Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan érjem el, hogy a párom...

Hogyan érjem el, hogy a párom rám is hallgasson, ne csak az anyukájára?

Figyelt kérdés

Többször előfordult már, hogy bizonyos esetekben javasoltam valamit (mittudomén tök triviális: vigyük állatorvoshoz a cicát), de a párom közölte, hogy baromság, ő nem. Anyukája, aki amúgy egy tündéri asszony, csak megemlítette, hogy szerinte jó ötlet lenne elvinni a cicát a dokihoz, a párom már kb indította az autót, hogy akkor most indulunk az állatorvoshoz. tudom, hogy hülye példa, de már nem egy esetben volt ilyen. Mondok vmit, az baromság, de ha már az anyukája mondja akkor egyből rohanás és az a dolog tök jó :( Anyukája nagyon rendes, mert ilyen esetekben mindíg "besegít", de nem várhatom, hogy világ életünkben mindenben egyetértsünk majd és hogy tőle függjön, hogy a párom hogyan reagál egy kérésemre :(

Szerintetek mit kellene tennem? Fiatalok vagyunk amúgy (én 23/L, ő 28/F, 5 éve vagyunk együtt, ebből 4 éve lakunk együtt).

2010. jan. 27. 11:27
 1/10 anonim ***** válasza:
70%
Esetleg beszéld ezt meg a pároddal.
2010. jan. 27. 11:38
 2/10 A kérdező kommentje:
Már mondtam ezt a problémát neki, de úgy tesz, mintha nem is létezne. Tehát tagadja, hogy ő ezt csinálná :)
2010. jan. 27. 11:41
 3/10 anonim ***** válasza:
79%

Próbáld meg,hogy az anyósodnak mondod el a gondodat.Ő tapasztaltabb nálad,jobban ismeri a fiát,és tapintatosan tud rá hatni.

Tapasztalatból mondom.

2010. jan. 27. 11:48
 4/10 anonim ***** válasza:

Talán nem vagy elég eröszakos,álj ki magadért.

Jó fej anyósod van.

2010. jan. 27. 11:48
 5/10 anonim ***** válasza:
91%
Gondolom azért hallgat az anyukájára, mert támogat benneteket és nem akar nézeteltérést. Viszont veled, ha ilyen viselkedést produkál,rákérdeznék hogy miért teszi.Ha nem változtat ,én meggondolnám a helyedben a kapcsolatomat vele.Az igazi párkapcsolat lelki egyetértésen is alapszik.
2010. jan. 27. 12:13
 6/10 anonim ***** válasza:
És hallgass a szívedre! (Ami jó a lelkednek ,jó a szívednek is)
2010. jan. 27. 12:16
 7/10 anonim ***** válasza:

Nagyon jó, hogy az anyósod ilyen esetekben segít, igazán kedves tőle. Viszont az egyáltalán nem jó, hogy a párod szemében az anyukája által mondott dolgok a jók és igazak. Esetleg megpróbálhatnál szövetkezni az anyukával. Elmondhatnád neki, hogy te úgy érzed, hogy a párod nem hallgat rád, ő rá viszont igen. Ezt elmondtad és tagadja. Kérd ki a segítségét. Vagy rendezhetnél anyós közreműködésével egy műbalhét. Megbeszéled előre anyósoddal, hogy egy kérdésben, amiben sejted, hogy a párod ismét nem fogja a füle botját mozdítani, de anyuka szavára igen, ott előre megbeszélt módon "kiborulhatnál", hogy már megint "ezt csinálod". Majd ilyen feszélyezett helyzetben állhatna az anyósod az oldaladra és támogathatna téged. Tudom, gonosznak hat, de valahogy nyomot kell hagynia a párod tudatában a helyzetnek. Tanúd is lehetne, aki igazolhat. A kedvesednek ez a szituáció mindig eszébe fog jutni, hiszen egy nem hétköznapi dolog kapcsolódik hozzá.

Egyébként gratulálok, nem hétköznapi anyósod van. Ha rosszindulatú lenne, könnyen egymás ellen tudna hangolni titeket, de nem teszi. És ez nagyon becsülendő. Az anyósod egy valóságos gyöngyszem! :)

2010. jan. 27. 12:16
 8/10 anonim ***** válasza:

Nos egyszerű a dolgod.A pórázon(anyóson)keresztül tudod irányítani a párodat.Nem vigasz,de valaki még ennek is örülne.

Esetleg némi csalással"anyukád szerint is el kellene vinni a cicát az állatorvoshoz"és már az első körben nyertél.

2010. jan. 27. 12:26
 9/10 anonim ***** válasza:

1.

Beszélj anyósoddal. Úgy látom látja ő is a problémát és érti a helyzetet.

2.

Ketten ültessétek le a párodat, hogy ez bizony tényleg így van, hiába tiltakozik és ez így nem jó.

Lehet ez működne.

2010. jan. 27. 14:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Kezdd minden kérésedet úgy, hogy "anyukád üzeni...":>
2010. jan. 27. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!