Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan érjem el azt, hogy a...

Hogyan érjem el azt, hogy a barátom-aki a leendő féjemadjon az én véleményemre, kikérje azt, hallgasson rám, ne mindig csak az legyen amit ő akar?

Figyelt kérdés
Nem akarok én uralkodni rajta, de kettőnk közül mindig az ő akarata érvényesül, hiába állok a sarkamra, hiába adom a tudtára, azt amit én szeretnék, ráadásul keményen, nem hallgat rám..
2011. máj. 21. 10:00
1 2 3 4
 21/35 A kérdező kommentje:
Aha értem köszönöm a felvilágositást! Egyenlőre adok egy esélyt a dolognak, hogy látom e csak az akaratát afelé hogy probáljon változni ÉRTEM/MIATTAM! Aztán ha nem látok rá sok esélyt, akkor lépek, de az fáj lesz nekem is , DE NEKI IS!
2011. máj. 21. 10:47
 22/35 anonim ***** válasza:
100%
Szia, nálunk az vált be, hogy mikor besokaltam elkezdtem az ő ötletei ellen ugyanazokat a kibúvókat stb-t ismételni amivel ő zár le mindent.. Egy idő után feltűnt neki és bocsánatot kért..
2011. máj. 21. 10:51
 23/35 A kérdező kommentje:
Neked is köszi a választ! Én is azon vagyok, hogy erős leszek és meg tudom majd törni őt, volt amikor már sikerült!:)
2011. máj. 21. 10:54
 24/35 anonim ***** válasza:
100%

Ha már házasságban élnétek és gyerekeitek lennének, azt mondanám, próbálj meg mindent, amivel jobbá lehet tenni a kapcsolatot. De ha már házasság előtt sem számítasz neki, abba a házasságba nem szabad belemenni. Gondolod, ha valaki már az elején sem vesz téged semmibe, később majd megváltozik? És mi lesz, ha már gyerekeitek lesznek? Ő dönt mindenben? Te és a gyerekek majd kizárólag az ő parancsai szerint éltek? Vagy ami még rosszabb: arra neveli a gyerekeiteket, hogy te egy senki vagy, nem kell hallgatni rád?

Nagyon gondold át ezt a kapcsolatot. Baromi nagy tévedés azt gondolni, hogy az emberek alaptermészetét meg lehet változtatni. Nem lehet. Lehet dolgokat finomítani, az évek összecsiszolják a párokat, de ha már az elején sem működik jól valami, attól később sem lehet várni, hogy majd működik.

Én a házasságot nagyon nem veszem könnyedén. Szerintem a legkomolyabb döntés és igenis egy életre szól, vagy legalábbis egy életre kéne szólnia. Ennek fényében gondolod, hogy 20 vagy 50 év múlva is tolerálni tudod majd őt? Két ember együttélése sosem egyszerű, még akkor sem, ha nincsenek nagy véleménykülönbségek és szeretik egymást. Egy kapcsolatért mindig tenni kell, dolgozni kell, másként elsorvad. Épp ezért nagyon meg kell gondolni, kihez köti az ember az életét.

2011. máj. 21. 11:13
 25/35 anonim ***** válasza:
100%
A kérdésedet olvasva az jutott eszembe, hogy téged semmibe vesznek és nem tisztelnek. A tisztelet a megismerkedéskor a legmagasabb pontról indul, onnan pedig minden megalkuvással, elturéssel csak mélyebbre sullyed. Az elveszett tiszteletet nagyon nehéz visszaszerezni. Téged már rég nem tisztel a férjed, szóval drasztikus változtatás kell, ha vissza akarod szerezni a tiszteletét. Beszélgess el vele errol, mondd el pontosan mi bánt, miben szeretnéd ha változna, adj ultimátumot, és vázold a kovetkezményeket. Ha az ultimátumot nem tartja be, például újfent nem fogadja el a te véleményedet, akkor ne várj, ne adj újabb esélyt, mert akkor látja, hogy ures fenyegetés volt a részedrol, váltsd be amit ígértél. Ha azt ígérted, hogy kulonkoltozol, koltozz kulon. Ebbol sok mindent meg fogsz látni, érdemes-e folytatni a kapcsolatot, érdemes-e hozzámenni, gyerekeket szulni, mert ezek mind felelos dontések, a "majd megváltozikra" alapozva ne menj hozzá.
2011. máj. 21. 12:14
 26/35 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm nektek a választ, jobban látom a helyzetemet, jo hogy feltettem a kérdést, mert értelmes válaszokat kaptam mégegyszer köszönöm, igyekezni fogok jo döntést hozni.Még 1x köszi!
2011. máj. 21. 12:20
 27/35 anonim ***** válasza:
Te se kérd az engedélyét. Csinálj pár dolgot úgy, ahogy te jónak látod.
2011. máj. 21. 20:37
 28/35 anonim ***** válasza:
Vacsora: nincs kedvem, menj egyedül. Építkezés: jó, akkor lakj ott egyedül.
2011. máj. 21. 20:40
 29/35 A kérdező kommentje:
Huha! Köszi a válaszokat! Egyik válaszolo irta, hogy irjam majd meg, hogy mik a fejlemények, ha alkalom adodik az én kis akciomra, na és ma voltunk elsőáldozáson, hát ő le sem szart engem joformán, nem azt mondom, hogy vad idegen emberekkel kellett jol pofiznom, de azért mégsem voltam azokkal az emberekkel olyan közeli baráti viszonyban, hogy én csak ugy bármiről is tudjak velü beszélni, de aztért feltaláltam magam nem érzetme annyira rosszul magam velük, ami rosszul esett az az volt, hogy ő ott hagyott velük..:( és aztán hazafelé jövet az autoban hátul ültünk és át akart karolni meg fogni a kezem és diszkréten ellöktem magamtol, na neki nem tetszett, nehogy mááá' ugy legyen minden ahogy ő akarja!:)
2011. máj. 22. 18:11
 30/35 anonim ***** válasza:
Kezdetnek nem rossz.
2011. máj. 22. 18:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!