Tudat alatt választottam?
Az én anyám olyan ember, akinek semmi nem jó.
Szó szerint semmi!
Nem jó, amit csinálok, ha csinálok valamit, az nem elég, vagy értéktelen, vagy értelmetlen, vagy egyszerűen csak pocsék.
Rosszul választottam egyetemet, úgyis meg fogok bukni, lassan beszélek, túl vékony a hangom. nem vagyok elég ambíciózus, nem vagyok elég igyekvő. A munkámmal a suli mellett keveset keresek, pocsék munka. Takarítani is rosszul takarítok, a főztöm is kotyvalék. A külsőmet is folyton kritizálja.
Lett egy barátom, és kezdem felfedezni benne ugyanazokat a tulajdonságokat, mint anyámban.
Ő is mindenért kritizál. Szó szerint mindenért. Amúgy is folyton ingerült velem, puffog, pofákat vág, nem szól hozzám. Folyton azt mondja, hogy túl csöndes vagyok, nem vagyok izgalmas, és nem vagyok IGAZI NŐ SEM.
Szinte a mondatai is ugyanolyanok, mint anyámnak.
Állandóan megszól!
Igaz, én is hibás vagyok, mert szinte menekültem ebbe a kapcsolatba, hogy legyen valakim, aki szeret. És valóban elég csöndes vagyok, illetve nem állok ki a véleményem mellett, de barátom és anyám mellett nem is lehet, mert olyan csúnyán rám förmednek, elmondanak mindennek, hogy inkább hallgatok, mert nem szeretem a veszekedést, illetve nem akarom hallgatni a sértegetéseiket.
Mit gondoltok, miért lehet ez?
Tudat alatt ugyanolyan férfit vonzottam magamhoz, mint amilyen az anyám?
Lehetséges ez?
És egyáltalán mit tegyek, hogy ez változzon?
Anya annyira megszokatta velem, hogy nekem hallgass a nevem, hogy úgy érzem, nincs jogom kiállni magamért.
Szakítanom kellene a barátommal? Tényleg nagyon bunkó velem. Durva is, múltkor megfenyegetett, hogy eltöri az állkapcsom, amikor mondtam, hogy ne ordítozzon.
Hagyjam ott?
És mit tegyek, hogy leküzdjem ezt, és legközelebb ne egy ilyen srácot találjak, hanem olyat, aki tisztel, szeret és megbecsül?
"Szakítanom kellene a barátommal? Tényleg nagyon bunkó velem. Durva is"
- Kérdező! Most AZONNAL ELKÜLDENI!
indoklás nélkül! nem kell magyarázkodnod!
Egy kedves, megértő, figyelmes, szelíd fiút kívánok neked!! Meg fogjátok egymást találni, ne félj!
(sok-sok éve élünk mi így a férjemmel. Soha egyetlen türelmetlen, ingerült, csúnya, durva szó, gesztus, támadó mozdulat, szándék nem ért tőle!SOHA!! én is ilyen önbizalomsértett személyiség voltam, részben egy életre szól, részben helyrejössz: a kedves fiú segít megértened majd: egyszeri, megismételhetetlen lény vagy, milliók közt egyetlenegy - ahogy a Kosztolányi versben van)
Köszönöm szépen az újabb válaszokat!
Nagyon sokat segítettek.
Én nyugalmat szeretnék, szeretetet, békességet, elfogadást.
Azt, hogy olyannak fogadjanak el, amilyen vagyok.
De ez azért nehéz nekem, mert ebben az érzésben soha nem volt részem. Anya mindig ingerült volt velem, nyilván nem nagyon akart gyereket egy rossz kapcsolat végén. Sőt, valószínűleg egyáltalán nem akart gyereket, és én sajnos összejöttem egy kibékülés során.
Hát, erről nem tehetek!
Szóval ő mindig ingerült volt velem, mióta az eszemet tudom, mondta is, hogy mekkora teher vagyok neki, és folyton elzavart magától.
Ez az úgymond szeretet-koldulás egészen kiskoromtól megvan, mindig eljárkáltam ide-oda játszani, barátnőkhöz, a szomszéd kislányhoz, a szomszéd nénihez beszélgetni, hogy foglalkozzanak velem. Mindenki mellé odacsapódtam, amúgy is elég barátságos vagyok, most is így van.
De valahogy ez az érzés jön velem, hogy "Nem vagy jó, nem kellesz, bárcsak ne lennél!"
És mivel tudom, hogy a választások nagyrészt a tudat alattiból jönnek, és írtátok is ezt, így egy ugyanolyan férfit választottam, mint anya.
Szinte a szavai is ugyanazok.
De onnan tudom, hogy annyira nem lehetek értéktelen, hogy ha én azt érzem, hogy szeretnek, akkor nagyon jól teljesítek, boldog vagyok, barátságos, mert biztonságban érzem magam. És hála Istennek, volt ilyenben részem. Suliban, munkahelyen például.
"Egy kedves, megértő, figyelmes, szelíd fiút kívánok neked!! Meg fogjátok egymást találni, ne félj!"
Köszönöm szépen kedves Utolsó, én pont ugyanilyen társat kívánok magamnak.
És gratulálok a házasságodhoz!
Lám, vannak ilyen kapcsolatok is, és ez erőt ad nekem.
Mindent meg fogok tenni, hogy jó irányba változzak, és az összes tanácsot megfogadom, mert érzem, hogy jóindulattal írtátok!
Köszönöm még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!