Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van itt olyan ember aki...

Van itt olyan ember aki próbálkozott az öngyilkossággal, de időben észrevették (tehát időben megmentették)? Hogyan viszonyulnak hozzá a szülők/barátok?

Figyelt kérdés
2011. máj. 28. 10:21
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én voltam az a válaszoló. Hát igen, de gondolj bele, ha depresszióstól távolodnak, akkor az öngyilkossági kísérletet elkövetőtől tényleg menekülni fognak.

Egyébként hasonló helyzetem volt/van, hogy szülőkre végképp nem lehet számítani, a barátok meg sajnos azért nem azok a "kútba ugrom érted" típusúak. Esetleg pszichológus segítségén nem gondolkodtál? Azért ők tudnak segíteni, plusz abban is, hogy ember megértse magát, harmóniába kerüljön a környezetével.

2011. máj. 28. 10:57
 12/34 A kérdező kommentje:

Pszichológushoz én akartam menni, de amikor megemlítettem apának, vagy 2-3 éve akkor azt mondta, hogy nincs rá szükség. Persze akkor nem voltam vele őszinte velem kapcsolatban.

De hogyha most megmondanám, akkor ő elmondaná anyának, anya meg kiabálna velem.

Nekem meg nincs igazán, ilyenre pénzem, persze most akarok a nyáron dolgozni. Meg ugyebár azt sem tudom, hogy hol van pszichológus a városomban.

Természetgyógyásznál voltam egyszer, de még fogok hozzá járni. Csak hát ez olyan hónaponta egyszeri alkalom. De csak hogyha ráér (mert ugyebár mások is járnak hozzá).

2011. máj. 28. 11:00
 13/34 anonim ***** válasza:
100%

Pszichológushoz ilyennel? :D Felejtsd el, pszichoterapeuta kell neked (még jobb, ha pszichiáter is egyben...) tudom, végigjártam.

Egyébként pedig a TB támogatja, mint minden életmentő beavatkozást :P Úgyhogy a pénz nem kifogás. Nem magánrendelésre kell menni, ennyi.

23/F

2011. máj. 28. 11:03
 14/34 anonim ***** válasza:
11:03, Miért? A kilinkai szakpszichológust is pszchológusnak nevezik, és ő is végez pszichoterápiát.
2011. máj. 28. 11:05
 15/34 A kérdező kommentje:

A válasz írója 74%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 10:56

Nem szoktam rinyálni, mert próbálom magam erősnek mutatni.

Amúgy meg barátnőm már mondta párszor, hogy semmit nem tud rólam. Mert, hogy sosem mondok neki semmit (mármint velem kapcsolatban). Egyszer megkérdeztem tőlem, hogy mi a baj én meg mondtam neki, hogy rossz kedvem van (erre jött az újabb ,,miért?"). Válaszoltam neki, hogy magányosnak érzem magam. Erre meg írta, hogy ,,értem".

Azt hiszem ez volt az első és az utolsó dolog, hogy próbálkoztam azzal, hogy megnyílok felé.

2011. máj. 28. 11:05
 16/34 anonim ***** válasza:

11:05 Én úgy tudom, a pszichoterápiához külön el kell végezniük egy nem könnyű képzést. De ezen ne vesszünk össze, mert egyről beszélünk, pszichoterapeuta kell, az most teljesen mindegy, hogy pszichológus vagy pszichiáter az alapképzettsége. Bár én a pszichiátert jobban javaslom, mert szükség esetén ő gyógyszert is fel tud írni.

23/F

2011. máj. 28. 11:08
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

11:08, oké, én sem kötekedni akartam, csak hogy ne becsüld le a pszichológus néven futókat.:-)

Kérdező, nagyon sajnálom, én tényleg pont ilyen helyzetben voltam/vagyok, csak szintúgy terápia során kezdem ezt elfogadni, megérteni. Az baj, hogy vannak ilyen "barátnők", akik ha nagyon nyomod magad meghallgatnak, de hát ez nem az őszinte érdeklődés kategória.. de nem szabad föladni, hogy leszenk igazi barátaid, akinek érdemes lesz megnyílni! De egy terápia tényleg nagyon jól jönne neked! Ahogy a 23/F mondja, próbálj valahogy tb alapon igényelni!

2011. máj. 28. 11:12
 18/34 A kérdező kommentje:

Most őszinte leszek, nem igazán tudom, hogy mi a különbség a pszichológus, pszichoterapeuta és a pszichiáter között.

Egyébként meg azt sem tudom, hogy mit kéne csinálnom, vagy hogy hova kell mennem, hogy megkapjam a TB támogatását.

Te tudod esetleg (mármint, hogy hova kellene mennem)?

2011. máj. 28. 11:14
 19/34 anonim ***** válasza:

Egyébként még érdekes, hogy itt írtátok páran, hogy az öngyilkossági kísérleten átesett embertől elfordulnak az emberek... na ez azért egy nagyon nagy csúsztatás, ha belegondoltok ki is fordul el kitől? Igazából az öngyilkos fordul el a barátaitól, nem pedig ők tőle :)

Egyébként nem ismerem a barátnődet, meg a kapcsolatokat, de erre, hogy "magányos vagyok", tényleg nem lehet sok értelmeset mondani :D Lehet, csak nem akarta forszírozni a dolgot, hogy ne kelljen azon gondolkoznod még többet. Persze nem ismerem, nem tudhatom :) Van tényleg sok olyan "barát", aki a bajban nem barát. Viszont egy ilyen helyzetben az is tipikus példa, hogy szerencsétlen barát segítene (persze lehetőségeihez mérten), csak az öngyilkos nem hagyja. Akaratlanul épít egy falat maga köré. Én is ezt csináltam.

23/F

2011. máj. 28. 11:17
 20/34 anonim ***** válasza:
10:35-tel tökéletesen egyetértek. Nem próbáltam még öngyilkos lenni, de egy időben az antidepresszáns hatására nagyon akartam, és nem is rejtettem véka alá. Az eredmény: ld. 10:35 válaszát. Ha megpróbálod, kb. leprásként fognak kezelni. Azt se felejtsd el, hogy ha csak figyelemfelhívásból tennéd, és elszámolod magad, mert mondjuk még a szomszéd megállítja azt, akit éppen gondoltál, hogy majd megment... Későn ér, és neked annyi. Pszichiáter kell, jelen állapotod indokolja az antidepresszánst és a nyugtatót, valamint egy pszichoterapeuta segítségét. (Én is járok egyhez, igaz, fizetős. Nem értem, csak pszichológus van nálunk ingyenes, de sokáig kell várni a bekerüléshez, és a pszichológus nem pszichoterapeuta. Sajnos az enyém is úgy tudom, csak pszichiáter, de csinál pszichoterápiát is.) Abból, ahogyan a szüleidet említed "apa", "anya", azt gondolom, még nagyon- nagyon fiatal lehetsz. A körzeti orvos adhat beutalót. Ahogy 10:35 is írta, a környezet szereti ilyenkor vaknak és süketnek tettetni magát. Ne színészkedj, ha rossz kedved van, hadd lássák rajtad, mondd el, mi bajod. Ha nem vezet eredményre, azt is mondd el, miben töröd a fejed. Előbb-utóbb csak belátják, hogy szükséged van szakember segítségére.
2011. máj. 28. 11:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!