Nővérem utál, sosem fog megszeretni! Mit tehetnék?
Ha nem jelolt be Facebook-on. Plusz ez is megtortent: "Hagyjál békén légyszíves és soha többet ne hívj", akkor eleg elszant.
Nincs otletem, sajnalom.
37F
18:57
Amit irsz az feltetelezes. Amugy meg a Kerdezo apjarol beszelsz, ugyhogy arnyaltabban is fogalmazhatnal...
37F
A nővéred valószínűleg nem téged személy szerint utál. Azt a helyzetet utálja, amibe anyukád új kapcsolatával került kamaszként. Nem tudhatod, hogy ő mit élt át a válással, és mit érezhetett, amikor a te megszületéseddel anyukádnak, apukádnak és neked, lett egy teljes, boldog családotok. Amiben csak ő volt "fél" gyerek; neked féltestvér, apádnak nevelt lány, anyukádnak meg kisebb gondja is nagyobb lehetett nála egy kisbaba mellett.
Szerintem arról sem nagyon tudsz, hogy milyen konfliktusai lehettek a szüleiddel. Egy kamaszodó lánnyal, még normál üzemmódban sem egyszerű az élet néha. Úgy pedig, hogy nem szívleli az új "apukát", és kirekesztettnek érzi magát az új családban, még nehezebb.
Ezt a nem enyhülő gyűlöletet ettől függetlenül túlzásnak érzem. Talán, ha idősebb leszel, és - úgymond - csökken köztetek a túl nagy korkülönbség, lesz rá lehetőség, hogy megbeszéljétek, mi vezetett idáig.
Bármilyen fájdalmas ez számodra; már megteheti, hogy most ő rekesszen ki titeket az életéből. Nem a te hibád, te tehetsz róla a legkevésbé. Szerintem hagyd őt a levelekkel. Legfeljebb az ő, és a gyerekek születésnapjára írj neki valami kedves, személyes üzenetet. Ebből érezni fogja, hogy nem erőlteted a kapcsolatot, de gondolsz rá, mert fontos neked. Hátha, néhány év múlva megenyhül majd.
Az sem biztos, hogy 16 évesen szerencsés lenne számodra végighallgatni, ahogy a 31 éves nővéred elmondja, miért utálta meg a családját. Változtatni nem nagyon tudnál rajta, de érzelmileg biztosan összezavarna, hiszen te szereted a szüleidet (is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!