Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Házasság szerelem nélkül?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Házasság szerelem nélkül?

Figyelt kérdés
Él úgy valaki házasságban, hogy a párja szereti, de nem szerelmes belé?
2010. márc. 17. 14:52
 1/9 Neszivass ***** válasza:
100%

Férfi vagy nő vagy?

Csak a megfogalmazás miatt... mit értesz szerelem alatt? Azt a két hónapig tartó "gombócatorokban" érzést?

A legtöbb kapcsolat ilyen. Szeretjük a másikat, nem is válnánk meg egymástól, de egy friss szerelem sokkal nagyobb érzéseket kavar(na). Csak ugye, meddig? A házasság nem csak erről szól. Tapasztalat kell hozzá, hogy tudd, a párod-e az, akivel tudsz együtt élni.

2010. márc. 17. 15:00
 2/9 A kérdező kommentje:
Nő vagyok. 3 éve élünk együtt, ebből 2 év házasság. Van egy másfél éves kislányunk. Látod ez a baj, hogy rájöttem, én sem tudom mi a szerelem! Tiniként azt hittem minden kapcsolatom az volt, most már tudom, h nem. De mégis, mit takar az, ha azt mondod szeretlek? Mert ha egy ételt szeretsz, akkor is ezt a szót használod, és ha egy embert, akkor is.
2010. márc. 17. 15:06
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Igazából egy darabig lehet így élni. Ha az embernek szerencséje van, akkor a másik egy idő múlva elkezdi őt megszeretni. Persze soha nem lesz elsöprő nagy szerelem...Ha közben vannak nehézségek, akkor az sokat tud befolyásolni. Eldönti, hogy szerelem nélkül is képesek vagytok együtt maradni, vagy sem.

Nem tudom, hogy férfi vagy női oldalról kérdezed, de a ha férfi vagy, akkor egy kicsit könnyebb a helyzeted. Ha a nő nem szeret, de képes együttélni veled, akkor valószínűleg egy darabig így is marad a helyzet. De az ő szeretetét nehezebb kiérdemelni, ha nem megy zökkenőmentesen a kapcsolat. Ha nő vagy, akkor a férfi egy idő után tudomásul veszi, hogy nem annyira nyerő, és elkezd más nők után nézelődni.

2010. márc. 17. 15:09
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én szerelem nélkül mentem férjhez.A párom szerelmes volt,de én nem.9 év után elváltunk.Mindig a "rossz" fiukat vonzottam,akik mellett nem lett volna az életem nyugodt.Mikor megismerkedtem a férjemmel,egy jóképű,csendes,anyagi biztonságot adó embert találtam benne.Ő hihetetlen nagy szerelemmel vett körül,de én egyszerűen a szerelmét nem tudtam viszonozni.Szerettem,tiszteltem,de nem rajongtam érte.Mikor megkérte a kezem,azt gondoltam,hogy egy igazi jó családi életet tudunk élni,majd születnek gyerekek,és boldogok leszünk.a gyerekek megszülettek,de az életünk egyre szürkébb lett.Én egy pörgős típus vagyok,szeretek kirándulni,jönni-menni.ez az elején nagyjából még működött,de aztán egyre többet mentem egyedül a gyerekekkel,hiába volt nyugis a férjem,mégis úgy éreztem,mintha egyedül nevelném a gyerekeket.Minden döntés az enyém volt,ő nem alkotott semmiről véleményt,tehát nem együtt éltünk,hanem egymás mellett.Hiába szerettem,hiába tiszteltem,nagyon unalmas volt vele élni.Így 9 év után közös megegyezéssel elváltunk,ő is belátta,hogy ez nekem nem jó,ő az életén változtatni nem akart.Most neki egy ugyan olyan csendes párja van mint ő,nagyon jól meg vannak,én egy pörgős párt kaptam,de nagyon jó viszonyban maradtunk.A gyerekeket nem hanyagolja,imádja őket,és a gyerkőcök is őt.Tehát a jó viszony maradt,és mind a ketten boldogan élünk,csak már külön.
2010. márc. 17. 15:10
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mi is annyi ideje vagyunk együtt a párommal,mint ti,csak nincs házasság és gyerkőc,csak közös élet.

Az,ami az elején volt a gombóc a torokban,pillangók a gyomorban meg a lila köd már a múlté,ha ezt nézem,akkor nem vagyunk szerelmesek.

Van viszont helyette reggeli ébredés,mikor megfordulok,és mosolyognom kell,hogy mellettem van,van esti "kiskiflinagykifli",amitől tudom,hogy biztonságban vagyok.Vannak apró hülyeségek,amiket soha nem adnék semmiért.Vannak ismert mozdulatok,szófordulatok,amit szintén nem cserélnék el.Emellett pedig van bizalom,hogy ő az ember,akire minden esetben számíthatok,és a legerősebb érzés,hogyha nem lenne mellettem, akkor nem lennék egész.(ez sokak szerint már csak szeretet/megszokás/stb)

Azt hiszem mindenki el tudja dönteni,hogy melyik az,amelyikre egy életet lehet építeni:)

2010. márc. 17. 15:18
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem én szerencsére nem így élek. Hogy mit érzek a férjem iránt. Elmondhatatlan szeretetet, imádom az egész lényét, imádok ránézni, a kedvében szeretek járni, várom az email-jeit napközben, kívánom, büszke vagyok rá, a külsejére, a természetére. Kb. így tudnám megfogalmazni.
2010. márc. 17. 17:11
 7/9 anonim ***** válasza:

Amit az utolsó ír, az a szerelem, szerintem. A vonzalom is megmarad. Arról lehet szó, hogy hosszabb távon megunod a másikat, ha nem hozzád való, és elmúlik a vágy a másik lénye iránt. Ettől még sokan azt mondják, hogy szeretik a másikat, persze, mint egy jóbarátot, vagy testvért, de minek akkor házasságban élni?

Volt olyan kapcsolatom ahol én sem voltam szerelmes, de a házasság előtt meggondoltam magam, mert rájöttem, hogy bármikor jöhet egy másik férfi, akibe viszont beleesem, és akkor mi van? Nem lakótársat vagy barátot keresek, hanem igazi párt, akinél azt érzem hogy ő az.

Én sosem voltam az a lila ködös illető :) mindig pontosan láttam a másik hibáit, vagy azt is, ha nem azt érezte irántam amit kellett volna. Tehát nálam lila köd nem tud elmúlni. Viszont a másik lénye iránti vágyat nem akarom kihagyni.

2010. márc. 17. 20:05
 8/9 anonim ***** válasza:
öt éve vagyunk házasok ,van két szép lányunk ,és szeretem a férjem nagyon de nem szerelemmel.időközben a szerelem átalakul szeretetté szerintem.engem eddig a szerelem csak elvakított.a szerelem egy rózsaszín köd amiben minden tökéletes de nincs benne felelősség amire alapozni lehetne.az igazi szerelem az szerintem csak egy múló gyönyörű álom.
2010. márc. 17. 21:37
 9/9 anonim ***** válasza:
én sem vagyok szerelmes a páromba, de ennek ellenére valószínű hozzá megyek :( gáz, tudom. Nem tudnám otthagyni őt, ragaszkodok hozzá, de félek h mi lesz így. Bár én meg elég lusta természet vagyok, szóval nekem ahhoz semmi energiám már h új pasik után kutassak....másrészről kényelemből választom ezt a megoldást
2012. jan. 20. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!