Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy nevelhetem úgy a lányom,...

Hogy nevelhetem úgy a lányom, hogy 12-13 évesen még ne akarjon pasizni?

Figyelt kérdés

Valami végtelen kiábrándító mindennap olvasni itt a kérdéseket, ahol 13 évesek ecsetelik, hogy az a gonosz szülő nem akarja elengedni őket pár napra a barátjukkal, nem merik bevallani otthon, ne adja az ég, még meg is tiltják, hogy pasizzanak, holott a barátnőik már a ki tudja hanyadik párkapcsolatukat élik.

Tudom, fiatalság és hormonok, lázadás és kíváncsiság - ez természetes, de nem hiszem, hogy egy ekkora gyereket ne lehetne megtanítani a mértéktartásra.

Őszintén, én nem akarom, hogy a gyerekem 13 évesen azzal jöjjön haza, hogy barátja van. Szerintetek hogyan lehet úgy felnevelni a gyerekeket, hogy ennyi idősen még maguk is korainak tartsák a dolgot?

2011. máj. 21. 08:38
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
8:50 es úgy értette és én is osztom véleményét, hogy a szabadidő hasznos eltöltése is a nevelés egyik meghatározója. Elvégre nemcsak a sminkelés a divat és a plázába járás technikájával kéne megismerkedniük a mai lányoknak, fiúknak hanem azzal is hogyan lehet ku.vulás nélkül hasznosan eltölteni a szabadidejüket.
2011. máj. 21. 09:33
 12/21 anonim ***** válasza:

Nekem még pici lányaim vannak ( 1 és 3 évesek), de szerinte sok múlik azon is, hogy otthon mit lát.

Pl.Elköltöztünk 1 kisvárosba. Itt mindenki szinte a gyesből él sosem melóztak még és nem is tervezik.

Szomszéd csaj szintén zenész ebben. A legnagyobbik lánya, aki 12 éves és jár mittom'én hány szakkörre. Azt mondta, hogy az ő felnőttként otthon lesz gyesen, mert milyen jó hogy semmit nem kell csinálni.

Ez akkor került szóba, mikor éppen szidta az iskolát, de egyébként jó tanuló.

Én meg mondtam neki, hogy most azért kell tanulni, mert később jól fizető állásod lesz amiből könnyedén megélsz...stb.

(Magamból indultam ki, mert én is itthon vagyok gyeden, de közben csinálom a másod diplomám és ezelőtt is jól fizető állásom volt.)

Szóval sok múlik a szülő törődésén is. Hétvégén pl. egy jó kis kirándulás. Nem kell nagy dologra gondolni, csak egy kis séta a közeli erdőbe, ahol persze ez kivitelezhető.

De a lényeg a törődés!

2011. máj. 21. 12:35
 13/21 anonim ***** válasza:
61%

Engem anyám nagyon szigoruan nevelt ilyen téren,szinte abnormális elképzelései vannak az életről,a tinikről. Ettől függetlenül én is ugyanugy pasizni akartam 12-13 évesen,persze akkor ezek plátói szerelmek voltak inkább,de lehet hogy csak azért mert nem volt lehetőség hogy ne az legyen.2 évvel később kezdtem el ugy "igazán paizni" és 22 éves koromig elég viharos életet éltem. Szerintem ez olyan dolog amit ha nagyon tiltasz csak rosszabbat teszel,mert az a gyerek megcsinálja attól még a rosszaságot hogy nincs kiengedve este 17 éves koráig,csak épp nem este,hanem nappal fog berugni és lefeküdni a barátjával...néha a nagy tiltás épp az ellenkező hatást éri el.

Szerintem akkor van a legnagyobb esélyed arra hogy "normális" lányt nevelj,ha látja a jó példát,tudja hogy meghallgatod,megbizhat benned,és neked elmondhat BÁRMIT!!!!!

2011. máj. 21. 12:43
 14/21 anonim ***** válasza:

sziasztok! bocsáss meg, ha anyagi kérdésben félreértettelek.

viszont a másik dologban továbbra is az a véleményem, hogy a gyerek szabadidejének értelmes eltöltése, a szülői törődés nem ugyan az a kalap, mint a gyerekszerelem. Arra is szükség van, az első összenézésekre, a randikra a suliudvaron, a kibeszélésre a barátnőkkel, a csalódásra.... csak éppen ez ne szexuális tartalmú legyen, ne az legyen a cél, hogy lefeküdjön vele. És ezt megtanítani a fontos és nagy dolog, nem az, hogy hogyan zárjuk el a fiúktól, és kismillió programot szervezünk, hogy ne legyen rájuk ideje.

2011. máj. 21. 13:03
 15/21 anonim ***** válasza:

Jó eséllyel olyan lesz a lányod amilyen közösségben éltek (illetve amilyen az iskola közössége).

Ezért is fontos a jó iskolaválasztás.

2011. máj. 21. 13:05
 16/21 anonim ***** válasza:
91%
Halál liberálisan voltam nevelve, szinte minden meg volt engedve, nem volt sok tiltás, anya logikusan, következetesen nevelt fel, de nem volt számottevő a szülői szigor, abszolút szabadelvű légkör vett körül otthon, igazi "meleg engedékeny" attitűd. És lám, normális maradtam, 12-13 éves koromban még javában játszottam a barátnőimmel, nem érdekeltek a pasik. Most 18 vagyok, és 2 1-2 hetes kis kapcsolaton kívül csak egy komoly, 1,5 éves kapcsolatom van. Így kell nevelni:D
2011. máj. 21. 13:08
 17/21 anonim ***** válasza:
Szerintem egy tiniből egyszerűen NEM lehet kinevelni, hogy 12-13 évesen ne érdekelje a másik nem. Ha magától olyan, hogy nem érdekli, akkor jó. Viszont nem lehet és nem is szabad az ellenkezőjére nevelni, mert akkor titokban fogja csinálni, a csakazéris el szerint. A szerelmet, érdeklődést úgy sem lehet kinevelni belőle. Az a lényeg, hogy olyan értékrendet kell átadni neki, ami arról szól, hogy 12-13 évesen még csak kézenfogva beszélgetve sétáljanak, és a csók is hatalmas dolog legyen. Úgy is lehet nevelni valakit, hogy annak ellenére, hogy szerelmes, és barátja van, ne akarjon mindenáron szexelni. Persze ezt nem tini korban kell elkezdeni, és a környezet is sokat számít.
2011. máj. 21. 15:00
 18/21 anonim ***** válasza:

Nagyon fontos, hogy sokat foglalkozz vele mindig, és segíts neki. Ezen kívül nem szabad azt sem hagyni, hogy iskola után hazaesik, beül a gép elé és ennyi volt a nap. Kell találni neki hobbit, külön órákat, sportot, bármi ami érdekli és szereti csinálni. Mindig ismerd a barátnőit, az sem hátrány, ha a családjukat is ismered, tudd kikkel barátkozik. Akkor ugye a tévé, meg az internet, igyekezz úgy nevelni, hogy bármilyen kérdéssel hozzád forduljon, és ne az internetről, vagy újságokból szerezzen téves információt. Pont egyik nap döbbentem meg, amikor egy tiniknek szóló szexualitással foglalkozó oldalon gyakorlatilag az orális, anális szexet mindent úgy állítottak be, mint ha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne.... :S

A másik meg, attól hogy vannak ideírogató tinik, akik unatkoznak, és csak a pasizás közi le őket, nem minden gyerek ilyen, sőt szerintem a legtöbb azért nem ilyen.

2011. máj. 21. 15:59
 19/21 anonim ***** válasza:
Neveld úgy, hogy megbízzon benned, és kialakuljon köztetek egy szoros bizalmi viszony. Érezze, hogy családban van, legyenek családi programok, és beszélgessetek sokat, egy lánnyal sokat lehet lelkizni, ha bizalmas a kapcsolat. Ne tilts semmitől, mert az az ellenkezőjét váltja ki, nagyon elidegeníti a gyereket, szépen is meg lehet beszélni a dolgokat. Ha ilyen idősen bemutatja az első barátját, kérdezd meg, hogy mit érez a fiú iránt, és próbáld megismerni a fiút is. Ha a lányod kérdez tőled valami bizalmasabb magánéleti dolgot, ne zárkózz el, legyen természetes, hogy veled mindent meg tud beszélni. Ha már a szex is szóba kerülne, kérdezd meg, hogy biztos-e a dolgában, nem tartja-e korainak a dolgokat, és inkább ismerje ki előbb a fiút. Ilyen korban az a természetes, ha a várnak vele egy-két évet, de fontos, hogy veled meg tudja beszélni, ha korábban történnek a dolgok, pl a védekezés és más dolgok miatt is. Ne járjon hetente többször bulizni, ha megy, akkor mondjon időpontot, mikor ér haza. Szeretettel, odafigyeléssel, bizalommal nem lehet rosszul nevelni egy gyereket (és ezek a dolgok nem zárják ki a liberális nevelés, mindenesetre vannak határok...)
2011. máj. 21. 17:12
 20/21 anonim ***** válasza:

[link]

szerintem nagyon tanulságos....

2011. máj. 21. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!