Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg lesz ilyen, hogy...

Tényleg lesz ilyen, hogy szülö tartás? Mit gondoltok erröl?

Figyelt kérdés

Tegnap voltunk át anyósomnál, ö mondta ezeket a volt férje kapcsán. Hogy nem hajlandó dolgozni, és ha megszavazzák a szülö tartást, akkor feljelentheti a gyerekeit, ha nem tartják el.

Ez most komoly?

Az alkesz apámat is nekem kellene eltartanom mikor nem hajlandó dolgozni? Akkor inkább sose legyen bejelentett állásom...

Ti mit tudtok erröl? És mit gondoltok?

2011. máj. 23. 08:56
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
Szüleim soha nem vettek nekem felesleges dolgot. Ha kaptam netán egy kis zsebpénzt akkor össze gyűjtögettem és vásároltam nekik ruhát, mert ők ilyenre soha nem költenének,saját részükre. Amikor elkezdtem dolgozni,akkor felújíttattam a lakást,
2011. máj. 23. 10:25
 22/24 anonim ***** válasza:

De ugye olyan esetben ez nem működik mikor az apa csak papíron apa, még gyerektartást se fizetett soha a gyereke után?

Felháborítana, ha nekem kéne fizetnem egy olyan embernek, aki összevissz párszor nyitotta rám az ajtót csecsemőkoromban...:/

2011. máj. 23. 12:00
 23/24 anonim ***** válasza:
Hát, azért lesznek itt érdekes dolgok. Anyám pl. kap nyugdíjat, nem egetrengető összeget, de megél belőle. Ha ilyen tempóban emelik a közműdíjakat, akkor viszont nem fogja tudni fizetni a számlákat. Itt merül fel az, hogy mennyi is az elégséges? Amennyit a szülő úgy gondol? Mert anyám pl. megmondta, hogy nem megy kisebb lakásba, mert akkor nem tudná hova tenni a bútorait. Én meg úgy gondolom, hogy a gyerekeim rovására nem fogom támogatni, mert nem a megélhetése van veszélyben, hanem az, hogy ő továbbra is egyedül akar élni a két és fél szobában. A másik: a kisebbik fiam apja a tíz és fél évből, mióta megvan a gyerek, összességében öt évig látogatta, amúgy le se sz..ja, még telefonon sem keresi. A tartásdíjat azért kapom, mert a bíróság letiltatta a fizetéséből, mert magától nem fizetett. Ezek után én nem hiszem, hogy a gyerekemtől joggal várna el egy fillér támogatást is öregkorára, ugyanis nem saját jószántából, hanem kényszerből fizetett, és egyáltalán nem törődik vele. A gyerekem igen lágyszívű, az utolsó gatyáját is odaadná másnak, ezért már most el kellett kezdeni elmagyarázni neki, hogy ha az apja majd megjelenik akkor, amikor már fizetése lesz, szó nélkül hajtsa el a büdös p..ba, mert erkölcsileg minden jogát eljátszotta arra, hogy apának lehessen nevezni. Sajnos az apja csinált magának több millió adósságot, vagyona persze semmi, és a nagyobbik fiát - aki lassan nagykorú - már elkezdte megkörnyékezni, hogy költözzenek össze, mert úgy jobban kijönnek anyagilag. Szóval azért sok kérdést fel fog vetni az, hogy mi az a határ, ami még megélhetés és mi az, ami puszta megszokás vagy kényelem, illetve az érdemtelenség megállapítása sem lehet automatikusan az, hogy fizetett (vagy fizettették vele) tartásdíjat.
2011. máj. 23. 19:01
 24/24 anonim válasza:
Ha papíron csöves vagy(nincs semmi a neveden) akkor kb. B*szhatják.
2015. aug. 29. 01:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!