Van egy 16 éves fiútesóm, hogyan nevelhetem család nélkül?
Figyelt kérdés
Én a nővére vagyok.Van anyukánk,de nem igazán gondoskodik a fiáról.2 nagyobb testvéreink is vannak,viszont őket sem zavarja ez a helyzet,mert messze vannak és tehetetlenek.Szólnak ha úgy esik a dolog,hogy figyelj az iskolába,tanulj.Felszínes az egész,mint az anyunkkal.Kimos,készít néha enni.Amit esetleg nagyon kell.De a szeretet majom szeretet sajnos.Gyakran nézeteltérések adódnak anyummal,tesómmal,hogy segítsen a házi munkában,inkább csak játszik a számítógépén ő meg megy a "párjához".Nem hallgat rám bárhogy ecsetelem a dolgokat.Gyámost nem lehet hívni mert nem szeretném,hogy elvigyék csak rosszabb lenne.Tegyem hozzá hogy anyunknak van egy másik barátja mert papán meghalt néhány éve.Tudatosan beszélgettünk édesanyámmal,és említette néhány mondatában apunk mellett nem tudta magát kiélni és most ez a második kamaszkora.Mondom ez igen...Csak sajnos már én is nehezen bírom,lassan elszeretnék itthonról menni,barát,család stb..Így nehéz.2009. okt. 4. 14:22
1/6 anonim válasza:
Jó a tesódnak, hogy legalább van egy jó testvére. Szerintem őrizd ezt a testvéri kapcsolatot, mint egy kincset, mert nem tudhatjátok, mit hoz az élet, akár neked, akár neki. Beszéllgess vele, tedd meg amit szeretettel meg tudsz tenni. Úgy értem, ne áldozd fel magad, hanem annyit tegyél, amennyit a saját életedbe tartozónak érzel. Vedd fel őt az életedbe. Beszéld meg vele, hiszen már nem kisbaba, mire van igénye, mit szeretne. Ügyelj, hogy ne uralkodj rajta, legyen meg az önállósága, és a tiéd is. Beszéljetek meg mindent. A barátodat ne hanyagold el miatta, erről is beszélj vele. De tudnod kell, hogy a barátod most van, ki tudja, egy év múlva, vagy valamikor nem lesz -e egy másik, viszont a testvéred mindig a testvéred lesz.
2/6 anonim válasza:
Te hány éves vagy? Dolgozol, tanulsz? Nem neked kell az öcsédet nevelned, neked inkább arra lenne szükséged, hogy önállósítsd magad, éld a saját életedet, keress társat. Ha lehet, költözz albérletbe, már ha van miből fizetni.
3/6 A kérdező kommentje:
Igyekszem a helyes úton járni. Tanulok és dolgozom is. Az anyukánk nem itt lakik nálunk,néha meglátogat minket vagy alkalmanként itt alszik,hogy még se az legyen hogy teljesen elhanyagolja a fiát. :) Persze,hogy nem fogom itt leélni vele az életem,viszont amiben tudom támogatom. Kilátásban van egy srác,de ha már lenne akkor is van lehetőség,hogy itt legyen velem néha. Nos megfogadom tanácsaitokat. Az biztos még 1-2 évig itt leszek és támogatom amiben tudom.
2009. okt. 4. 23:18
4/6 A kérdező kommentje:
21 éves vagyok.
2009. okt. 4. 23:19
5/6 anonim válasza:
én nem akarok beleugatni semmibe, de oké h menj albérletbe, de kérlek vidd az öcsédet is. nagyon rossz dolgokon kellett keresztülmennem miután a nővéreim itthagytak minket
(anyámat meg annyira érdekeltem hogy január óta egyedül élek mert ő elment külföldre)
f/17
6/6 A kérdező kommentje:
Szia utolsó válaszoló!
Nem szeretnék elmenni sehova hiszen a tesómmal lakok albérletbe.Falun van saját házunk,de az messze van tőlünk.
Apukáddal élsz néha?
Hogy oldod meg az életed?
Ha van kedved írj privibe. :)
2009. okt. 16. 00:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!