Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan győzhetném le a páromma...

Hogyan győzhetném le a párommal szembeni irigységem?

Figyelt kérdés

Nagyon irigykedem a páromra, tényleg sárgulok néha az irigységtől, mondok példákat:

Olyan helyzetben vagyunk, hogy ő szinte minden téren sikeresebb. Pl. egyetemi tanulmányaiban, de még egy egyszerű játékban is.

Most nekem a felvételi miatt tanulnom kell sokat, egész évben tanultam, hogy biztosan felvegyenek, így én nem mehettem bulizni, amíg ő folyamatosan eljárt. Örülnöm kellene, hogy ő jól érzi magát az egyetemen és jól szórakozik (rendesen hazajárt minden hétvégén hozzám), de mégis szörnyen irigykedem :S És ha buliról beszél akkor mindig rosszul érzem magam, mert az jut eszembe, hogy nekem mennyire rossz otthon a könyv előtt:S

Amikor az ő magyar érettségije (tavaly) sokkal jobb lett mint az enyém, pedig szinte semmit nem tanult, én viszont különtanárhoz is jártam. Egyszerűen képtelen voltam örülni, hogy ennyire jól sikerült az érettségije :S

Hétfőn van az utolsó vizsgája, utána ő szabad, nekem még június 14-ig tanulnom kell. Amikor azt mondja, hogy ő majd ide meg oda megy a haverjával, borzalmasan érzem magam, mert eszembe jut, hogy én nem mehetek sehova, miközben ő remekül szórakozik:S

Ez egyszerűen borzalmas, és nem tudom mit tegyek:S

Lehet valamit? Vagy ezek az érzések mindig megmaradak? Más is van így ezzel?

2011. jún. 5. 18:02
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

Soha nem voltam még ennyire összhangban senkivel. Minden felmerülő problémát vagy konfliktust meg tudunk oldani.

A sexuális életünk a mennyország, sokszor romantikázunk, órákig tudunk beszélgetni érdekes témákról...

tulajdonképpen tökéletesnek látom a kapcsolatunkat.

Soha nem akarom elveszíteni

ezért is kértem tanácsot, mert tudom, hogy szeretné elmesélni az élményeit nekem, de nekem nehéz hallgatnom

ha valami siker éri, akkor együtt kell vele örülnöm

muszáj valamit tennem, mert nem veszíthetem el

2011. jún. 5. 18:33
 12/33 anonim ***** válasza:

Próbálj meg mindent meggyőződésből tenni, nem pedig az elvárás miatt.

A tanulást akarod te?

Biztosan más motivál benneteket, ő fesztelenül és könnyedén áll a "feladatokhoz", te pedig feladatként kezeled a feladatokat és görcsösen a társadalmi elvárásoknak akarsz megfelelni.

Természetes viselkedésűnek érzed magad?

2011. jún. 5. 18:34
 13/33 anonim ***** válasza:

Ha a szex jó, és van orgazmusod, és ettől függetlenül is tudod, hogy mi az öröm, akkor nem értelek.

A párosban van a hiba? Dicsekvő? Húz téged, vagy úgy érzed?

2011. jún. 5. 18:36
 14/33 anonim ***** válasza:
*párodban
 15/33 A kérdező kommentje:

Tanulnom azért kell, mert pszichológus szeretnék lenni, elsősorban iskolapszichológus.

Ezen a téren csak saját magam előtt vannak elvárásaim

hogy természetes viselkedésű vagyok e?

ezt hogy érted?

16/33 A kérdező kommentje:

Nem, nem vele semmi baj, nem nagyképű vagy felvágós

hidd el én sem értem magam:)

2011. jún. 5. 18:37
 17/33 anonim ***** válasza:

(még mindig én)

beszéljétek meg, más kiutad nem hiszem, hogy van, ha tartani szeretnéd a harmóniát.

2011. jún. 5. 18:40
 18/33 anonim ***** válasza:

Nézd ebbe bele kell törődni, valamiben ő jobb, valamiben te.

Biztos, hogy van olyan amiben te vagy jobb. Először az érzelmi intelligánciát akartam mondani mert az szinte minden lánynak jobb mint az okostojás fiújának de a te esetedben nemtom...

Amúgy arra még nem is gondoltál h talán te aggódod túl az életedet. Most őszintén, érettségire tanulni? H össze tudd adni 2 narancs árát, meg az elédrakott papírból összeszedj vmi minimális mondandót? Ha ez nem megy, minek szivatod magad továbbtanulással?

Amúgy engem is idegesít, ha a barátnőm bulizik amikor nagyban tanulok. Azért ilyen előfordul néha. Dehát ez van. De azért h 2 hétig nonstop tanuljak miközben ő bulizik az hülyeség lenne. Egyrészt én nem tilthatom meg neki másrészt meg a tanulás sehol nem ér annyit minthogy pár év múlva ne érezd úgy h kiégtél öreg vagy és mégcsak nem is szórakoztál, csak stréberkedtél egész életedben. Ráaádsul kell a kikapcsolódás néha. Úgyhogy irigykedés helyett magadban tegyél rendet először.

2011. jún. 5. 18:40
 19/33 A kérdező kommentje:
Persze, hogy tanulok mint az állat, ez az utolsó esélyem, hogy emelt érettségi nélkül felvegyenek:D
2011. jún. 5. 18:43
 20/33 anonim ***** válasza:

mélyebben lehet veled a probléma, az csak egy felszínes fogalmazás, hogy irigynek érzed magad a sikereire.

de ezek szerint erről neked többet kéne tudnod, másképp hogy leszel majd doktornéni?:)

nagyobb fokú törődést nem várnál részéről esetleg?

olyankor, amikor krízisben vagy (tanulás pl.)

2011. jún. 5. 18:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!