Valóban bunkó volt? Tegnap a kisfiammal, és az anyámmal együtt voltunk egy helyen. Bejött egy számunkra idegen bácsi, akinek le volt vágva az egyik lába, helyette műanyag láb volt a helyén.
Dehogy volt bunkó.
A húgom kb. 5 éves volt, mikor szembe jött az utcán egy igen testes házaspár. Mondta nekem, hogy hogy húú de kövér ez a néni meg bácsi, nem? Erre ők ezt meghallották, majd hallottam, amint azt mondják, hogy "te meg milyen neveletlen vagy". Ugyanez a szitu, csak talán még kínosabb volt. Már előre félek, mikkel fog égetni a saját gyerekem:)
Egyszer olvastam egy történetet, ahol egy kislány odament egy csapat apácához a buszon és beszélgetett velük egy csomót.
Aztán mikor a család leszállt, az egyik apáca odarohant a szülőkhöz és azt mondta: "Jajj, könyörgöm nehogy megbántsák szegényt, ne mondják el neki, hogy nem vagyunk pingvinek!"
A legtöbb "átlagostól eltérő" embert szerintem sokkal jobban zavarja a felnőttek viselkedése (a zavart pillantások, hogy nem mernek rákérdeni, nem merik kimondani, stb) mint a gyerekek természetessége.
Az én bátyusom egyébként gyerekkorában egy nagyobb darab fekete bőrű orvost meglátva konkrétan úgy kiáltott fel, hogy "Jéé egy maci!". :D Természetesen az orvos csak nevetett. :)
Ne érts félre,meg ne haragudj a véleményemért,ha élből,akkor és ott bunkózta le a gyereket,akkor anyád azzal a jelzővel kb. saját magát minősítette!!! Meg kéne értetni vele,(már ha érdemes), hogy önkritikát tartani nyerőbb otthon,egyedül,vagy szűk családi,baráti körben...
Ne keseredj el!: nincsen miért!!!
Először is: a gyereked nem bunkó!
Másodszor:Ha a bácsi
----szem-és fültanuja volt a sztorinak
----helyesen mérte fel a helyzetet,és olyan,gyereknek kijáró megértéssel válaszolt, amit a nyíladozó értelem,a gyermeki érdeklődés érdemel ,
úgy feltehetőleg megvolt a negatív véleménye---anyukád reakciójáról!!
Addig jó,míg ilyen a gyerek,ha pedig eleget foglalkozol vele,bízz abban, hogy idejében(!!!) meg fogja érteni,mikor,hogyan,mi és miért lehet bunkóság! Ne engedd terrorizálni a gyerekedet!(Meg magadat se!)
Csak ismételni tudom, amit az előző válaszolók írtak, szóval szerintem semmi bunkóságot nem tett a kisfiad. Ne aggódj.
Igazából én inkább csak annyit fűznék hozzá, hogy nagyon tetszik a nevelési módszered, mármint az, hogy nyitottságra, bátorságra neveled őket, hogy nyugodtan kérdezzék meg, ami érdekli őket. Sajnos engem és a testvéremet elég "nyuszinak" neveltek a szüleink, és ezt felnőttkoromban kellett úgymond korrigálnom.
Ha egyszer anyuka leszek, biztos, hogy én is hasonlóan fogom nevelni a gyerekeimet, mint ahogy te. Gondolok itt arra, hogy a kislányod is látogatta az ál-Mikulás szomszédot :D -- hát ezt nekem biztos nem engedte volna meg az anyám, annyira zárt család voltunk, nem lehetett csak úgy szabadon "haverkodni" senkivel, nem volt jó. :(
Szóval csak így tovább. :) Gratulálok a gyerekeidhez, aranyosak lehetnek.
26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!