Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mások hogy bírjátok a szegénys...

Mások hogy bírjátok a szegénységet?

Figyelt kérdés

Mások hogy kezelik? Hogy öntenek magukba erőt? Hogy tudják megőrizni a jókedvüket? Mire gondolnak, ha mondjuk már pár napja enni sincs mit?

Én úgy érzem egyre inkább belerokkanok.... A helyzet pedig egyre rosszabb. Túlélési tanácsokat kérnék!

2009. márc. 18. 08:45
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Elnézést a ragozási hibáért!
2009. márc. 18. 08:46
 2/19 anonim ***** válasza:
85%

Kb. én is így érzek!

10 hónapos babámmal vagyok gyeden, a férjem 4 hónapja munkanélküli. Minden hónapban hálát adok az égnek, ha kitartok valahogy anyagilag. sajnos egyre rosszabb a helyzet, és idegőrlő ez a kilátástalanság.

Ezek nyugodt szívvel emelik a nyugdíkorhatárt, hiszen tudják, hogy rajtuk kívül más úgysem fogja megélni.

A Szűcs E. azt mondta, ha ő parasztruhában járna azzal nekünk nem lenne jobb! De ha lemondanának fele fizetésükről akkor szerintem igen! És ők még akkor is élnének mint "Marci hevesen". Túlélési tanácsom sajnos nincs, és nem is látok semmi jót amíg ez a kormány van hatalmon. (De még van pár milliárd a hitelből, amit még le leht nyúlni, úgyhogy még egy ideig sanyargatni fognak minket.)

2009. márc. 18. 09:08
 3/19 anonim ***** válasza:
90%

Sok jó dolog van ingyen: A napozás, a barátok, a szerelem, rajzolni a gyerekekkel, futni tavaszi szélben, virágot szedni, lakást kitakarítani, átrendezni.

Lehet imádkozni, jógázni, örülni, hogy egészségesek vagyunk. Nagyon sok ingyenes programot lehet találni, falunap, tavaszi fesztivál, klubok, ez feldobja az embert.

Lehet a barátokkal kártyapartit tartani, zsírosknyeret is lehet felszolgálni teával, úgy is jó. Lehet írni nagyinak gyönyörű rajzos levelet.

Spórolni kell, de havonta egyszer egy csipetni luxust betervezni: Egy drága kaját, vagy egy belépős rendezvényt, uszit az egész családnak. Aztán jobban elven az ember.

Ha nincs enni, segítséget kell kérni: rokonok, önkormányzat, Jóisten. Segít.

2009. márc. 18. 09:20
 4/19 anonim ***** válasza:
95%
Erdemben nem tudok hozzaszolni ehhez a kerdeshez (pedig engem is erint, szegeny vagyok, de a tobbiek mar mindent leirtak, csodat varni felesleges), szoval jogos a lepontozas, de mindenkepp be akartam irni, hogy az elozo valasz gyonyoru! Imadom az ilyen felfogast.
2009. márc. 18. 09:46
 5/19 anonim ***** válasza:
91%
(Kar hogy valaki lepontozta.)
2009. márc. 18. 09:46
 6/19 A kérdező kommentje:

Hát ez a pontozósdi egyáltalán nem mérvadó :)

Köszönöm a válaszokat! :)

(És persze várom a többit! :) )

2009. márc. 18. 09:50
 7/19 anonim ***** válasza:
94%

Én is próbálom a jó dolgokat nézni, amikor nagyon magam alatt vagyok.

Hogy mi az ami körülvesz és jó.

Persze az ember hajlamos nem értékelni azt, ami jó, mert természetesnek veszi, hogy van és kész.

Ilyenkor belegondolok, hogy ha nem lenne az a jó, akkor milyen rossz lenne.

Példa: Szabadság, hogy egészséges vagyok, hogy beszélgethetek anyukámmal, játszhatok a kutyámmal, érezhetem a bőrömön, amikor nyáron a kellemes meleg fuvallat simogat, azt gondolhatok, amit csak akarok.

Persze ezért nehéz hálát adni, mert nem kézzel fogható, de mégis mennyire fontos dolgok.

2009. márc. 18. 10:36
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

Korábban nekünk is nagyon vacakul mentek a dolgaink, majdnem ráment a házasságunk is... Volt olyan, hogy két hétig csak krumplis tojást ettünk, vagy zsíros kenyeret ettünk, de legalább volt mit enni... És örültünk, ha a számlák kifizetése után maradt 500 Ft-unk, és elgondolkodhattunk, hogy vegyünk-e e csomag zoknit magunknak.

A lényeg, hogy pozitívan kell gondolkodni, és akkor jóra fordulnak a dolgok. Ajánlom, hogy olvasd el, vagy nézd meg a Titok c. filmet, le lehet tölteni a netről is.

Hülyeségnek tűnik, de igaz, és reményt ad.

Én tudat alatt is ezek szerint éltem már évek óta, és azóta rendbe jött a házasságom, és különösebb anyagi gondjaink sincsenek.

Tervezgess, tűzz ki célokat, és vond be a férjedet is. Sokkal könnyebb úgy kitörni ebből a helyzetből, ha vannak céljaid, és azt is kitalálod, hogy hogyan érd el őket. A lényeg, hogy ne csak élj bele a világba, akármilyen rossz is a helyzet.

2009. márc. 18. 11:35
 9/19 anonim ***** válasza:
90%
Nagyon fontos a pozitív életszemlélet -pláne ezekben az időkben. Te döntöd el, hogy az a pohár félig tele van vagy félig üres! Munkát mindig találni -ez talán már közhelynek számít- de nem annak gondoltam. És a munka alatt nem feltétlen az alkalmazotti létre gondolok. Lehetőséget tudok párat én is, hiszen muszáj több lábon állni.
2009. márc. 18. 11:52
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Neked és a lepontozott válaszadónak: fogadd meg a tanácsát, mégha nagyon nehéz is, és hidd el, ezek az apró "fantasztikus" dolgok könnyebbé teszik az életedet, és úgy kicsit máris másképp látod a világot, és erőt ad mindent elviselni. Ne foglalkozz azzal a sok "szarral" (bocsi!!), amit a fejünkre húznak onnan fentről, inkább foglalkozz a sok jóval, amit találni lehet. És kérj segítséget, tényleg, mert azt kötelező adni, és nem szégyen elfogadni! (ja és mégy egy kis plusz: ha van valaki a környezetedben, aki segítségre szorul, és valamilyen formában tudnál adni neki, tedd meg! ez eszméletlen jó érzés lesz Neked is, és ez is segít. sokat-sokat!!) Kitartás!!
2009. márc. 18. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!