Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mások hogy bírjátok a szegénys...

Mások hogy bírjátok a szegénységet?

Figyelt kérdés

Mások hogy kezelik? Hogy öntenek magukba erőt? Hogy tudják megőrizni a jókedvüket? Mire gondolnak, ha mondjuk már pár napja enni sincs mit?

Én úgy érzem egyre inkább belerokkanok.... A helyzet pedig egyre rosszabb. Túlélési tanácsokat kérnék!

2009. márc. 18. 08:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
97%

Ha szűkében vagy a pénznek, akkor talán bővében vagy az időnek? Ha így van, használd ki! Lehet jönnek hajtósabb napok, amikor nem jut idő magadra majd. Tekintsd ezt beruházásnak a jövőbe!

Látogasd meg az öreg nagynénidet, játssz a gyerekeddel,keresztgyerekeddel ha van, beszélgess vele, mesélj neki.Ha ketten vagytok, utalj ki egy masszázs napot a párodnak, meg egy hobby-napot magadnak!(nem minden kerül pénzbe!) Hozd rendbe a lakást, a ruhákat, az elromlott tárgyakat! Öltözz fel csinosan/snájdigul otthonra is! Az összhang többet számít, mint a márka! Csináld meg a hajad, ha nő vagy, 250Ft-ért is nagyon jó kis cuccokat kaphatsz a 100ft-osban.

Ha egyedül vagy, törődj magaddal! Tanulj,(lehet önállóan is) menj könyvtárba, olvasd el azokat a könyveket, amit mindig akartál! Tedd meg, amire nem volt időd soha: hallgass zenét, menj kirándulni, (közelben is lehet, nem az a lényeg) jöjj össze a haverokkal!

Ha időd sincs, akkor is legyen egy héten két este, amit vársz! Érdemes egy nagy kockás naptárt készíteni a falra (1/4m2) és beleírni előre amit vársz: Kedden egy jó film a tv-ben, szombaton séta egy régi osztálytársaddal, vasárnap spa otthon...

Ha nagyon szerencsétlennek érzed magad, keress náladnál rászorultabbat, s segíts! Jelentkezz önkéntesnek telefonos-lelkisegélybe, keress egy nyomorék öreget, s vásárolj be, takaríts ki neki, hallgasd meg összetört szívő barátnődet, s önts belé lelket! Egyből jobbnak fogod látni a helyzetedet.

Még egy, ami nekünk tetszett: Feng shuizz! Takarítsd ki, és tedd vonzóvá lakásod bejárattól jobbra, előre eső sarkát, a gazdagság területét! Azért is jó a f.s. mert előtted van életünk 9 legfontosabb területe: Lelki fejlődés, gyerek, szerelem, hírnév, egészség, karrier, jólét, család, tudás. S a jólét ebből egy. Javíthatodd azt, de lehet, most előbb egy másik területen a hangsúly.

2009. márc. 18. 12:04
 12/19 anonim ***** válasza:
85%
Én úgy érzem sok itt a túlságosan túl válaszolt válasz,én nem hinném hogy aki tényleg nagyon szegény és olyan helyzetben van mint te igy gondolna a dolgokat(tegyük hozzá van amivel egyet értek)de nem azokkal amik pénzbe kerülnek hisz itt eleve a pénz hiány okozza a kérdés mivoltát.Én is nagyon szegény vagyok és nagyon nehezen élünk meg eleinte csak sírtam de rájöttem hogy azzal nem lesz jobb se nekem se a családomnak,sőt!még rájuk is kihat az én keserűségem.Volt olyan helyzet mikor azt mondtam jobb lenne ha meghallnék de ezen az időszakon is túl vagyok.Mikor az ember elvan keseredve sok mindenre gondol de biztos nem arra hogy isten megsegít.Ma már úgy gondolom itt vannak a gyerekeim a családom ők örömet okoznak nekem és ez a legfontosabb az életben a holnappal majd lesz valami ha csak arra gondolsz,hogy mi lesz holnap,igazad van előbb utóbb belerokkansz
2009. márc. 18. 13:14
 13/19 anonim ***** válasza:
86%

Engem eddig mindig megsegített, ha kértem. És túléléshez is segít. Nem csak a pénzt kell nézni. Meg kell mindent tenni, hogy legyen, de a kérdés a lelkiekre vonatkozik.

Aki hívő, annak könnyebb minden, de aki nem hisz, megpróbálni annak is meg lehet. Nagy bajt nem csinál.

2009. márc. 18. 13:24
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha sírok, több pénzem lesz?

Nem.Mindig jön valami: szegénység, betegség, válság, kudarc vagy egyedüllét, ilyen alapon végigbúsulhatnánk az életet.

Tojok az egész szegénységre, és élvezem, amit lehet. Megpróbáljuk viccesen venni a dolgokat.

2009. márc. 19. 18:14
 15/19 A kérdező kommentje:

Én már nem tudom viccesen venni azt, mikor télen a mínusz 15 fokos szobában aludtam, plusz éhes voltam... Nem megy!

Minden kedves válaszadónak köszönöm a kedves hozzászólásokat! :)

2009. márc. 20. 06:04
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Olvasva a válaszokat a válaszolók 99%-a nem élte még azt át amit te! Amiben pedig nincs tapasztalata valakinek szerintem tanácsot sem tud adni. Igen valóban könnyebb lenne, ha a szegénység és a nincstelenség olyan valami lenne amit berakhatunk a kamrába, és ha nem nyitjuk ki az ajtót akkor nincs. De sajnos ha strucc politikát folytatsz is akkor is megmarad. Persze bízni kell, hiszen ez éltet minket. Szokták mondani, hogy a remény hal meg utoljára. És szerintem Isten segítségén kívül másra nem számíthatsz. Nem tudom hívő vagy-e de próbáld meg.

És szerintem a semmiből, ha spórolsz az ugyanúgy semmi marad. Abból nem fogsz tudni kedveskedni magadnak! Ez az én meglátásom és tapasztalatom. Átélem a helyzeted, annyi különbséggel, hogy még eddig van mit ennünk. Eddig!!! De a munkanélküliség lassan felőröl minket, és nem tudom, hogy 1 hónap múlva is ezt tudom-e mondani, vagy akkor már ott tartunk ahol te. De bízom benne, hogy lesz változás!

2009. márc. 20. 08:57
 17/19 anonim ***** válasza:
Az első válaszoló voltam!
2009. márc. 20. 08:58
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

minden szép és jó, jólenne ha tudnál gondolni arra, hogy milyen szép is a világ, meg süt a nap és boldog vagy, DE!

Ezekre nemnagyon tudsz gondolni, vagy nem is akarsz mikor már 2-3. napja éhes vagy, és a hónap elejét várod ami még 10-15 nap. Tudom, mert éltem/élem is át. Szinte minden hónapban

2010. márc. 21. 16:02
 19/19 anonim ***** válasza:

Hogyan bírom? Úgy, hogy amikor nekikeserednék erre a bibliai igére gondolok:

"Azért azt mondom néktek: Ne aggodalmaskodjatok a ti éltetek felől, mit egyetek és mit igyatok; sem a ti testetek felől, mibe öltözködjetek. Avagy nem több-é az élet hogynem az eledel, és a test hogynem az öltözet?

Tekintsetek az égi madarakra, hogy nem vetnek, nem aratnak, sem csűrbe nem takarnak; és a ti mennyei Atyátok eltartja azokat. Nem sokkal különbek vagytok-é azoknál?

Kicsoda pedig az közületek, a ki aggodalmaskodásával megnövelheti termetét egy araszszal?

Az öltözet felől is mit aggodalmaskodtok? Vegyétek eszetekbe a mező liliomait, mi módon növekednek: nem munkálkodnak, és nem fonnak;

De mondom néktek, hogy Salamon minden dicsőségében sem öltözködött úgy, mint ezek közül egy.

Ha pedig a mezőnek füvét, a mely ma van, és holnap kemenczébe vettetik, így ruházza az Isten; nem sokkal inkább-é titeket, ti kicsinyhitűek?

Ne aggodalmaskodjatok tehát, és ne mondjátok: Mit együnk? vagy: Mit igyunk? vagy: Mivel ruházkodjunk?

Mert mind ezeket a pogányok kérdezik. Mert jól tudja a ti mennyei Atyátok, hogy mind ezekre szükségetek van.

Hanem keressétek először Istennek országát, és az ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.

Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől; mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől. Elég minden napnak a maga baja. "

Utána mindig rájövök, hogy bár nem tudom mi lesz holnap, de ma még van mit ennem, van mibe öltöznöm, van tető a fejem felett, szerető családom van,és bízom az Úrban, hogy ezt holnap is megadja nekem és a családomnak.

Soha nem felejtem el ezt minden este megköszönni Istennek.

Hidd el, soha nem voltál még olyan közel az Úrhoz mint most ebben az élethelyzetedben, és őszintén, van még valaki akihez fordulhatsz, aki kisegít a csüggedésből? Miért nem beszélsz hozzá és osztod meg vele az aggodalmaidat és kéred a segítségét?

Nézz körül az utcán, a hajléktalanok között, látsz köztük olyat aki Isten gyermeke és nincs mit ennie, nincs hol laknia, mert én csak olyan embereket láttam eddig ilyen helyzetben akik távol vannak az Atyától, mert azt gondolják, hogy nem létezik, vagy ha létezik is nem érdekli Őt a problémájuk,és ezért nem segít rajtuk.

[link]

2011. márc. 30. 00:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!