Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek apósommal? Én...

Mit tegyek apósommal? Én türelmes vagyok, de elfogytak az ötleteim?

Figyelt kérdés
Akinek van ötlete, légyszí segítsetek. Rokkantnyugdíjas, tavaly levágták az egyik lábát. Már ügyes, tud járni mankókkal és műlábbal. Mindenben kiszolgálom, amiben segítség kell, de azt megkövetelném tőle, hogy amit egyedül is meg tud tenni, azt megtegye. Kijár egyedül wc-re is, csak hát kijelentette hogy éjjel ő nem megy ki.Nem akar, ezt mondta. Minek nehezítse a saját dolgát. Én viszont szeretném hogy ezt is megtegye, mivelhogy simán képes rá. Most szeretném átszoktatni rá, és elvettem a kacsákat tőle. Hozzáteszem, már bármit meg tud csinálni, mégis készítek neki reggelit,vacsorát, minden este beviszek neki a szobájába egy pohár bort, mindenben ellátom kezdve onnan hogy mikor hazahoztuk a kórházból, a szobáját is átrendeztem, hogy minden könnyű legyen neki. Még szobawc-je is volt egy darabig.Erre most közölte, hogy erre nem hajlandó. Kipisil az ajtó elé majd éjjel a kőre dacból, ezt mondta.Nem tudom, mit tegyek. Segítjük egymást kölcsönösen, ő pénzzel mi meg minden egyébbel, de nem fogom fel minek kéne liter pisivel rohangálnom, mikor már simán kijön. Nagyon makacs és higéniés problémái vannak. Azt sem tudom megértetni vele, hogy wc-zés után kezet kell(ene) mosni neki. Fürdeni is csak akkor fürdik, ha azt mondjuk nyomás.Volt hogy ő hozta ki szatyorban a kacsát reggel, de nem mos kezet és le sem fertőtleníti az eszközt, így ezt én nem engedem.Ti mit tennétek???
2011. máj. 24. 11:37
 1/7 anonim ***** válasza:
Nekem a nagyimnak volt két agyvérzése, mondjuk Ő rosszabb állapotban van, de Ő is sok mindre már képes lenne, de nem csinálja meg. Egy darabig szenvedtünk vele, és kűzdöttünk vele, hogy ezt vagy azt csinálja meg egyedül. Már szinte ráment a szüleim házassága. Majd Anyukám ( anyós a nagyim) úgy döntött hagyja, ha nem akarja nem csinálja. Estére megkapja a pelust a nagyim , ez van. Idős embert már nem lehet ilyen téren megváltoztatni, ha ennyire megmakacsolja magát. Szerintem könnyebb a kacsával rohangálni, mint rávenni. Neked sem okoz akkor bosszúságot. Mondjuk nem jobb este takarítani, ha mondjuk nem sikerül neki odaérni. Kitartás!! Ne bosszantsd fel magad, mert ezzel csak Te jársz rosszul, őket már nem érdekli. Egy ilyen trauma után lelkileg is mások lesznek. Nagyim kifejezetten gonosz tud lenni néha, nem szándékosan, csak egyszerűen jön belőle a keserűség, hogy nem megy neki már úgy minden mint régen. El kell őket fogadni, és örüljünk amíg velünk vannak.
2011. máj. 24. 11:49
 2/7 anonim ***** válasza:

Kényelem nagy úr. Megteheti, hisz van aki - jelen esetben te - kiny*lja a seggét. Ez egy ideig alapvető dolog, de évekig, akár az élete végéig úgysem lehetséges független attól, hogy kaptok tőle anyagi támogatást vagy nem.

Ha tehetné levegőt se venne, meg kérne arra is téged ... lásd higiénia. Ha ennyire nem törődik magával akkor pszichológiai gondjai lehetnek. Vagy nem tudja elfogadni, ami vele történt, vagy nem képes feldolgozni a történteket.

2011. máj. 24. 11:50
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Egyébként én már mondogatom neki ezt régen, volt hogy mondtam, ott van, de próbálja meg nélküle. Volt rá egy hete. Meg sem próbálta.Ezt nem értem meg, ha nappal kijár, akkor éjjel miért is nem képes rá. Még próbálkozom, hátha..

Mondtam neki így hogy hagyjam magára akár egy napra is, teszem azt ha nyaralni megyünk pl. Gondoltam, hogy őt is levisszük, de sztem úgy sem jönne.

2011. máj. 24. 11:53
 4/7 A kérdező kommentje:
Csúnyán hangzik, de ennyire igénytelen.Én tanultam pszichológiát és nagyon türelmes vagyok, de most megakadtam.Kényelmesebb neki, ennyi.
2011. máj. 24. 11:55
 5/7 A kérdező kommentje:
Mondtam neki, ráér akkor kacsázni, ha majd az ágyból sem tud felkelni. Megcsinálok én mindent majd akkor is, de ennyit megtehetne.
2011. máj. 24. 11:56
 6/7 anonim ***** válasza:

Sztem itt tudat alatt, lelke mélyén az élni-akarással, a személyes élet további értelmének megkérdőjelezésével vannak gondok, csak nem mondja ki. Amikről írtál, mindazok csak az előbbiek külső megnyilvánulási jelei.

Talán valami értelmes elfoglaltságot, olyan feladatot kellene neki adni, mely vissza-adja számára az értékesség érzését, a nélkülözhetetlenség érzését, vagy egyáltalán valami olyan célt, értelmet, mely okán majd felhagy ezekkkel a még "nemrégiben rögzült" szokásokkal.

Gondolkodj el ezen, mint szakképzett pszichológus. (mondja ezt neked egy "botcsinálta".)

2011. máj. 24. 13:01
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Amúgy nem vagyok pszichológus, csak tanultam pszichológiát. És értem az öreget, mert borzasztóan lusta bármihez is. Ő eltökélte hogy eleget dolgozott (ami igaz is) és mostmár semmit sem akar csinálni. Azt várja hogy körülötte ugráljak.(amit sokszor meg is tettem) Ma "bosszúból" nem hozta be az éthordót. nevetséges, mindez egyetlen kérésért.És még én remegek az idegességtől. Na majd meglátjuk mi lesz, majd megírom. Amúgy aranyosak vagytok, köszi még egyszer.
2011. máj. 24. 15:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!