Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nővérem utál, sosem fog...

Nővérem utál, sosem fog megszeretni! Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Én 16 éves lány vagyok, van egy 31 éves nővérem. Apukánk nem ugyanaz, én anyu második házasságából születtem. Nővérem 18 évesen költözött el otthonról, aztán nem is foglalkozott velem. Anyunak azt mondja mindig, hogy nem tudja megbocsátani amiért tönkretette a gyerekkorát miattam (!!) és apu miatt. Apuval nem jöttek ki jól, anyu meg apu mellé állt és emiatt nővérem utál minket. Nekem ez nagyon fáj, szeretném ha szeretne és jóban lennénk. Van egy 5 és egy 2 éves gyereke, az unokahúgaim, de se anyunak se nekem nem engedi őket látni. Mit tehetnék? Írtam neki levelet sokszor, de ő sosem írt vissza. Segítsetek valahogy kérlek!
2011. máj. 20. 14:01
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
95%

A nővéred ha ennyire komolyan haragszik, hogy a gyerekeit sem engedi látni,akkor annak komoly oka van. És megjegyzem én sem állnék szóba anyámmal, ha helyettem egy új pasi mellé áll. Sokan nem tudják felfogni mekkora károkat tudnak okozni egy lélekben, amikor vagy a gyerekek között kivételeznek, vagy ilyesmi történik.

Ettől függetlenül ez nem a te hibád,nem rád kellene haragudnia, mert erről nem te tehetsz, viszont a haragja nem engedi megbékélni.

2011. máj. 20. 14:07
 2/38 anonim ***** válasza:
59%
A jó kapcsolat két emberen múlik. Te teljesen vétlenül keveredtél ilyen helyzetbe, de ettől függetlenül nagyon úgy néz ki, nincs megoldás.. Nem tehetsz semmit sajnos. A nővéred egy idióta, az egyetlen testvérét képes ilyesmiért gyűlölni.. nem is érdemli meg, hogy szeresd.
2011. máj. 20. 14:08
 3/38 anonim ***** válasza:
64%

Ha ő nem tudja felérni ésszel, hogy akármi is történt vele, arról nem Te tehetsz a puszta létezéseddel, akkor fogadd el a helyzetet, nem tehetsz semmit. Te mindent megtettél, felvetted vele a kapcsolatot, a többi már rajta múlott volna. Ne fájjon ezért a szíved, nem tehetsz róla, ha valaki ilyen szűklátókörű.

Bevallom, én is így bántam eleinte a félhúgommal - az "apámat" láttam benne, és látni se akartam. Aztán később meggondoltam magam, és nem bántam meg. Hátha egyszer ő is változik.

2011. máj. 20. 14:11
 4/38 anonim ***** válasza:
88%
Akkor most leírom az én történetemet. 25 éves lány vagyok, anyám 13 éves koromban összeállt egy pasival. A pasitól született egy féltestvérem, fiú. A pasi molesztált, nézegetett, ha anyu nem volt otthon. Az osztályfőnökömnek mondtam ezt el, mert látták rajtam, hogy nagyon gátlásos vagyok az iskolában. Anyu nem hitt nekem, a pasi tovább folytatta. 17 évesen elköltöztem a barátomhoz, észre se vették, hogy eltűntem. Hogy tudnám szeretni a féltestvéremet, aki attól az állattól született? És az anyámat? Sehogy. Undorítóak mind.
2011. máj. 20. 14:12
 5/38 anonim ***** válasza:
61%

A leírtak alapján úgy vélem, nem fog menni, hogy valaha is jóban legyetek.

Viszont, ha ezt elfogadod, akkor szigorúan tartani kell magad hozzá. Tudod, amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten.

Ha ő ennyire elutasító, nektek is annak kell lenni, és az első adandó alkalommal elzavarni, amikor valamit kérni jön majd. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom.

2011. máj. 20. 14:13
 6/38 anonim ***** válasza:
57%

Elsőnek:

"És megjegyzem én sem állnék szóba anyámmal, ha helyettem egy új pasi mellé áll."

Szerintem ebbe a gyereknek nincs beleszólása (úgy értem, ha az új partner nem bántalmazza, vagy ilyesmi, csak egyszerűen nem tetszik a gyereknek, hogy van.)

Az anyjának, pláne ha önhibáján kívül nem sikerült a házassága, joga van boldognak lenni.

Anyukám sokáig nem keresett partnert (pedig nekem nem lett volna kifogásom ellene) és szomorúnak, gondterheltnek, magányosnak látni Őt nem volt egy jó érzés.

2011. máj. 20. 14:13
 7/38 anonim ***** válasza:
76%

14 év van a kishúgom és köztem. Ő anyu második házasságából született. Én utálom a húgom apját!!! El is költöztem emiatt otthonról, többször....de anyám leszarta, a pasi kellett neki, nem én....mindegy. Már végleg elköltöztem otthonról, külön családom van, most kisbabát várok.

De!!! A kishúgomat imádom, szeretem!!! Nem tehet róla, hogy milyen az apja (amiért én utálom).

Többen vagyunk testvérek, és -ha szabad ilyet mondani- őt imádom a legjobban! Bármit megadok neki, ha bármire szüksége van, hozzám fordulhat!

Nem értem a tesódat, sajnos :(

Erőszakkal végülis nem tudsz változtatni rajta:(

2011. máj. 20. 14:15
 8/38 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pedig van. Ha valaki új párt választ, akkor nem csak magának, hanem a családjának is választ, mert a család egy része együtt maradt. Nem tudnék olyan emberrel együtt lenni, aki nem jön ki jól a gyerekemmel, mert ilyenkor már a gyerek az első. A nő pedig már 31 éves, ha valóban egyszerű féltékenységről lett volna szó, szerintem már régen megbékélt volna.
2011. máj. 20. 14:15
 9/38 A kérdező kommentje:
Emlékszem pár dologra, de akkor még kicsi voltam. Rossz ebbe belegondolni és tudom, hogy a nővérem jogosan haragszik apura, de én nem akarom, hogy ez legyen. 3 éves koromban (az első emlékeim közt van) apu megverte nagyon a nővéremet és akkor nagyon sírtam.
2011. máj. 20. 14:17
 10/38 anonim ***** válasza:
100%
Na tessék, mondtam én, hogy biztos nem csak unszimpatikus volt. A nővéred reakciója normális, ő is tudja, hogy nem te tehetsz a dologról, de most vegyünk egy példát, tudom nem ide vág, de ha lenne egy húgod, akit nálad sokkal jobban szeretnek,nem utálnád őt?
2011. máj. 20. 14:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!