Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Házasság szerelem nélkül?
Férfi vagy nő vagy?
Csak a megfogalmazás miatt... mit értesz szerelem alatt? Azt a két hónapig tartó "gombócatorokban" érzést?
A legtöbb kapcsolat ilyen. Szeretjük a másikat, nem is válnánk meg egymástól, de egy friss szerelem sokkal nagyobb érzéseket kavar(na). Csak ugye, meddig? A házasság nem csak erről szól. Tapasztalat kell hozzá, hogy tudd, a párod-e az, akivel tudsz együtt élni.
Igazából egy darabig lehet így élni. Ha az embernek szerencséje van, akkor a másik egy idő múlva elkezdi őt megszeretni. Persze soha nem lesz elsöprő nagy szerelem...Ha közben vannak nehézségek, akkor az sokat tud befolyásolni. Eldönti, hogy szerelem nélkül is képesek vagytok együtt maradni, vagy sem.
Nem tudom, hogy férfi vagy női oldalról kérdezed, de a ha férfi vagy, akkor egy kicsit könnyebb a helyzeted. Ha a nő nem szeret, de képes együttélni veled, akkor valószínűleg egy darabig így is marad a helyzet. De az ő szeretetét nehezebb kiérdemelni, ha nem megy zökkenőmentesen a kapcsolat. Ha nő vagy, akkor a férfi egy idő után tudomásul veszi, hogy nem annyira nyerő, és elkezd más nők után nézelődni.
Szia!
Mi is annyi ideje vagyunk együtt a párommal,mint ti,csak nincs házasság és gyerkőc,csak közös élet.
Az,ami az elején volt a gombóc a torokban,pillangók a gyomorban meg a lila köd már a múlté,ha ezt nézem,akkor nem vagyunk szerelmesek.
Van viszont helyette reggeli ébredés,mikor megfordulok,és mosolyognom kell,hogy mellettem van,van esti "kiskiflinagykifli",amitől tudom,hogy biztonságban vagyok.Vannak apró hülyeségek,amiket soha nem adnék semmiért.Vannak ismert mozdulatok,szófordulatok,amit szintén nem cserélnék el.Emellett pedig van bizalom,hogy ő az ember,akire minden esetben számíthatok,és a legerősebb érzés,hogyha nem lenne mellettem, akkor nem lennék egész.(ez sokak szerint már csak szeretet/megszokás/stb)
Azt hiszem mindenki el tudja dönteni,hogy melyik az,amelyikre egy életet lehet építeni:)
Amit az utolsó ír, az a szerelem, szerintem. A vonzalom is megmarad. Arról lehet szó, hogy hosszabb távon megunod a másikat, ha nem hozzád való, és elmúlik a vágy a másik lénye iránt. Ettől még sokan azt mondják, hogy szeretik a másikat, persze, mint egy jóbarátot, vagy testvért, de minek akkor házasságban élni?
Volt olyan kapcsolatom ahol én sem voltam szerelmes, de a házasság előtt meggondoltam magam, mert rájöttem, hogy bármikor jöhet egy másik férfi, akibe viszont beleesem, és akkor mi van? Nem lakótársat vagy barátot keresek, hanem igazi párt, akinél azt érzem hogy ő az.
Én sosem voltam az a lila ködös illető :) mindig pontosan láttam a másik hibáit, vagy azt is, ha nem azt érezte irántam amit kellett volna. Tehát nálam lila köd nem tud elmúlni. Viszont a másik lénye iránti vágyat nem akarom kihagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!