Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Valóban bunkó volt? Tegnap a...

Valóban bunkó volt? Tegnap a kisfiammal, és az anyámmal együtt voltunk egy helyen. Bejött egy számunkra idegen bácsi, akinek le volt vágva az egyik lába, helyette műanyag láb volt a helyén.

Figyelt kérdés
A gyermekem még nem látott ilyet (vagy csak eddig még nem tünt fel neki), és míg mi beszélgettünk a bácsival is, ő odament hozzá, és nyíltan rákérdezett, hogy " Bácsi. Neked fából van az egyik lábad? " Anyám rögtön lebunkózta, és hangosan méltatlankodott, hogy hogy nevelhetem ennyire félre, meg, hogy most miért kellett ezt az embert megbántani? Hozzátartozik a történethez, hogy a bácsi elmagyarázta a gyermekemnek, hogy még fiatalon volt neki egy balesete, és a vonat levágta neki. Bejött a húgom is (aki ismerte a bácsit), és látta, hogy baj van, és megkérdezte, hogy mi történt. Anyám ecsetelte neki is, hogy milyen bunkó az én gyerekem. Ő sem ( mármint a húgom sem ) értette, hogy ezért miért lett volna a gyerek bunkó, és mondta, hogy ezt szinte minden gyermek megkérdezi a bácsitól. Szerintetek is bunkó volt a gyermekem? Vagy csak egészséges kiváncsisággal van megáldva, és fel meri tenni a kérdéseit?
2011. máj. 19. 14:17
1 2 3 4 5
 31/42 A kérdező kommentje:
Aranyosak vagytok, köszönöm.
2011. máj. 19. 15:29
 32/42 A kérdező kommentje:
Bácsi hallott mindent. Hogy hogyan reagálta le végül a dolgot anyámmal, nem tudom, mert miután közöltem anyámmal, hogy hogy a fiamnak vannak szülei, is, akik nevelik, elmentünk onnan, még csak el sem köszöntem tőle. Mindenki mástól igen, de anyámtól nem. Nagyon megbántott, és sajnos nem otthon voltunk, hogy rendesen elmondjam neki a véleményem. Mert otthon nem úszta volna meg ennyivel.
2011. máj. 19. 15:32
 33/42 anonim ***** válasza:
94%

Dehogy volt bunkó.

A húgom kb. 5 éves volt, mikor szembe jött az utcán egy igen testes házaspár. Mondta nekem, hogy hogy húú de kövér ez a néni meg bácsi, nem? Erre ők ezt meghallották, majd hallottam, amint azt mondják, hogy "te meg milyen neveletlen vagy". Ugyanez a szitu, csak talán még kínosabb volt. Már előre félek, mikkel fog égetni a saját gyerekem:)

2011. máj. 19. 15:49
 34/42 anonim ***** válasza:
100%

Egyszer olvastam egy történetet, ahol egy kislány odament egy csapat apácához a buszon és beszélgetett velük egy csomót.

Aztán mikor a család leszállt, az egyik apáca odarohant a szülőkhöz és azt mondta: "Jajj, könyörgöm nehogy megbántsák szegényt, ne mondják el neki, hogy nem vagyunk pingvinek!"

A legtöbb "átlagostól eltérő" embert szerintem sokkal jobban zavarja a felnőttek viselkedése (a zavart pillantások, hogy nem mernek rákérdeni, nem merik kimondani, stb) mint a gyerekek természetessége.

Az én bátyusom egyébként gyerekkorában egy nagyobb darab fekete bőrű orvost meglátva konkrétan úgy kiáltott fel, hogy "Jéé egy maci!". :D Természetesen az orvos csak nevetett. :)

2011. máj. 19. 16:08
 35/42 A kérdező kommentje:
Az én kicsi lányom meg egy hozzánk közel lakó fehér szakállas bácsira hitte azt, hogy ő a Mikulás. Mikor rossz fát tett a tűzre egy ideig átjárt hozzá megmagyarázni, hogy miért is nem volt annyira rossz, és rendre megkérdezte tőle, hogy ugye azért még kap csomagot, és ugye azért még fenn van a jógyerekek listáján. Nagyon aranyos volt, és sem a bácsinak, sem nekem nem volt szívünk megmondani, hogy semmi köze a Mikuláshoz. A mai napig abban a hitben van, hogy tőlünk 6 háznyira lakott a Télapó. Ezek után természetesen a bácsi minden évben beöltözött neki, és kapott tőle csomagot.
2011. máj. 19. 17:04
 36/42 anonim válasza:
100%

Ne érts félre,meg ne haragudj a véleményemért,ha élből,akkor és ott bunkózta le a gyereket,akkor anyád azzal a jelzővel kb. saját magát minősítette!!! Meg kéne értetni vele,(már ha érdemes), hogy önkritikát tartani nyerőbb otthon,egyedül,vagy szűk családi,baráti körben...

Ne keseredj el!: nincsen miért!!!

Először is: a gyereked nem bunkó!

Másodszor:Ha a bácsi

----szem-és fültanuja volt a sztorinak

----helyesen mérte fel a helyzetet,és olyan,gyereknek kijáró megértéssel válaszolt, amit a nyíladozó értelem,a gyermeki érdeklődés érdemel ,

úgy feltehetőleg megvolt a negatív véleménye---anyukád reakciójáról!!

Addig jó,míg ilyen a gyerek,ha pedig eleget foglalkozol vele,bízz abban, hogy idejében(!!!) meg fogja érteni,mikor,hogyan,mi és miért lehet bunkóság! Ne engedd terrorizálni a gyerekedet!(Meg magadat se!)

2011. máj. 19. 17:32
 37/42 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a véleményeket. És a történetek is nagyon aranyosak. Páromnak is mikor meséltem a történetet, fel volt háborodva, majd egy "anyád nem normális" mondattal le is zárta magában a dolgot. Sajnos elég sok minden mást is le kell így zárnunk magunkban, mert attól ő mégiscsak az édesanyám, és bár minden alkalommal úgy megyek oda hozzá, vagy várom őt, hogy nem húzom fel magam, meg sem hallom a butaságait, és a piszkálódását, valamivel végül mindig kiveri a biztosítékot. Pedig annyiszor megfogadtam már magamban, hogy többé felé sem nézek.......de sajna nem tudom megtenni. Még az a jó, hogy nem függök tőle semmilyen téren.
2011. máj. 19. 18:01
 38/42 anonim ***** válasza:
100%

Csak ismételni tudom, amit az előző válaszolók írtak, szóval szerintem semmi bunkóságot nem tett a kisfiad. Ne aggódj.

Igazából én inkább csak annyit fűznék hozzá, hogy nagyon tetszik a nevelési módszered, mármint az, hogy nyitottságra, bátorságra neveled őket, hogy nyugodtan kérdezzék meg, ami érdekli őket. Sajnos engem és a testvéremet elég "nyuszinak" neveltek a szüleink, és ezt felnőttkoromban kellett úgymond korrigálnom.

Ha egyszer anyuka leszek, biztos, hogy én is hasonlóan fogom nevelni a gyerekeimet, mint ahogy te. Gondolok itt arra, hogy a kislányod is látogatta az ál-Mikulás szomszédot :D -- hát ezt nekem biztos nem engedte volna meg az anyám, annyira zárt család voltunk, nem lehetett csak úgy szabadon "haverkodni" senkivel, nem volt jó. :(

Szóval csak így tovább. :) Gratulálok a gyerekeidhez, aranyosak lehetnek.

26/N

2011. máj. 21. 16:20
 39/42 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a bókot. És sok sikert a gyermekneveléshez, ha eljött az ideje. :)))
2011. máj. 24. 15:42
 40/42 anonim ***** válasza:
100%
Nem bunkó. Szerintem ez természetes, sőt, lehet, hogy még jól is esik az illetőnek, hogy érdeklődnek felőle, nem tesznek úgy, mintha semmi baja nem lenne, amikor nyilvánvaló, hogy történhetett vele valami.
2016. máj. 12. 11:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!