Lemondanál egy állatról a párod kedvéért?
Tegyük fel, hogy nagyon szeretnél valamilyen kisállatot (macskát, kistestű kutyát, rágcsálót vagy bármit)tartani a pároddal közös lakásban. Lemondanál róla, ha a párod
1. nem akarja?
2. allergiás rájuk?
Először is saját példa: utálom a macskákat. Erre több okom is van, pl. miattuk halt meg a bátyám. Ezért nálam párválasztásnál kizáró tényező a macska. Ha a férfinek van, nem akarok ráerőltetni semmit, ezért inkább barátok maradunk. Ha csak a vágy van, és le tud róla mondani értem, akkor szóba jöhet a dolog.
Magam imádom a kutyákat, és szeretnék is párat, legfőképpen labradort (ha összejön a kertes ház. Bent elvből nem tartanék kutyát, és amelyik kutya nem bírja a "kint létet", az a szememben nem kutya). Ha a párom allergiás rá, nincs kérdés, ő a fontosabb. Viszont, ha nem szeretne, akkor leülnék megbeszélni vele az okot. Ha olyan rossz emlék köti a kutyákhoz, mint engem a macskákhoz, megint csak le tudok mondani az állatról. Ha csak a felelősségtől fél, biztosítanám, hogy semmi olyat nem kell tennie (pl. sétáltatás, etetés), amit nem akar, és közösen döntést hozunk, hogy legyen-e, és milyen fajta. Még nincs állatom, mert tanulok, és az egyetem mellett nem lenne időm rájuk. Viszont, ha lenne, akkor hasonló elven választanék párt, mint a macskás példánál.
Soha nem mondanék le az állataimról, csak azért mert a párom nem szívleli őket. Hozzám tartoznak. Másrészt nem is tudnék együtt élni egy olyan emberrel, aki nem szereti az állatokat.
Más kérdés az allergia. Nálunk a családban is van olyan aki allergiás a kutyaszőrre. Mégis tartanak kutyákat, és gyógyszert sem szednek. Elég sok hipoallergén kutyafajta van már, melyeknek a szőre az allergiásoknak nem okoz gondot.
Ha előbb lenne meg az állat, mint a pasi, akkor semmi pénzért nem mondanék le róla. Ha nem szereti, akkor menjen, amerre lát, ha allergiás, akkor is. Nagyon "állatcentrikus" vagyok, nem kellene olyan ember, aki nem osztozik ebben a rajongásomban.
Ha előbb lenne pasi, akkor a fenti okok miatt ki van csukva, hogy ne akarjon állatot.
"Erre több okom is van, pl. miattuk halt meg a bátyám."
Részvétem, de ezt nem igazán értem... egy macskától meg lehet halni? :S
Nekem van egy cicám 6éve és soha semmilyen körülmények között nem mondanék le róla,egy pasi kedvéért se.Mivel én is nagy állatbarát vagyok,eleve össze se jönnék olyannal aki nem szereti az állatokat.Amúgy tesómról is kiderült,miután már megvolt a cicánk,hogy allergiás a macskaszőrre,de semmilyen tünete nem volt,és ő se akarta volna,hogy emiatt megszabaduljunk a cicától,akit már nagyon megszerettünk.Pár éve újra volt allergiavizsgálata,és akkor már nem volt allergiás a cicákra...
Amúgy az exem se szerette a cicákat,de én mint macskaimádó megszeretettem vele,(kiskoromba én se szerettem őket),na szóval mostmár neki is neten macskás fotói vannak,meg nem tudom hány cicájuk lett :D.
Egyszerüen hihetetlenül jófej állatok =)
"Részvétem, de ezt nem igazán értem... egy macskától meg lehet halni? :S"
Van egy betegség, amit csak a macskák terjesztenek, és sok (főleg kint is járó) macska hordozó úgy, hogy a gazda nem is tud róla. Ezt a betegséget kapta el, és belehalt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!