Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van itt olyan ember aki...

Van itt olyan ember aki próbálkozott az öngyilkossággal, de időben észrevették (tehát időben megmentették)? Hogyan viszonyulnak hozzá a szülők/barátok?

Figyelt kérdés
2011. máj. 28. 10:21
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:

A pszichológus bölcsész, olyan egyetemen végez. A pszichiáter orvos, orvosi egyetemen végez. A pszichológus beszélget, a pszichiáter gyógyszert ad.

A pszichoterápia egy olyan plusz, amivel megtanulnak ilyen különböző "beszélgetős" terápiákat pl. hipnózis stb stb. Ezért jó a pszichiáter+pszichoterapeuta kombináció, mert egy olyan tud beszélgetni is, meg gyógyszert is felírni, ha szükség van rá.

Egyébként nem nagy ördöngősség megtalálni őket: általában a kórházban vannak :) Főleg a pszichiátria környékén :) Ott meg tudod kérdezni, konkrétan hova, kihez kell menned.

2011. máj. 28. 11:22
 22/34 anonim ***** válasza:
Lemaradt a 23/F. Mindegy
2011. máj. 28. 11:22
 23/34 anonim ***** válasza:

Ja tényleg hülye vagyok, már mindenhova beutaló kell, jól mondja a 11:18as, a háziorvoshoz kell menned első lépésben. Ő segít!

23/F

2011. máj. 28. 11:24
 24/34 A kérdező kommentje:

Nem figyelemfelhívásból teszem. Akkor talán már tudná az egész suli/város.

Az orvossal az a baj, hogy ,,túl jól" ismerem. Egyrészt a barátom (csak haveri alapon!) anyukája, másrészt sokszor járok hozzá, és szerintem azt hiszi, hogy én amolyan hűű de boldog vagyok, és attól tartok, hogy hülyének nézne, amiért ilyen kéréssel állnék elő.

De egyébként ehhez nem kell szülői engedély?

És amúgy igen, fiatal vagyok még.

Persze ezeket nem bunkóságból írtam. Nagyra értékelem hogy próbálsz/tok segíteni. :)

2011. máj. 28. 11:24
 25/34 A kérdező kommentje:
Esetleg lehet, olyat csinálni, hogy nem a saját orvosomhoz megyek hanem egy másikhoz (gyerekorvos)??
2011. máj. 28. 11:26
 26/34 anonim ***** válasza:

A háziorvosod azért van, hogy segítsen. És bármennyire is boldognak lát most, hidd el, komolyan fogja venni, és segíteni fog. Ő is nagyon jól tudja, hogy hány fiatal küzd depresszióval, és ez egy komoly dolog. Elmondani pedig nem mondhatja el senkinek, köti az orvosi titoktartás, nagyon nagy baja lehet abból, ha ilyeneket kifecseg. (Bár a legtöbb orvos szerencsére nem csak emiatt nem pletykál.)

Szülői engedély nem kell!

23/F

2011. máj. 28. 11:27
 27/34 anonim ***** válasza:
Gondolom a házi orvosotokat ismered. A kórházba, a pszichiátriára érdemes bemenni, elvileg ott elirányítanak.
2011. máj. 28. 11:27
 28/34 anonim ***** válasza:

Hát én úgy tudom beutalót csak az adhat, akihez be vagy írva :( Illetve elvileg máshoz nem is mehetnél, vagy hogy működik ez, pontosan nem tudom, de a saját orvosodhoz kell menni :( De attól, hogy ismer, csak jobban vigyáz rád :)

23/F

2011. máj. 28. 11:28
 29/34 anonim ***** válasza:

Egyébként attól se kell félned, hogy a pszichiáter kikotyog valamit! Nem mondhat el ő sem semmit a szüleidnek a beleegyezésed nélkül, kivéve ha konkrétan életmentéshez kell! Nekem anno amikor bejött anyukám (neki én elmondtam), hogy beszélni akar a pszichiáterrel, mégis mi újság, az orvos szabályosan kizavarta, hogy menjen innen, ez a kettőnk dolga :) Úgyhogy nem kell ettől félned!

23/F

2011. máj. 28. 11:32
 30/34 anonim ***** válasza:
Nagyon sz..r. Szomorúak voltak, haragudtak, gyengének gondoltak, minden rosszabb lett, mint előtte volt. Teljesen hiteltelenné, megbízhatatlanná váltam a szemükben.
2011. máj. 28. 12:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!