Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kezdjek az apósommal?

Mit kezdjek az apósommal?

Figyelt kérdés

Az apósom minden hétvégén iszik.(tömény pálinkát)Dolgozik,de ha szabin van akkor mindennap.Engemet ez nem érdekelne különösképpen,de a gyerekekkel minden hétvégét ott töltjuk.A párom medencét vett a gyerekeknek a kertbe.(mi pannelban lakunk,nincs kert)Játszó teret csináltatott nekik(hinta,csuda,homokozó)Szóval a gyerekek szeretnek ott lenni,mi is "kikapcsolodnánk" caak az após beleszol mindenbe.Legtöbbször ha már nagyon van a fejében,szinte egész nap alszik,nem bánt ő minket,csak akkor derül ki hogy valami nem tetszet neki amikor a párom haza jár ebédelni( a munkahelyétől nem messze laknak a szülei)akkor panaszkodik az anyós hogy apád megint ezt mondta azt mondta.A páromat ez nagyon idegesiti(mert kőtekedőek az após szavai)aztán elmondja nekem is,és kész vagyok.Probáltam már vele nem foglalkozni hisz szerintem már megitta az agyát is.Csak boszanto,mikkor megérkezzunk,akkor egyből jőn megpuszil,mintha nem találkoztunk volna kitudja mikor.Megmintha minden oké volna És ez már igy megy 7-éve ,vagyis mióta a gyerekek megszülettek azóta egy kicsit jobb lett,vagyis megenyhült.Engem az első 1-évben szerettek,aztán már minden bajuk volt velem,sokszor elzavart az após,elnéztem neki a párom miadt.Aztán 1-évig nem mentem oda.Megtehettem mert nem voltak gyerekeim,De most nekik mit mondjunk?Most tombol a meleg,és a gyerekek nem mehetnek fürdeni(ma visszuk őket fürdöbe)engem bosszant hogy minden van a gyerkeknek mégsem élvezhetik.Most éppen ott telt be a pohár mikkor hétvégén ott voltunk hogy nem "esett neki jól" hogy a fiamnak nem engedéjeztem az esti kakaót,mert nem vacsorázott.Ellé volt téve az ennivaló,de nem volt hajlandó egy félszellet kenyeret sem megenni.Az anyosom csak dünyőgőtt,a gyerek kérte a kakaót,az aposom erre pepipult.Hogy én ott nem fogom éheztettni az ő unokáját,hogy holnaptol nem tehetjuk oda a lábunkat.Na ez volt az a mondat ami kihozta belőlem a dolgokat.Fogtam a gyerekeket és hazavittem őket.(este fél 9-kor!)A nagyobbik fiam nem akart jönni,erre az apósom azt mondta hogy én tünjek onnan a francba,de a gyereket nem vihetem sehova.Meghogy nem szégyellem magamat elszakitom tőlluk az unokájukat. Az anyós is ludas ezt tudom de ő tagadja.Most éppen az apósnak ad igazat= szegény gyerek lefeküdt volna éhen,meghogy hogy beszéltem az apóssal.Nem tudom hogy lesz tovább,a gyerekek isszák csak meg a levét,eddig türtem/türtünk.De mostmi legyen,szerintettek?

Bocsánat hogy ilyen hosszu voltam!

2009. júl. 18. 14:47
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Egyébként még annyit hogy mi mindent megteszunk annak érdekében hogy ne legyen semmi baj,de egyszerüen nem megy.kihasználják a páromat anyagilag,reggeltől estig gurizik,és nem várhetja el a szüleitől hogy ne cirkuszoljanak és ne szoljanak bele a nevelési technikáinkba.Még hozzá tenném hogy most sem én akartam a cirkuszt,az anyosom végulis odadta a kakaót a fiamnak, de én ezért nem veszekedtem volna.
2009. júl. 18. 14:57
 2/12 anonim ***** válasza:
93%
Apósod mondta, hogy nem teheted be a lábadat többször hozzájuk. Akkor mi itt a probléma? Leegyszerűsítettem a választ, de ez a rövid véleményem. Legyen annyi büszkeséged, hogy a kert és a medence miatt ne alázkodj meg. Van strand, játszótér. A gyerekek is érzik a folyamatos feszültséget, nem hiszem , hogy jót tesz nekik ez a puskaporos hangulat. Az pedig egyáltalán nem jó ha a nagyszülők felülbírálják a szülök nevelési módszerét a gyerekek előtt. Szívük joga hogy ezt megtegyék négyszemközt, de a gyerekek nélkül. Ha gyerek kissé szemfüles ki is használja ezt a szitut. Ez nem hiányzik neked. Tartsd meg a kellő távolságot.
2009. júl. 18. 15:45
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Igaza van az előttem szólónak. Egy játszótér és medence sem éri meg ezt a felhajtást. Csak a gyerekek isszák a levét, mert ez az ő fülük hallatára történik. Nem írtad, hogy a párodnak mi a véleménye erről. Én azt hiszem, ha apósomék kidobnának engem, akkor a párom sem menne feléjük. Hiszen ha továbbra is náluk ebédel azzal hallgatólagosan egyetért. Én megvárnám amég meghívnak, s akkor sem töltenék túl sok időt náluk. A köztéri játszótereknek megvan azaz előnyük is, hogy korabeli gyerekekkel találkoznak a lurkók és egymástól tanulva fejlődnek a legjobban. Ja és a kakaóban igazad volt, én nem engedtem volna. A kisfickó most megtanulta, hogy mamánál mindent lehet.
2009. júl. 18. 18:26
 4/12 anonim ***** válasza:
78%
Ha a párod naponta ott ebédel, akkor nem lakhattok túl messzire a szülőktől. (Mért kell ott kajálnia? Más is viszi magával a melóhelyre) Ne maradjatok ott estére. Ezen kívül szerintem lehetne ritkítani, mondjuk havi 1-re a velük töltött szombatot vagy vasárnapot. A többi hétvégi napokon meg csináljatok családi programokat a gyerekekkel pl. kirándulás, strand, mozi, fagyizás stb. Így az öregek se mondhatják, hogy elszakítjátok tőlük az unokákat és ha megkérdezik miért, meg lehet normálisan mondani, hogy magatokban is szeretnétek lenni. Ha pedig kérik az unokákat, mondjuk, néhány napra, akkor ti a férjeddel ne maradjatok ott. Örüljetek egy kis kettesben eltölthető időnek. Amúgy én se adtam volna kakaót a gyereknek. Ezzel szemben a nagymama most tanította meg a gyerekeknek, hogyan kell kijátszani a szülőket és a nagyszülőket egymás ellen.
2009. júl. 18. 18:51
 5/12 anonim ***** válasza:
Hasonló a szitu, csak mia z emeleten lakunk, 2 éves csöppel. tehát nem dolgozom, anyós após nyugdíjas, após alkesz. Mi csak köszönünk, elmegyünk egymás mellett, ha meglátom már elönt valami agyvérzés, hogy mi lesz ha beszól. Inkább felkapom a gyereket és megvárom míg arrébb megy az útból. nekem nincs szavam a házban. 7 év múlva nem is merek előre gondolni. Szeretek anyumhoz járni 7végén de ő az a fajta aki mindent megad az unokának. Még az elején kioktattam, aztán inkább átmegyek a régi szomszédhoz.Végül is csak 2 napról van szó, picúr jól érzi magát. talán jobb lenne, ha elmennétek sétálni pároddal mikor a gyerekek ott vannak. nem tom. Nálunk stikába cukrot adnak a gyereknek, napi 4 fagyi amit elakar anyós titkolni, szerintem nem lenne szabad de nem tom mit tehetnék. ugye egyházban nehéz kikerülni őket. Beszélj pároddal, hogy igenis védjen meg mikor a szüleinél eszik és szóbakerülsz. remélem nem akkor beszél ki a hátadmögött ,hanem egyetért veled.
2009. júl. 18. 21:09
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igazatok van,a medence meg a kert nem ér annyit.De mit mondjak a gyerekeimnek(mégcsak 4-éves a nagy,19-honapos a kicsi)Egyébként,most a strandon nagyon jó volt.A gyerekek jobban érezték magukat,mint anyósoméknál a medencében(voltak ugye gyerekek akikel játszhattak,mokáztak apával).Egyébként a férjem teljes mértékben igazat ad nekem,de eddig mindig azt mondta hogy türni kell,de mostmár ugy van vele ő is hogy nem lehet mindig türni,ha nem mehetünk oda akkor nem megyünk.Ő azota egyszer volt ott,meghalgatta az anyos hisztijét majd közölte vele hogy nem megyünk egy jo darabig talán mejd a jövö honapban vagy még késöbb.Én a gyerekeket ugy nem akarom ott hagyni több napra.Csak ugy lehetnek ott ha mi is ott vagyunk,éppen azért mert az anyós mindent megengedne a nagy fiamnak.Most ott tartunk hogy a gyerek nem hallgat ránk,teljesen kifordul önmagábol,hisztizik,magatartás zavaros.Hiányzik ez nekem?Hát nem nagyon.Tudom előre hogy elltelik 2-vagy 3 hét és újra kezdődik minden előről.Mert hogy engedni fogunk mert a gyerekeket fogjuk nézni.
2009. júl. 18. 23:14
 7/12 anonim ***** válasza:
Én másképp látom a kérdést. A gyerekek szeretnek ott lenni. A férjednek a szüleiről van szó. Hányan örülnének, ha lenne egy szülő, egy nagymama, vagy bárki rokon, emberi lény, akivel jó barátságban lehetnek! A gyerekeidnek nagyon rossz példa, hogy ilyen szeretet nélküli a viszony, és lehet, hogy majd csodálkozni fogsz, hogy ők sem vesznek sokba pár év múlva titeket. A büszkeséget nem találom pozitív érzésnek, bár sokan annak mondják. Én úgy tapasztalom, több boldogságot ad a békesség, mint a büszkeség. És ha elég bölcs vagy, lehet hogy épp neked köszönhetik majd a családi békességet.
2009. júl. 18. 23:40
 8/12 A kérdező kommentje:

Köszi!De hogy már azt egyszer emlitettem,mi probálunk allkalmazkodni.A párom tiszteli a szüleit,az apját is annak ellenére hogy alkesz.Mindig tisztelettel beszélt vele,de miután megszülettek a gyerekek belátta ő is hogy nem lehet hagyni hogy beleszoljanak mindenbe,főleg a gyerek nevelésünkbe.Ő szerinte az apját zavarja a gyerekzsivaj,akkor miért nem szól az após,miért nem mondja meg nekünk?Miért a feleségének panaszkodik?

Tudod sokszor kötekszik.Pl.Anyósomnak megtiltja hogy főzzőn a hétvégén,igy nem mentünk oda.Aztán most ezt is szóvá tettem neki a válasz.Mert ti mindig vállogattok!?

Pedig ez nem igy van.Aztán lefogja permetezni a füvet a kertben,amit az én férjem vág le fünyiroval minden héten.Akkor a párom pénzt add hogy az anyósom főzzni tudjon nekünk,kisegiti őket anyagileg.Szerinted ez nem szép gesztus?Fát vesz nekik télire,mert nem tudtak füteni,ha lementünk,kivolt hülve a lakás,fáztunk.Ő mindent megtesz hogy nekünk jó legyen,mégsem lehetünk ott nyugottan .A gyerkeket majmolják,és én is szóvá tehetnék dolgokat,de nem tettem mert én is ugy gondolom hogy jobb a békesség már csak a gyerekek miadt is.

De ha az apósom ezeket nem vesszi ésszre,sokszor azt se tudja hogy a felesége miből főz(mert ő nagy részét pálinkára kőlti)nem értékeli a fia segitségét,akkor most mégis hogy alkalmazkodjunk?

2009. júl. 19. 00:18
 9/12 anonim ***** válasza:
A férjed szerint miért kell tűrni?
2009. júl. 19. 09:18
 10/12 A kérdező kommentje:
Szia! A párom ugy gondolja hogy az apja megváltozni már ugysem fog.És ebben igaza van.Az anyja nem tud függetlenedni az urátol,az van amit az após mond,előir.Ő az úr,mert "még"van munkahelye,az anyosom munkanélküli és semmien jövedelemmel nem rendelkezik.Aztán itt van aza dolog hogy tölunk kéregeti a pénzt,mi tulajdonképpen csak segitunk azzal hogy ott vagyunk,mert sajnos azt kell hogy irjam hogy sokszor nem tudna főzni mert nem lenne miből,ha nem a párom.Van még egy öccse,de ő töle nem tudnak kéregetni mégis ö a kis kedvenc meg a sogornőm.Na de én már nem bonyolitom tovább a helyzetet,ugy látom nincs is nagyon értelme.
2009. júl. 19. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!