMÁLISAN van nevelve, semmi smink, semmi cucc-pucc, semmi pasizás, este 9 kor otthon házon belül...stb stb...
Szóval szó se lehet róla, max 4. ben, de még inkább egyetemen, amikor már azért kicsit az embernek benőtt a feje lágya...(már akinek:P)
21-L
Most látom:
"nem volt a szobában tv,23:00-kor leoltották a villanyokat mindenhol,egy szobában 4-en aludtak... "
:D:D:D:D bocs nem állom meg...nos mi koliban 16-an voltunk egy szobában, egyetlen tv volt a folyosó végén, az se ment...és a villanyokat este 10 kor oltották...és LÁSS CSODÁT: FELNŐTTEM...
(amúgy valaki válaszolja meg nekem, 23 órakor egy 14 éves lánynak miért kéne még ébren lennie???? Én 14 évesen MAX 10 kor ágyba kellett legyek, de suli időben 21 órakor...
Fura a mai világ pedig én is most voltam akkora...:-S)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!