Kihűlt házasság, anyagi jólét vagy szegény szerelem? Te melyiket választanád?
13 éve élek házasságban, nincs se szeretet, se gyengédség, se szex. Van viszont pénz. A férjem jól keres. Nekem nem kell dolgoznom. De nem érzem jól magam. Kb. 1 éve megismertem egy férfit, aki szeret, aki gyengéd, akivel összekötnénk az életünket. Viszont nehéz anyagi helyzetben van. Elmennék én is dolgozni, de akkor sem lenne fele ennyi pénzünk sem.
Félek a változástól. Volt valaki hasonló helyzetben? Hogy döntött? Nem bánta meg?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Akkor meg a táv a gond.
Én utána mennék (legalább megtanulnék egy idegen nyelvet is).
Az roppant korrekt lenne, ha otthagynád. Nem kellene inkább a mostanit fellendíteni? Vagy legalább megpróbálni? És maradna a pénz, és talán visszatérne a szerelem. Lehet, hogy most a másikkal jól kijöttök lelkileg, testileg, stb. De gondolj bele: Hozzá vagy szoktatva az anyagi jóléthez. Mi történne, ha esetleg évekig nélkülözni kellene? Akkor is úgy szeretnéd? nem ennéd meg az idegeit a pénz (ill. annak a hiánya) miatt?
35f
Ne haragudj, de általában ez így szokott lenni!
A gazdag pasi felesége, aki otthon ül, unalmában mindig megtalálja a munkanélküli pasit akivel jól elűzögeti az unalmát.
Nem voltam ilyen helyzetben, de hallottam ilyenről.
Mindegyik esetben a nőcske kapart vissza a gazdag pasijához... Szánalmas!!!
Én a házasságot választanám, ha még van legalább egy kicsi szeretet. Szép a másik ember iránt érzett szerelem, de gondolj bele: a férjeddel is ugyanígy kezdtétek. Néhány év múlva a másik férfivel is ide jutnátok, csak pénzetek nem lenne, valamint ha van gyereked, az szétszakadt családban nőne fel.
Emlékezz a házastársi esküre! Azért esküdtél meg, hogy együtt maradsz a férjeddel. Az eskü felbontására nyomós érv kell, önmagában az, hogy elmúlt a szerelem, nem nyomós érv, hiszen a szerelem minden kapcsolatban elmúlik idővel.
Nálunk együtt maradt a család, pedig anyagi különbség sem volt. Néhány év múlva a házasság kikerült a tízéves "hullámvölgyből". Nem sokkal később a másik férfi meghalt. Azt hiszem, jó döntés volt a házasság megtartása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!