Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Valóban bunkó volt? Tegnap a...

Valóban bunkó volt? Tegnap a kisfiammal, és az anyámmal együtt voltunk egy helyen. Bejött egy számunkra idegen bácsi, akinek le volt vágva az egyik lába, helyette műanyag láb volt a helyén.

Figyelt kérdés
A gyermekem még nem látott ilyet (vagy csak eddig még nem tünt fel neki), és míg mi beszélgettünk a bácsival is, ő odament hozzá, és nyíltan rákérdezett, hogy " Bácsi. Neked fából van az egyik lábad? " Anyám rögtön lebunkózta, és hangosan méltatlankodott, hogy hogy nevelhetem ennyire félre, meg, hogy most miért kellett ezt az embert megbántani? Hozzátartozik a történethez, hogy a bácsi elmagyarázta a gyermekemnek, hogy még fiatalon volt neki egy balesete, és a vonat levágta neki. Bejött a húgom is (aki ismerte a bácsit), és látta, hogy baj van, és megkérdezte, hogy mi történt. Anyám ecsetelte neki is, hogy milyen bunkó az én gyerekem. Ő sem ( mármint a húgom sem ) értette, hogy ezért miért lett volna a gyerek bunkó, és mondta, hogy ezt szinte minden gyermek megkérdezi a bácsitól. Szerintetek is bunkó volt a gyermekem? Vagy csak egészséges kiváncsisággal van megáldva, és fel meri tenni a kérdéseit?
2011. máj. 19. 14:17
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem anyukád volt a bunkó,bocs!Nem így kellett volna reagálnia,tudhatja,h a kisgyerekek milyen kíváncsiak és őszinték. (Ennek az esetnek a kapcsán viszont már beszélgethetsz a gyerekeddel a különböző betegségekről,balesetekről,amik végtagvesztést okozhatnak,persze csak az ő szintjén)
2011. máj. 19. 14:24
 12/42 A kérdező kommentje:
14:24 ez aranyos volt.
2011. máj. 19. 14:24
 13/42 anonim ***** válasza:
86%
Csak egy kíváncsi gyermek. Jól tette, hogy megkérdezte.Gondolom a bácsi sem haragudott ezért rá.
2011. máj. 19. 14:25
 14/42 anonim ***** válasza:
88%
A bunkóság feltétele, hogy tudod, mi lenne helyes, mégsem úgy viselkedsz. Egy 7 éves ha akarna, se tudna bunkó lenni, mert még nincs birtokában se annak a szellemi érettségnek, se az ismeretanyagnak, ami alapján szándékosan bántóan viselkedhetne. Ha tudja is, hogy nem szabad valamit, nem feltétlenül ÉRTI.
2011. máj. 19. 14:26
 15/42 anonim ***** válasza:
91%
Dehogy volt bunkó! (Anyukád viszont egy kicsit igen, amiért ilyet mond egy 7 éves gyerekre.)
 16/42 A kérdező kommentje:
Ezen már túlestünk rögtön hazafele menet. Rögtön, miután anyámnak megemlítettem, hogy a fiamnak van anyukája, és apukája, akik neveljék, neki már nem kell.
 17/42 anonim ***** válasza:
92%
Édesanyádnak biztosan kínos volt a helyzet. Sok gyerek valószínűleg ugyanezt csinálta volna, nem a rossz nevelés miatt. Szerencsére a bácsi is tudta ezt, és normálisan kezelte a szitut. De lehetett volna rosszabb is, ha pl. felhúzza magát ő is. Szerintem mond meg a gyermekednek, hogyha valami ilyen 'feltűnőt' lát, amit nem ért, inkább tőled kérdezze meg, és ne az adott személyhez menjen oda kíváncsiskodni.
2011. máj. 19. 14:27
 18/42 anonim ***** válasza:
91%

Mint ez a bacsi, a tobbiek is hozza vannak szokva a kerdesekhez. Gyerek meg a reszeg mond igazat. Anyad volt a bunko itt.

Ugyanez tortent meg velem mikor fiam 5 eves volt. Egy fiatal srac ult a melletunk levo asztalnal egy etteremben. Terdnel le volt vagva alaba, sortban volt, tolokocsiban. A terd vege kilatszott. Mire eszbe kaptam, fiam leppattant a szekerol, leterdelt a srac elott, es simogatta a "csonkot", kozben kerdezve, hogy mi tortent. Nem tudtam hogy elsullyedjek, sirjak vagy elrancigaljam a gyereket. VEgul is nem sinaltam semmit, mert a srac turelmesen elmagyarazta, hogy egy motorbicikli balesetben volt. Fiam nagyra nyilt szemekkel, nyitott szajjal hallgatta, meg mindig simogatva a terdet. En is hallgattam, ugy ereztem, a legnagyobb hiba az lenne, ha szegyelnem magam, leszidnam a gyereket vagy elnezest kernek. Mikor befejeztek a beszelgetest, megkoszontem a sracnak hogy idot szentelt a fiamra a vacsoraja melle. A srac , vidam, nagyon udvarias volt. Latta rajtam hogy hofeher vagyok, azt mondta, semmi nem tortent, o szivesen elmondja a tortenetet, mert sokan megkerdezik. O teljesen kiegyensulyozott eletet elt, nem sirja vissza a multat, csak elore nez.

2011. máj. 19. 14:28
 19/42 A kérdező kommentje:
Igen, általában hozzám jönnek, vagy az apjukhoz az ilyen dolgokkal. De éppen beszélgetett a bácsival, viccelődtek is, és a fiam amúgy is egy kicsit közvetlen. Nem tolakodik oda senkihez, de ha valakivel látja, hogy lehet, akkor rögtön elkezd beszélgetni. És mivel pont beszélgetett a bácsival, így neki tette fel a kérdését vele kapcsolatban.
2011. máj. 19. 14:30
 20/42 anonim ***** válasza:
91%

Nem volt bunkó. Ha mondjuk 16 évesen kérdezné meg ugyanezt, arra sem a bunkó a jó kifejezés, hanem a tapintatlan.

Dehát kisgyerek, nyilván nem rosszindulatból, hanem kíváncsiságból kérdezte meg, és a bácsi pedig nyilván találkozott már más érdeklődő gyerekkel is, nem a te kisfiad az első.

Anyukád meg...inkább ő a minősíthetetlen. Hiszen a saját unokáját bunkózta le...

2011. máj. 19. 14:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!