Valahol olvastam hogy a házasság szerelem romboló. Ez tényleg így van?
Nemsoká férjhez megyek és félek de nemtudom mitől.:) És olvastam valahol hogy a házasság rombolja a szerelmet és és csak mégjobban félek:)
Valaki mondana valami okosat nekem?
Köszönöm
Mi csak még jobban szeretjük egymást, amióta összeházasodtunk. :-)
Az is igaz, hogy tudatosan teszünk ezért. Nem a házasság maga rombolja a szerelmet, hanem az, ha azt hiszed, hog a házassághoz a szerelem kellő hajtóerőt biztosít. Ugyanis ez baromira nem igaz.
A házasságban az embernek áldozatokat kell hoznia, komrpomisszumokat kell kötnie, és szeretnie kell akkor is, ha ez épp nehezére esik a számára valami miatt. Folyamatosan adni kell, szolgálni kell a másikat. (És viszont, természetsen.) Dolgozni kell a közös boldogságért, magától ugyanis nem lesz semmi.
nem is értem a kérdést.
2 éve vagyok házas, de én nem vettem észre, hogy a házasság lerombolta volna a szerelmet. sőt, örülünk egymásnak, hogy együtt lehetünk és építgetjük szépen a mi kis életünket.
persze vannak rosszabb napok, de az nem a házasság miatt van.
ne hagyd, hogy ilyen általánosságok félelmet ébresszenek benned!
Persze nem mézeshét a házasság, de ha együtt élsz valakivel akárhogy is más mint amikor csak ünneplőbe öltözteted lelked és úgy lát Ne akard megváltoztatni mert nem tudod alkalmazkodni kell mind kettő félnek Amúgy a szerelem szerintem sehogy nem tat örökké csak plátói. szeretet lesz belőle ha jól funkcionál a kapcsolat és megbecsülés
HA gyerek lesz az egy új fejezet, ne téveszd össze szerelmet sexuális vonzalommal
Első vagyok megint.
Arra figyeljetek oda, hogy a házasság nem egy olyan hely, ahová végre révbe érsz és hátradőlhetsz, malmozhatsz nyugodtan, hanem elköteleződés egymás mellett. Amennyiben eddig is mindent megtettetek egymásért, hogy a másik boldog legyen, és ezt a házasságkötéssel nem hagyjátok abba, hanem továbbra is ezt teszitek, akkor nem kell aggódnod.
14:34 Nagyon egyetértek!
Talán azért alakult ki az a téveszme, hogy a házasság megöli a szerelmet, mert sokan valóban elengedik magukat. Arra gondolok, hogy úgy hiszik, már "megvan" a másik, semmit nem kell tenni érte. Figyelmetlenné válnak, elhanyagolják a másikat, és önmagukat. Úgy egyetlen kapcsolat sem működik hosszú távon. Tenni kell érte, figyelni egymásra. Az apró figyelmességek, a szeretet kimutatása, a törődés, a gondoskodás végtelenül fontos.
Ha ez megvan, nincs mitől félned. Én 26 éve férjnél vagyok, és nem csak szeretjük, hanem szerelmesek is vagyunk egymásba mind a mai napig. Sok nagyon nehéz helyzeten és boldog pillanaton vagyunk túl, végig számíthattunk egymásra. Ha elfogadsz tőlem egy tanácsot, akkor én azt mondom, három dolog van, ami talán a leg fontosabb egy házasságban(vagy bármely tartós kapcsolatban). Figyelem, kommunikáció(annak minden formája, a szavaktól az érintésekig) és jó adag humorérzék. A többi megy magától:D
46/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!