An itt valaki, aki egyedül, otthon, szorgalmából merítkezvén tanult meg egy idegen nyelvet?
Azt tulzásnak tartom, hogy azt állítsa valaki magáról, hogy megtanult egy nyelvet. Mivel a nyelv is állandóan változik, fejlődik, mint minden más, amit a nyelv tükröz, kifejez, ezért azt csak tanulni lehet, megtanulni nem.
Szerintem most, a 21. században nem kell feltétlenül az idegen nyelvi környezetben élni ahhoz, hogy az ember azt a bizonyos nyelvet valamilyen szinten elsajátítsa. Az internet segítségével megközelítően létre is lehet hozni az idegen nyelvi környezetet. Lehet olvasni, írni, és skypon beszélgetni. A szavakat, kifejezéseket meg - akár hol van az ember -, célszerű egy kis szótárba felírni, amit mindenhova magával vihet, a fodrászhoz, üzéletbe, bárhova, és ha ott várni kell, nem sajnálja az időt, hanem előveszi a szótárt, és tanul, vagy az MP3-on vagy a diktafonon hallgatja a felvett beszédet. És vannak még fórumok is, ahol választ kaphat a problémás szerkezetekre.
köszönöm a válaszokat! én is azért voltam kíváncsi rá többek közt, mert külön tanárra nem nagyon van pénzem, de szeretnék nyelvet tanulni. szerintem is, ami kell, az fent van neten is. persze ha netalántán nyelvvizsgázni akarnék, azért elmennék tanárhoz, csak tudjak beszélni, az a lényeg.
köszönöm még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!