Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nővérem utál, sosem fog...

Nővérem utál, sosem fog megszeretni! Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Én 16 éves lány vagyok, van egy 31 éves nővérem. Apukánk nem ugyanaz, én anyu második házasságából születtem. Nővérem 18 évesen költözött el otthonról, aztán nem is foglalkozott velem. Anyunak azt mondja mindig, hogy nem tudja megbocsátani amiért tönkretette a gyerekkorát miattam (!!) és apu miatt. Apuval nem jöttek ki jól, anyu meg apu mellé állt és emiatt nővérem utál minket. Nekem ez nagyon fáj, szeretném ha szeretne és jóban lennénk. Van egy 5 és egy 2 éves gyereke, az unokahúgaim, de se anyunak se nekem nem engedi őket látni. Mit tehetnék? Írtam neki levelet sokszor, de ő sosem írt vissza. Segítsetek valahogy kérlek!
2011. máj. 20. 14:01
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
69%
Anyukád nem próbált vele békülni?
2011. máj. 20. 15:33
 22/38 A kérdező kommentje:
De igen régebben, egyszer mikor 10 lehettem, eljött a nővérem és nagyon kiabáltak, nővérem meg azt mondta hogy anyu egy szemét stb és hogy soha többet ne keresse. Meg sok ilyen dolog volt, de erre emlékszem nagyon. És mikor anyu látni akarta a nagyobbik unokahúgomat akkor a nővérem férje mondta, hogy nem láthatja és hogy szálljon le róluk.
2011. máj. 20. 15:38
 23/38 anonim ***** válasza:

Ha nem jelolt be Facebook-on. Plusz ez is megtortent: "Hagyjál békén légyszíves és soha többet ne hívj", akkor eleg elszant.

Nincs otletem, sajnalom.

37F

2011. máj. 20. 15:42
 24/38 anonim ***** válasza:
24%
A nővéred nem normális. 31 évesen hogy lehet ilyen gyerekes? nem te tehetsz erről az egészről, nem igaz h ennyi év alatt nem törődött bele hogy az apja jobbra- az anyja meg balra és pápá. ha 11 volna megérteném de 31 te jóisten. Én nővérem is ebben az évben tölti a 31-et..Az anyukám meg az ő apukája is elváltak..azóta az apjával nem is találkoztak..Anya meg összejött valami csávóval(az apám). azért így mondom mert életembe 1x. láttam..: SS ennyi erővel én is tönkretettem az ő életét?? jó mi se vagyunk ANNYIRA jóba, nem sokat beszélünk..de a nővéred roihadtul gyerekes..
2011. máj. 20. 18:40
 25/38 A kérdező kommentje:
Nem gyerekes, mert apu sokat bántotta és elhiszem, hogy sokat szenvedett, csak hiányzik nekem...
2011. máj. 20. 18:53
 26/38 anonim ***** válasza:
69%
Úristen előző, nem érted, hogy a nevelőapja verte (meg még ki tudja miket csinált vele)? Egy kis liba vagy, ha nem tudsz szöveget értelmezni. 31 évesen valaki ennyire nem tud megbocsátani az anyjának, akkor annak oka van. Gondolom a kérdező apja mindent csinált vele, az anyja meg hagyta és nem állt melléé, ez itt a gond, nem pedig az, hogy elváltak a szülei.
2011. máj. 20. 18:55
 27/38 anonim ***** válasza:
70%
Majd ha anyád összejönne valami pasival, szülne neki gyereket, közben a pasi téged meg verne, meg molesztálna, anyádnak a f.sz kéne inkább, mint a gyereke, akkor nem tudom, mit szólnál. Gondolkodj már.
2011. máj. 20. 18:57
 28/38 anonim ***** válasza:
47%
Ti gondolkodjatok már, a kérdező nem az anyja, nem is a nevelőapja, hanem a húga!! Miért haragszik egy FELNŐTT, magát minden bizonnyal érettnek gondoló ember egy GYEREKRE? Nem a lány hibája, hogy milyenek a szüleik, nem rajta kellene bosszút állni. Szerintem ezt mondd el neki, kérdező, csak kicsit kedvesebben, hátha észhez tér..
2011. máj. 20. 20:33
 29/38 anonim ***** válasza:
69%

18:57

Amit irsz az feltetelezes. Amugy meg a Kerdezo apjarol beszelsz, ugyhogy arnyaltabban is fogalmazhatnal...

37F

2011. máj. 20. 20:36
 30/38 anonim ***** válasza:

A nővéred valószínűleg nem téged személy szerint utál. Azt a helyzetet utálja, amibe anyukád új kapcsolatával került kamaszként. Nem tudhatod, hogy ő mit élt át a válással, és mit érezhetett, amikor a te megszületéseddel anyukádnak, apukádnak és neked, lett egy teljes, boldog családotok. Amiben csak ő volt "fél" gyerek; neked féltestvér, apádnak nevelt lány, anyukádnak meg kisebb gondja is nagyobb lehetett nála egy kisbaba mellett.

Szerintem arról sem nagyon tudsz, hogy milyen konfliktusai lehettek a szüleiddel. Egy kamaszodó lánnyal, még normál üzemmódban sem egyszerű az élet néha. Úgy pedig, hogy nem szívleli az új "apukát", és kirekesztettnek érzi magát az új családban, még nehezebb.

Ezt a nem enyhülő gyűlöletet ettől függetlenül túlzásnak érzem. Talán, ha idősebb leszel, és - úgymond - csökken köztetek a túl nagy korkülönbség, lesz rá lehetőség, hogy megbeszéljétek, mi vezetett idáig.

Bármilyen fájdalmas ez számodra; már megteheti, hogy most ő rekesszen ki titeket az életéből. Nem a te hibád, te tehetsz róla a legkevésbé. Szerintem hagyd őt a levelekkel. Legfeljebb az ő, és a gyerekek születésnapjára írj neki valami kedves, személyes üzenetet. Ebből érezni fogja, hogy nem erőlteted a kapcsolatot, de gondolsz rá, mert fontos neked. Hátha, néhány év múlva megenyhül majd.

Az sem biztos, hogy 16 évesen szerencsés lenne számodra végighallgatni, ahogy a 31 éves nővéred elmondja, miért utálta meg a családját. Változtatni nem nagyon tudnál rajta, de érzelmileg biztosan összezavarna, hiszen te szereted a szüleidet (is).

2011. máj. 30. 22:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!