Szülők! Megengednétek a 14-15 éves lányotoknak, hogy egy idegen városban, egyedül egy lakásban lakjon?
A környék nagyon biztonságos,nem biztos,hogy egyedül lenne,lehet,hogy odaköltözne hozzá pár barátnője is.
Ti megengednétek neki,ha a tanulás miatt kéne és ha megengedhetnétek magatoknak anyagilag?
(A lakás már megvan,az a család tulajdona,csak nem lakik benne senki,mert akié volt,az külföldre költözött)
Én is albérlet és kollégium dilemma előtt álltam 14 évesen. Most örülök, hogy akkor kollégiumba kerültem, bár egy hétig folyton sírtam, de végül remek élményeim voltak a 4 év alatt.
Jó, hogy akkor anyukám nem igazán támogatta az albérletet. Egyrészt nincs felügyelet, kontroll, ami nem jó 14 évesen (gyerek szemszögből sem). Másrészt most, hogy albérletben lakok, tudom, mivel jár az önálló élet, 14évesen szerintem nem kell ilyet felvállalni.
Gondolom te vagy ez a bizonyos diák, de azt kell mondjam, nyilván vonzó az albérlet meg barátnőkkel lakás meg ilyenek, de ráérsz erre később, egyetemen. Teljesen érthető, ha nem örülnek az ötletnek a szülők.
Hiába írják sokan, van olyan gyerek, akinek meg lehetne engedni, mert tudna magára vigyázni, el tudná látni magát, nem érdekli őt a szórakozás, nem tud tanulni/élni kollégiumban, stb...
A probléma ott kezdődik, hogy rossz társaságba is kerülhet, de még egy rosszan nem nevezhető barát is megváltoztathatja úgy, hogy elkezdjen mondjuk piálni. Azonkívül a mai világban már sehol nincs olyan, hogy biztonságos hely. És elég bonyolult lenne elintézni, hogy 18 év alatt egyedül lakhasson.
Szóval nem.
De pl. a lány az osztálykiránduláson is kollégiumban szállt meg az osztállyal és szörnyű volt...Mindenhol por meg pókháló,bogarak,nem volt a szobában tv,23:00-kor leoltották a villanyokat mindenhol,egy szobában 4-en aludtak...
Ő ezt nem bírná sokáig...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!