Mit csináljak a lányommal? Nagyon féltem.
Ma nem evett még semmit,és megivott 2 Monstert. Amikor hazajött,akkor már jól volt,de azt mondta hogy a második után érezte hogy valami nem jó,és szédült, fájt a feje, hányingere volt,remegett keze-lába,és nem tudta hogy fog hazajönni?! Nem tudok belé imátkozni egy falatot sem,pedig a kedvencét főztem direkt. Megkérdeztem hogy miért nem eszik,azt mondta hogy nem éhes,és ha ránéz a kajára,akkor rosszul van. Volt már kórházban is,mert gyomorproblémái vannak,de nem találtak semmit, csak itt-ott beszűrődést. De most nem fáj neki,mert akkor látványosan szenved,most viszont nyugis és gépezik. Régebben volt olyan is,hogy azt hazudta hogy evett,és kiderült hogy nem,és csak azért evett,mert az apja rászólt. Kövérnek látja magát,pedig csak 49 kg,és 163 cm körül van. Lehet később fog enni,nem tudom. Mit csináljak vele?
Még csak 16 éves.
pszichológus minél hamarabb
(ne engedd neki az energia italt, az méreg! Ha nem eszik, akkor legalább ne ilyen xarokat igyon.)
Amikor csak odáig olvastam, hogy két Monster után nem éhes, hirtelen akartam írni, hogy ez rendben van, mert összerántja a gyomrot, olyankor én se tudok enni.
De amikor láttam, hogy a 49 kg-ot soknak tartja, akkor már én is az anorexiára szavazok. Nekem a 47-48 kg ideális, viszont csak 155 cm vagyok hozzá. Így ő most pont jól nézhet ki, ezért is érthetetlen, hogy kövérnek látja magát.
Pszichológushoz vigyétek el mihamarabb, mert ez sajnos csak durvulni fog. Ezt minden jó szándék ellenére se tudjátok egyedül megoldani!
tudom furán hangzik, de maga az energiaital is jobb a semminél, mert gyorsan felszívódó cukor van benne. de! 2 monster? úgy tudom a monster az nagy! abból napi 1et szabadna max meginni! ha ennyire kulcs hozzá az energiaital, akkor ajánlom a bombát, abban feleannyi koffein van, és annyira nem "méreg".
egyébként nem kell egyből leanorexiásozni, én is voltam 16 éves, és bizony nagyon kemény időszak az, az önbizalom percenként változik. egy érett barát/barátnő kell neki, és jobban lesz!
persze ha nem javul, akkor sajnos tényleg érdemes szakemberhez fordulni.nem lehet hogy valami szerelmi baja van? én mikor szakítottam első barátommal (anyáék egy fél szót sem tudtak róla) napokig nem bírtam enni.
Na, egyrészt, még a 49 kilójával meg a 163 centijével is igen soványka lehet, ha csak abból indulok ki, hogy én 2 centivel vagyok nála magasabb, viszont 5 kilóval vagyok több, mégis elég nyiszlettül nézek ki...
Szinte biztosra veszem, hogy anorexiás.
A 2 Monstertől azért volt rosszul, mert a koffein meg a taurin felvitte a vérnyomását meg a pulzusát az egekbe, úgyhogy örülhet, hogy nem pattant el neki valami hajszálér, és nem kezdett el ömleni az orra vére! Rosszabb esetben agyvérzést is kaphatott volna! Egy liter energiaital egy 16 évesnek gyereknek nagyon sok!!!
Vidd el az orvoshoz, nem akar majd menni, sőt, lehet, hogy egy kiadós hisztit is levág majd, de ha kell, a karjánál fogva ráncigáld el, mert inkább fújjon rád egy napig, minthogy két hét múlva kórházba kerüljön!
Az energiaital veszi el az étvágyát. Nem értem, hogy miért látok minden fiatal kezében energiaitalt, mindehol! Korántsem biztos, hogy anorexia. Egyszerű tinidolog is lehet, mindenki kövérnek látja magát, mégsem mind anorexiás. Talán előbb kellene ilyesmiről is beszélgetni a lányoddal, nem kell rögtön pszichológushoz menni. A nagy meleg is elveszi az étvágyat. A magasságához a súlya nem rossz, mert tini. Most nőtt még csak meg, a súlya pedig nem fog rögtön vele párhuzamban menni. Én 172 cm-hez voltam 46 kg 15 évesen. És szintén keveset ettem. Végül sikerült híznom, beállt a 172 cm 56 kg. Miután a magasságom már nem nőtt tovább.
Bátyám 28 éves, egész nap energiaitalt iszik, az ég világon semmit nem eszik, talán 3 naponta eszik egy kis főtt ételt, csont és bőr, nem tudom mi lesz vele. Na ez már probléma. De ez sem anorexia.
Remélem sikerül evésre bírni, legalább annyit egyen, amennyi a fejlődéshez, súlytartáshoz kell, tehát ne fogyjon. Amúgy meg a hormonok is dolgoznak, sok minden zajlik most nála, másoknak megfelelés, de a legrosszabb az energiaital, hidd el. Butaság egy nap 2-t meginni, rendszeresen pedig pláne! Káros!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!