Szerelem nélküli házasság: szerelemből vagy anélkül házasodtál? Kivitelezhető?
Úgy képzelem el az életemet, hogy hozzámegyek egy férfihoz aki fülig szerelmes belém, de én belé nem csak vonzalom és barátság nekem. Mert a férfinak kell jobban szeretnie a nőt és nem fordítva. Ez a siker titka. Szóval nem akarok hú de nagy szerelemmel házasodni, igaz érdekből sem. Egyszerűen megfigyeltem magamon hogy nekem nem lesz jó ha szerelemmel megyek férjhez, mert annyira lángolok lelkesedek, rajongok a másikért, hogy nem tudok mértéket tartani, egyszerűen imádni tudom azt az embert. Olyankor felelőtlen vagy, naív és irányitható, meg kiesik a világ, elhagyom a cuccaimat, nem tanulok..stb. Szívem szerint soha nem házasodnék meg, és mindig szabad maradnék, de tudom hogy meg kell. Egyke vagyok, lány muszáj továbbvinnem a családot, nehogy már miattam haljon ki ez az ág. Persze gyereket szülni szeretnék, a házasságra és a gyerekszülésre elsősorban kalandként tekintek, milyen izgalmas lehet :)persze tudom nagy feladat is. Úgy érzem azért is meg kell házasodnom, hogy az emberek a külvilág lássa, hogy nekem is sikerült, beilleszkedtem, a szülők barátok elégedettek legyenek. SZerintem az is jó ebben, hogy ha csak barátként szeretem azt, akihez férjhez megyek, akkor az emberismeretem is jobban működik majd és jobban kiismerem, mert a szerelem elveszi az eszem.
Megéri így házasodni? A házasság számomra egy fix dolog, nyugalom, béke, stabilitás, és hát cél. Bár a szabadságomat féltem. A nagy szenvedélyes szerelmek másra valók, én is átéltem kettőt, de az ilyen szerelmeknek tapasztalataim szerint csak halál a házasság.
Nem tudtam volna szerelem nélkül házasodni. Elég nehéz ügy volt, mert nem vagyok szerelmes típus, életemben csak kétszer történ meg velem ilyesmi. De nem adtam alább, mindenképpen olyannal akartam összekötni az életem, akivel kölcsönösen szerelmesek vagyunk egymásba, ha nem sikerült volna, inkább egyedül maradok. De sikerült, bár elég sokáig vártam rá. Megérte.
De mindenki máshogy érzi ezt és nem biztos, hogy másoknak is az én példám a legmegfelelőbb.
A hiba az Ön gépezetében van.
A férjed előbb utóbb kideríti, hogy nem szereted, és továbbáll.
Persze, valószínűleg így is lehet élni, de minek? A kérdés már nem az lesz, hogy nem borulsz ki, ha a férjed lelép, hanem az, hogy magaddal hogy tudsz majd elszámolni, ha beleszeretsz egy másik férfiba. mert be fog következni. Aztán ott állsz, hogy most akkor mi legyen. a kedves férjed, aki mindent megpróbált, csak éppen azt nem tudta hogy hiába, hiszen te sosem voltál oda érte, vagy elé állsz és megmondod hogy bocs, mást szeretek, váljunk el. Lesz már 1-2 gyereked, belemész az új kapcsolatba, ahol szintén születhet még saját gyereked, de te tudni fogod, hogy az első pasit csak kihasználtad, hogy gyereked legyen, és addig veled legyen amíg meg nem találod a nagy őt. Hát te tudod.
Én is választhattam volna ezt a mintát, csak nem volt pofám hozzá. Ha nem vagyok szerelmes a másikba, szexelni sem akarok vele, akkor meg minek kínzom? nagyon kínos ám, ha a másik közeledik, mert oda van érted, te meg irtózol már a gondolattól is. Mert ez lesz, ha nem vagy szerelmes. Hiába barátságból jól megvagy az illetővel, a vágy akkor sincs meg, pedig tudod hogy ezzel "tartozol" neki, hiszen különben mi a fenének mentél hozzá.
A másik megoldás, hogy megmondod a másiknak, hogy szereted de nem úgy, és ha neki így jó, akkor hozzámész. Van aki ezt így elfogadja. Akkor már nem leszel hibás. de azért a férfiaknak is van büszkesége.
nekem volt egy ilyen ismerősöm, férfi, aki elmesélte, hogy 2 éves volt a gyerek, mikor elváltak, mert a felesége bepasizott, és mikor megmondta neki, hogy van egy másik férfi, akkor még hozzátette, hogy egyébként azért ment hozzá mert gyereket akart, meg férjhez akart menni, de sose volt igazán szerelmes a pasiba. Hát szegény, nem irigyeltem. Persze túl lehet élni, de hogy sose fogja emberszámba venni a nőt, az is tuti. Kell az neked hogy a volt férjed egy sz@rkupacnak tekintsen? most komolyan...
32/N
"De gyereket szülnöm kell, mert társadalmi elvárás, az Isten is ezért teremti a nőt."
Az egész gondolatmenetedben ez a legbetegebb szál. A többi sem ép, de ez ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!