Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Lemondanál egy állatról a...

Lemondanál egy állatról a párod kedvéért?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy nagyon szeretnél valamilyen kisállatot (macskát, kistestű kutyát, rágcsálót vagy bármit)tartani a pároddal közös lakásban. Lemondanál róla, ha a párod

1. nem akarja?

2. allergiás rájuk?

2011. máj. 24. 10:38
1 2 3 4 5 6
 11/54 anonim ***** válasza:
50%
Azért mert nem akarja biztos, hogy nem mondanék le. Ha ezt kérné nem is szeret igazán. Ha allergiás elvinném több orvoshoz is, kutakodnék, hogy mit lehet tenni, milyen gyógyszert szedhet, es ha tényleg semmit és tényleg biztos, hogy ő életem párja, akkor elvinném a kutyát a szüleimhez és minden nap látogatnám.
2011. máj. 24. 10:46
 12/54 anonim ***** válasza:
25%
Lemondanék mindenképp. Ha szeretem akkor tulajdonságaival és jellemzőivel szeretem. H aki nem állhatja az állatokat, akkor én hiába szeretnék, mert csak veszekedés lenne belőle nap mint nap, úgyhogy ezt megelőzném, és lemondanék az állatkáról. Ezt én csak azért írom, mert magamból indulok ki, és én általában mindentől félek..Mondjuk, hogy soha nem is jött szóba ilyesmi, de tudom, hogy miattam lemondana, mert tudja, hogy mennyire félek. :D
2011. máj. 24. 10:47
 13/54 anonim ***** válasza:
36%

Lakásban igen, mert én nem tartanék lakásban állatot.

De kertes házban nem mondanék le egy kutyáról, ha nem akarja. Csak akkor, ha tényleg nagyon tüsszög tőle.

Kertes házat biztonságosabbnak érzek, ha van ott egy legalább látszatra házőrző is.

De macska, hörcsög, degu és hasonló cuki de haszontalan állatért nem vívnék harcot, csak a kutyáért.

2011. máj. 24. 10:47
 14/54 anonim ***** válasza:
77%

0:45

ilyen ez...én is hónapokat nyigtam hogy de kell egy malacka...azóta 4en vannak,és mind párom hurcolja haza,már el van tiltva a kereskedésektől,mert megsajnálja őket,és hazahozza:)

de ki az akit hacsak nem allergiás,nem tud levenni a lábáról egy kis szőrmók?

2011. máj. 24. 10:48
 15/54 anonim ***** válasza:
67%

ha allergiás rájuk,akkor nincs mit gondolkozni ezen,természetesen lemondanék róla.Ha nem akarja,akkor azért meggondolandó,h miért nem akarja...ha csak az a baja,h gondoskodni kell róla,akkor nem mondanék le róla,mivel én szeretném,én vállalnám a vele járó "gondokat" is (etetés,tisztán tartás,stb),próbálnám meggyőzni,de ha ez csak vitát szülne,az nem sok jóra vezetne a későbbiekben sem,ezért lehet,h jobb lenne lemondani róla

(abban az esetben ha az állat hamarabb meg volt,mint a párom,természetesen nem mondanék le róla)

2011. máj. 24. 10:48
 16/54 anonim ***** válasza:
77%

ma 10:45

Hát én ezt a pasit, ne haragudj, de dobnám. Ez alapján nem is szeret igazán, ha képes neked ekkora gondot, fájdalmat okozni!

2011. máj. 24. 10:49
 17/54 anonim ***** válasza:
73%

Ez esetben igen (bár nehezen), de a meglévőimről SOHA!

25 N

2011. máj. 24. 10:49
 18/54 A kérdező kommentje:

Az első 10:46-osnak:

Macskát szeretnék tartani, ő azért nem akarja, mert utálja a cicákat.

2011. máj. 24. 10:52
 19/54 anonim ***** válasza:
67%

Én lemondanék. A páromba szerelmes vagyok, és a szerelem erősebb érzés az állatok iránt érzett kötődésnél.

De persze megpróbálnám előtte meggyőzni, csak akkor mondanék le a dologról, ha nem megy.

Mondjuk nekünk van cicánk a lakásban, és kb. egy évig kellett nyúzni, hogy belemenjen. Most meg imádja :D

2011. máj. 24. 10:52
 20/54 anonim ***** válasza:
37%

Igen. Szerintem normális, ha az ember a párja, társa érdekeit egészségi érdekeit tartja szem előtt. Ha nem, akkor ott már nagyon nagy baj van - és akkor tényleg érdemesebb az állatot választani, a párral meg szakítani, mert ha engem nem érdekel az allergiája, akkor nem szeretem eléggé. Ez akkor is így van, ha már megvan az állat, amikor az allergia kiderül. Ha meg nincs még meg, akkor pláne nem vagyok olyan idióta, hogy szándékosan odaviszek valamit, amire allergiás.

Más kérdés, ha még nincs meg az állat. Ha allergiás, szóba sem jöhet. Ha undorodik valamitől, természetesen azt sem viszem oda. De nem lehet mindentől undorodni, biztosan van olyan állat, amit el bír viselni. Ha fél a kutyáktól, nem veszek kutyát. Ha undorodik a póktól, nem veszek pókot. Ennyiben alkalmazkodom. Neki abban, kell alkalmazkodni, hogy elvisel pl. halakat, teknőst stb., ami nem harap, nem allergizál stb.

2011. máj. 24. 10:53
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!