Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nővérem utál, sosem fog...

Nővérem utál, sosem fog megszeretni! Mit tehetnék?

Figyelt kérdés
Én 16 éves lány vagyok, van egy 31 éves nővérem. Apukánk nem ugyanaz, én anyu második házasságából születtem. Nővérem 18 évesen költözött el otthonról, aztán nem is foglalkozott velem. Anyunak azt mondja mindig, hogy nem tudja megbocsátani amiért tönkretette a gyerekkorát miattam (!!) és apu miatt. Apuval nem jöttek ki jól, anyu meg apu mellé állt és emiatt nővérem utál minket. Nekem ez nagyon fáj, szeretném ha szeretne és jóban lennénk. Van egy 5 és egy 2 éves gyereke, az unokahúgaim, de se anyunak se nekem nem engedi őket látni. Mit tehetnék? Írtam neki levelet sokszor, de ő sosem írt vissza. Segítsetek valahogy kérlek!
2011. máj. 20. 14:01
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%

14:15-ös vagyok

Talán nem tudja feldolgozni mai napig sem a családban történteket (bántalmazás...), és úgy érzi, legjobb neki, ha nem is tartja a kapcsolatot senkivel, így nem tépődnek fel régi sebek.

Én a saját apámmal vagyok így. Leszarom, hogy mi van vele, és az "új gyerekeivel" (bár azok is utálják őt). Hát nem egyszerű, de mindenkit meg lehet érteni. Az más kérdés, hogy helyes -e amit tesz.

Nem tudja helyén kezelni a helyzetet és inkább elnyom mindent magában, ezért érezheti, hogy "látni sem akar" titeket. Így könnyebb neki. Lehet.

Nem tudom..csak gondolkodom...

2011. máj. 20. 14:26
 12/38 anonim ***** válasza:

Kérdező: Velem is ugyanez a helyzet!Csak a korkülönbségek nem egyformák, de ettől eltekintve minden passzol!

Mintha csak én írtam volna ki a kérdést:S.

És én is sejtem, sőt már tudom, hogy a nővérem engem utál és ezért nem tudunk jóban lenni..szinte mindig veszekedünk.

2011. máj. 20. 14:27
 13/38 A kérdező kommentje:
De utálnám..de én még gyerek vagyok. Apu már nem él velünk, mert elváltak, mert apu ivott. De én szeretném most már rendbe hozni a kapcsolatunkat, nem bántanám a nővéremet soha és nagyon szeretném, ha beszélne velem, meg anyuval és egy család lennénk. Hiányzik. Nagyon szép, okos és sok barátja van. De ezeket mind csak facebook-ról tudom, még ott sem jelölt vissza ismerősnek. Ott látom csak az unokahúgaim képeit is, nagyon aranyosak és mindent megtennék azért, hogy szeressenek engem és egy család legyünk..
2011. máj. 20. 14:28
 14/38 anonim ***** válasza:
79%
Nagyon sajnálom a helyzeted :( Tényleg nem vagy hibás a történtekért.
2011. máj. 20. 14:31
 15/38 anonim ***** válasza:
62%

Szerintem egy probat megerne, hogyha elmennel hozza, becsongetnel es megkerdezned, hogy "Miert nem szeretsz? Es miert nem akarsz beengedni az eletedbe?"

37F

2011. máj. 20. 14:35
 16/38 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően két lehetőséged van:

1, Elfogadod ezt a helyzetet...

2, ...vagy nem.

Mindkettőnek megvannak a maga előnyei/hátrányai. A másodiknak van egy nagyon nyilvánvaló hátránya. Mégpedig az, hogy egy olyan kapcsolat, amibe csak az egyik fél öl energiát, sohasem lehet az igazi. Most tegyük fel, hogy eléred valamilyen úton-módon, hogy válaszoljon. Viszont a haragja, ami ugyan teljesen igazságtalanul, de kiterjed Rád is, sújt Téged is, megakadályozza Őt abban, hogy szeretni tudjon Téged. Így aztán nem látom sok értelmét, hogy erőltesd. Szeresd azokat, akik viszont szeretnek Téged! Abban van az igazi erő!

2011. máj. 20. 14:49
 17/38 anonim ***** válasza:
73%
Ne haragudj, de ha valaki 31 evesen sem tudja felfogni, hogy ebben a szituacioban legkevesbe te vagy a hibas, akkor nem is kell keresned a tarsasagat. A noverednek valoszinuleg ilyen buta felfogasa van, teged hibaztat, mikor a szulokon multak a dolgok, te csak egy pici gyerek voltal. Egy felnott ember hogy tud ilyenert egy gyereket utalni? Vele van a gond, nem veled, ne is probalkozz, nem erdemel meg. A ferjem batyja detto ilyen. Bar ok edestestverek, nagy a korkulonbseg, a szulok elvaltak, a baty egy idegbeteg lett. Aki felnottkent nem tud arra torekedni, hogy valtozzon a helyzet, semmit sem erdemel. Az ilyen emberek nem valtoznak. SEMMIT nem erdemel ez a no toled. Majd ha nem foglalkozol vele annyira, lehet, hogy akkor fog raeszmelni, hogy mindenkit elmart mar magatol.
2011. máj. 20. 14:51
 18/38 anonim ***** válasza:
88%
Nagyon rossz érzés volt olvasni, amit írtál. Nagyon sajnálom, hogy ennyire bánt a dolog, de te tényleg nem tehetsz erről a helyzetről. Az előttem szólók közül azokkal értek egyet, akik szerint a nővéred annyira komoly sérelmeket szenvedett el apudtól, illetve anyutoktól, ami miatt nem tud "tisztán" gondolkodni. Valószínűleg téged sajnos azonosít apuddal. Nem tudok viszont egyet érteni azokkal, akik szűk látókörűnek és még nemtudoménminek nevezték a nővéredet. Szerintem is nagyon komoly dolgok lehetnek a háttérben, ha a gyermekeit sem mutatja meg a saját anyjának.
2011. máj. 20. 14:59
 19/38 anonim ***** válasza:
43%
Azért nehogy már a nővére legyen az "idióta", meg a szűklátókörű. Ne csodálkozz azon, ha nem beszél veled, mivel apád és anyád ennyi szenvedést okoztak neki, ezért apáddal azonosít téged. Ezért nem ő a hibás, nem is te, hanem csak is a szüleid. Apád verte? Anyád pedig nem tett semmit? Mégis mit kéne tenni a a nővérednek, úgy csinálni, mintha mi sem történt volna? Gondolkozz már. Nem te élted át ezeket, hanem ő. Ha 31 évesen, kétgyerekes anyukaként sem tud megbocsátani, akkor nem vele van a gond, hanem veletek, ugyanis tönkretettétek az életét valamivel. Gondolom rólad egyenesen az apád jut eszébe és a sok szenvedés. Hagyd őt békén, éld az életedet, valószínűleg már boldog a családjával és nem akarja feltépni a régi sebeket.
2011. máj. 20. 15:20
 20/38 A kérdező kommentje:
Jó, csak rosszul esik, hogy ilyen velem. Nem tart a testvérének, mikor egyszer felhívtam telefonon mert megtudtuk, hogy megszületett az unokahúgom, akkor azt mondta, hogy "Hagyjál békén légyszíves és soha többet ne hívj" aztán lerakta. Nem merek elmenni hozzájuk, mert nem tudom hogy mit csinálna. Egy szép nagy házban élnek Budán, egyszer egy barátnőmmel elmentünk arra suli után de nem mertem becsengetni. És anyura is haragszom, mert ő is tehet arról, h a tesóm utál.
2011. máj. 20. 15:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!