Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Megengednétek a 14-15...

Szülők! Megengednétek a 14-15 éves lányotoknak, hogy egy idegen városban, egyedül egy lakásban lakjon?

Figyelt kérdés

A környék nagyon biztonságos,nem biztos,hogy egyedül lenne,lehet,hogy odaköltözne hozzá pár barátnője is.

Ti megengednétek neki,ha a tanulás miatt kéne és ha megengedhetnétek magatoknak anyagilag?

(A lakás már megvan,az a család tulajdona,csak nem lakik benne senki,mert akié volt,az külföldre költözött)

2011. jún. 13. 17:50
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/73 anonim ***** válasza:
100%

Én is albérlet és kollégium dilemma előtt álltam 14 évesen. Most örülök, hogy akkor kollégiumba kerültem, bár egy hétig folyton sírtam, de végül remek élményeim voltak a 4 év alatt.

Jó, hogy akkor anyukám nem igazán támogatta az albérletet. Egyrészt nincs felügyelet, kontroll, ami nem jó 14 évesen (gyerek szemszögből sem). Másrészt most, hogy albérletben lakok, tudom, mivel jár az önálló élet, 14évesen szerintem nem kell ilyet felvállalni.

Gondolom te vagy ez a bizonyos diák, de azt kell mondjam, nyilván vonzó az albérlet meg barátnőkkel lakás meg ilyenek, de ráérsz erre később, egyetemen. Teljesen érthető, ha nem örülnek az ötletnek a szülők.

2011. jún. 13. 18:02
 22/73 anonim ***** válasza:
79%

Hiába írják sokan, van olyan gyerek, akinek meg lehetne engedni, mert tudna magára vigyázni, el tudná látni magát, nem érdekli őt a szórakozás, nem tud tanulni/élni kollégiumban, stb...

A probléma ott kezdődik, hogy rossz társaságba is kerülhet, de még egy rosszan nem nevezhető barát is megváltoztathatja úgy, hogy elkezdjen mondjuk piálni. Azonkívül a mai világban már sehol nincs olyan, hogy biztonságos hely. És elég bonyolult lenne elintézni, hogy 18 év alatt egyedül lakhasson.

Szóval nem.

2011. jún. 13. 18:03
 23/73 anonim ***** válasza:
83%
egyik osztálytársam 16 éves kora óta egyedül lakik egy lakásban az öccsével (aki 2 évvel fiatalabb nála) mert az anyja kiköltözött egy mediterrán országba a pasijához... hát, látszik rajtuk hogy úgymond nincs anyjuk...
2011. jún. 13. 18:04
 24/73 anonim ***** válasza:
94%
Holt biztos, hogy nem - akár szülő tette fel a kérdést, akár nem. Ha 14-15 éves lány más városban akar tanulni, akkor viselje el a kollégiumot, ha az nem tetszik, van iskola közelebb is. A kolléiumban meg létezik olyan, hogy tanulószoba...
2011. jún. 13. 18:04
 25/73 anonim válasza:
57%
egyértelmű hogy nem, meg van ez az új drog Kati vagy micsoda amit nem lehet kimutatni és pont ennyi idősek szívják mert olcsó is.... tuti belekeveredne egy ilyenbe, bármennyire is nem olyan gyermek mások viszont lehetnek rá rossz hatással, majd 18 éves korában ráér gondolkodni hogy hova költözzön ha nagyon akar még KISKORÚ!
2011. jún. 13. 18:07
 26/73 anonim ***** válasza:
94%
Én 18 éves vagyok, de a saját 14-15 éves önmagamnak se engedtem volna meg szüleim helyébe. Ott biztos nem lett volna tanulás. Lehet, h néha rossz a noszogatás, de én örülök h nem voltam annyira elengedve
2011. jún. 13. 18:08
 27/73 A kérdező kommentje:

De pl. a lány az osztálykiránduláson is kollégiumban szállt meg az osztállyal és szörnyű volt...Mindenhol por meg pókháló,bogarak,nem volt a szobában tv,23:00-kor leoltották a villanyokat mindenhol,egy szobában 4-en aludtak...

Ő ezt nem bírná sokáig...

2011. jún. 13. 18:08
 28/73 anonim ***** válasza:
94%
Biztos, hogy én sem engedném egyedül lakni a gyerekemet ilyen idősen. Én mintatanuló voltam mintabarátokkal, a megbízhatóság példaképe 14 évesen, de engem sem engedtek volna a szüleim egyedül lakni. Sohasem lehet tudni. Egy 14 éves gyerek még könnyen befolyásolható, és nem jó, ha ekkora szabadságot kap valaki. Én látom a főiskolán, hogy sokan 18 évesen sem tudják normálisan megélni, hogy önállóak lettek, és elzüllenek egy hónap alatt.
2011. jún. 13. 18:09
 29/73 anonim ***** válasza:
50%
Van aki már 15 16 évesen alkalmas az önnáló életre,tudok olyat aki már 12 évesen főzőtt magára,mert éhen halt volna az anyja mellett aki leszarta,és van aki sajnos még 40 évesen se képes önnálóan levegőt venni szülők nélkül.Én 12 évesen már egydül vonatoztam,17 évesen már eltartottam magam,a mai tiniket túlságosan burokban tartják,és mikor kiekerülnek kapnak nagy pofonokat az élettől.
 30/73 anonim ***** válasza:
76%
csatlakozom az előttem szólókhoz.
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!