Tegeződhetek-e az apósommal, ha ez nem tetszik az anyósnak?
nekem a párom az első találkozáskor simán letegezte apámat XD mondjuk nem vagyunk vmi fényes viszonyban, évente 1x, ha véletlenül összefutunk. :)
anyumat egy ideig magázta, aztán megitták a pertut :)
sztem ez olyan maradi vidéki gondolkodás. nem attól fogod jobban tisztelni anyóst-apóst, h magázod... pl. én is kb első alkalom óta tegezhetem a párom anyukáját, és attól még nem bunkózok vele... ezt kéne felfogniuk egyeseknek...
Anyósom régi világból ittmaradt úrinő, kalap, csipke, emelt hanghordozás, tanárnő volt az istenadta, amíg nem nyugdíjazták. A röhej az, hogy én is tanár vagyok, szóval elvileg még kollégák is lennénk, igaz, nekem magasabb a képesítésem, mint az anyósnak. De anyós igen előkelőnek hiszi magát, engem titkon rossz tanárnak tart, mert túl laza vagyok. Szerinte a diákokkal szemben kuttttya kötelessége egy tanárnak megtartani nem is a három, de egyenesen a tíz lépést.
Mindenesetre bennem a "tegeződjük vagy ne?"- eset óta olyan gátlások vannak, hogy apósommal beszélgetve csak személytelenül megfogalmazott mondatokat merek használni, feszengek, ha szólnom kell hozzá, köszönni pedig a semleges "Üdvözletem!"- formával köszönök, ő is kínosan érzi magát egyébként. Anyósom azt kérte tőlem, szólítsam őt Tanárnőnek, ahogy a diákjai is szólították valaha, mert ez az illő. Ez is nevetséges, hisz engem sose tanított, én nem voltam a diákja.
ez most komoly? Majd mondjad el, hogy mivan, jó? És tegezd nyugodtam az apóst, az anyóst meg hívd tanárnőnek, ha ezt akarja. Ennyi. Mindkettejüknek teljesíted a kérését, azt meg hogy hogyan hívod az apósodat, nem a kedves mama fogja eldönteni, hanem az após.
Amúgy ők milyen emberek? Olyan furcsa ilyenekről hallani!
Kérdezd meg az anyósodat,hogy a puszta jelenlétével mit tanít neked?Hogy azt értékelhesd, ne vesszen kárba a jószándéka.Játszál vele.
De szereték láthatatlan vendég lenni az ilyen összejöveteleken.Gondolom neked nem, de egy kivülállónak óriási szórakozás lenne.
A családi béke kedvéért nem tegezném le az apósomat a helyedben, ezen egy pillanatig sem gondolkodnék.Ha van benned egy kis irónia, használdi ki,aki érti jót fog szórakozni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!