Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A családtagokat tényleg nem...

A családtagokat tényleg nem érdekli a másik hobbija?

Figyelt kérdés

Szabadidőmben írással foglalkozom már jó néhány éve, vannak is, akik kedvelik a stílusomat. De a saját családom és a barátaim (egy kivétellel) soha nem kérdeznek felőle, nem olvassák el, és a barátom családjában még rosszabb a helyzet. Bezzeg anyósjelölt kézimunkázik, és mindig mindent az orrom alá dug, és kötelező megdicsérni. Barátom húga meg hegedül, neki is illik fellépésein ott lenni. Egyszer már kértem is, hogy olvassanak bele, és nem hajlandók, vagy megígérik, és elsumákolják. Öt perc alatt el lehetett volna olvasni. Még ha nagyon rossz is, annyit nem bírnak ki?

Másnak is ilyenek a tapasztalatai? A ti hobbitokkal sem foglalkozik a környezetetek, még minimálisan sem?

2011. jún. 10. 14:43
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

15:13-nak zöldkéz!

Nyilván nem kötelező, hogy pont ugyanaz legyen az érdeklődési körötök. De még ha nem is érdekel a másik hobbija, tudod hogy szarul esne neki ha lesajnálnád. Ezért az ember szivesen meghallgatja a másikat, amikor olyanról beszél, amiért lelkesedik.

Ez érzelmi intelligencia kérdése, nem más.

2011. jún. 10. 15:26
 12/17 anonim ***** válasza:
Az emberek többsége nem tud olvasni a probléma itt kezdődik.
2011. jún. 10. 15:27
 13/17 anonim ***** válasza:

Első mondatok után le lehet szűrni, hogy érdemes-e elolvasni, lehet szerintük rosszul írsz, csak nem lehet neked ezt megmondani mert érzékenyen reagálsz (amit bizonyít az is, hogy ide fordulsz evvel).

De lehet a személyedet nem látják annyira érdekesnek, hogy úgy gondolják, hogy abból érdekes sül el. Egy kézimunkát megnézni az 20 másodperc olvasáshoz meg rá kell hangolódni és több idő, lehet jól írsz, de arra nem adnék, hogy sokan dicsérik, mert sok embernek semmi érzéke nincs a minőséghez.

2011. jún. 10. 15:29
 14/17 anonim ***** válasza:

Én nagyon szeretek kertészkedni. Igaz kezdő vagyok, de pont emiatt nagyon tudok örülni, ha sikerül valamilyen zöldséet vagy bármilyen növényt felnevelnem, főleg úgy, hogy teremjen és gyönyörű egészséges legyen.

Ha ez sikerül, akkor legszívesebben mindenkinek mutogatnám, hogy ügyi kis kertész vagyok :) de szinte senkit sem érdekel. Csakis a férjem az, aki bármikor szívesen megnézi, s látom rajta, hogy nem kényszerből. Együtt örül az én kertészeti sikereimnek. :)

Pl anyukám ha megnézi, kb fél szemmel rápillant és annyit mond : "jajj de ügyes vagy" ez kb ennyit jelent "aha, na ügyes vagy, láttad mi volt tegnap a valóvilágban?" :)

Egyébként, eleinte kicsit rosszul esett, de ma már kárpótol az, hogy a férjemnek bármikor mutogathatom..

24/N

2011. jún. 10. 16:10
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok-sok kulturált választ! Jó tudni, hogy nem vagyok ezzel egyedül.
2011. jún. 10. 16:43
 16/17 anonim ***** válasza:

A hobbi azért hobbi, mert TÉGED kell, hogy érdekeljen. Igen, elég rossz, hogy más nem lelkesedik azért, amiért te, de kierőszakolni nem ugyanaz.

Hobbi alapján kell barátokat keresni.

2011. jún. 10. 23:24
 17/17 anonim ***** válasza:

Őszintén szólva nem nagyon. Anyukámat meg két régi barátomat kivéve senkit sem érdekel, hogy bélyeget meg kártyanaptárt gyűjtök... pedig tudják, csak nem érdekli őket... senki nem szakadna bele abba, hogy rákérdezzen néha, hogy na, és melyik a kedvenc bélyeged/kártyanaptárod a gyűjteményedből/hány van stb., hozni meg... áááááhhhhh...

egyébként én is írok, az viszont csak a legjobb barátomat érdekli (mondjuk azt nem is verem túlzottan nagydobra :P).

2011. jún. 11. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!