Mit kezdjek az apósommal?
Az apósom minden hétvégén iszik.(tömény pálinkát)Dolgozik,de ha szabin van akkor mindennap.Engemet ez nem érdekelne különösképpen,de a gyerekekkel minden hétvégét ott töltjuk.A párom medencét vett a gyerekeknek a kertbe.(mi pannelban lakunk,nincs kert)Játszó teret csináltatott nekik(hinta,csuda,homokozó)Szóval a gyerekek szeretnek ott lenni,mi is "kikapcsolodnánk" caak az após beleszol mindenbe.Legtöbbször ha már nagyon van a fejében,szinte egész nap alszik,nem bánt ő minket,csak akkor derül ki hogy valami nem tetszet neki amikor a párom haza jár ebédelni( a munkahelyétől nem messze laknak a szülei)akkor panaszkodik az anyós hogy apád megint ezt mondta azt mondta.A páromat ez nagyon idegesiti(mert kőtekedőek az após szavai)aztán elmondja nekem is,és kész vagyok.Probáltam már vele nem foglalkozni hisz szerintem már megitta az agyát is.Csak boszanto,mikkor megérkezzunk,akkor egyből jőn megpuszil,mintha nem találkoztunk volna kitudja mikor.Megmintha minden oké volna És ez már igy megy 7-éve ,vagyis mióta a gyerekek megszülettek azóta egy kicsit jobb lett,vagyis megenyhült.Engem az első 1-évben szerettek,aztán már minden bajuk volt velem,sokszor elzavart az após,elnéztem neki a párom miadt.Aztán 1-évig nem mentem oda.Megtehettem mert nem voltak gyerekeim,De most nekik mit mondjunk?Most tombol a meleg,és a gyerekek nem mehetnek fürdeni(ma visszuk őket fürdöbe)engem bosszant hogy minden van a gyerkeknek mégsem élvezhetik.Most éppen ott telt be a pohár mikkor hétvégén ott voltunk hogy nem "esett neki jól" hogy a fiamnak nem engedéjeztem az esti kakaót,mert nem vacsorázott.Ellé volt téve az ennivaló,de nem volt hajlandó egy félszellet kenyeret sem megenni.Az anyosom csak dünyőgőtt,a gyerek kérte a kakaót,az aposom erre pepipult.Hogy én ott nem fogom éheztettni az ő unokáját,hogy holnaptol nem tehetjuk oda a lábunkat.Na ez volt az a mondat ami kihozta belőlem a dolgokat.Fogtam a gyerekeket és hazavittem őket.(este fél 9-kor!)A nagyobbik fiam nem akart jönni,erre az apósom azt mondta hogy én tünjek onnan a francba,de a gyereket nem vihetem sehova.Meghogy nem szégyellem magamat elszakitom tőlluk az unokájukat. Az anyós is ludas ezt tudom de ő tagadja.Most éppen az apósnak ad igazat= szegény gyerek lefeküdt volna éhen,meghogy hogy beszéltem az apóssal.Nem tudom hogy lesz tovább,a gyerekek isszák csak meg a levét,eddig türtem/türtünk.De mostmi legyen,szerintettek?
Bocsánat hogy ilyen hosszu voltam!
Köszi!De hogy már azt egyszer emlitettem,mi probálunk allkalmazkodni.A párom tiszteli a szüleit,az apját is annak ellenére hogy alkesz.Mindig tisztelettel beszélt vele,de miután megszülettek a gyerekek belátta ő is hogy nem lehet hagyni hogy beleszoljanak mindenbe,főleg a gyerek nevelésünkbe.Ő szerinte az apját zavarja a gyerekzsivaj,akkor miért nem szól az após,miért nem mondja meg nekünk?Miért a feleségének panaszkodik?
Tudod sokszor kötekszik.Pl.Anyósomnak megtiltja hogy főzzőn a hétvégén,igy nem mentünk oda.Aztán most ezt is szóvá tettem neki a válasz.Mert ti mindig vállogattok!?
Pedig ez nem igy van.Aztán lefogja permetezni a füvet a kertben,amit az én férjem vág le fünyiroval minden héten.Akkor a párom pénzt add hogy az anyósom főzzni tudjon nekünk,kisegiti őket anyagileg.Szerinted ez nem szép gesztus?Fát vesz nekik télire,mert nem tudtak füteni,ha lementünk,kivolt hülve a lakás,fáztunk.Ő mindent megtesz hogy nekünk jó legyen,mégsem lehetünk ott nyugottan .A gyerkeket majmolják,és én is szóvá tehetnék dolgokat,de nem tettem mert én is ugy gondolom hogy jobb a békesség már csak a gyerekek miadt is.
De ha az apósom ezeket nem vesszi ésszre,sokszor azt se tudja hogy a felesége miből főz(mert ő nagy részét pálinkára kőlti)nem értékeli a fia segitségét,akkor most mégis hogy alkalmazkodjunk?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!