Valóban bunkó volt? Tegnap a kisfiammal, és az anyámmal
együtt voltunk egy helyen. Bejött egy számunkra idegen
bácsi, akinek le volt vágva az egyik lába, helyette
műanyag láb volt a helyén.
Figyelt kérdés
A gyermekem még nem látott ilyet (vagy csak eddig még nem tünt fel neki), és míg mi beszélgettünk a bácsival is, ő odament hozzá, és nyíltan rákérdezett, hogy " Bácsi. Neked fából van az egyik lábad? " Anyám rögtön lebunkózta, és hangosan méltatlankodott, hogy hogy nevelhetem ennyire félre, meg, hogy most miért kellett ezt az embert megbántani? Hozzátartozik a történethez, hogy a bácsi elmagyarázta a gyermekemnek, hogy még fiatalon volt neki egy balesete, és a vonat levágta neki. Bejött a húgom is (aki ismerte a bácsit), és látta, hogy baj van, és megkérdezte, hogy mi történt. Anyám ecsetelte neki is, hogy milyen bunkó az én gyerekem. Ő sem ( mármint a húgom sem ) értette, hogy ezért miért lett volna a gyerek bunkó, és mondta, hogy ezt szinte minden gyermek megkérdezi a bácsitól. Szerintetek is bunkó volt a gyermekem? Vagy csak egészséges kiváncsisággal van megáldva, és fel meri tenni a kérdéseit?
Aranyos volt az a srác is. Örülök, hogy ezek szerint neked sem anyuka szoknyája mögé bújós, és félős gyermeked van. Szerintem is az a jó, ha mernek kérdezni.
2011. máj. 19. 14:32
22/42 A kérdező kommentje:
Anyukámra időnként nincsenek szavak a viselkedését illetően. Az is feltünt mostanság, hogy mintha nem is szeretné a gyermekeimet. A húgomét meg igen. Mondjuk ez az én hibám is, mert 11 évig távol éltem tőle, nem is tudta őket megszokni, mert alig látta őket. A húgomé, meg ott van a közelében születése óta.
2011. máj. 19. 14:36
23/42 A kérdező kommentje:
Mostanság költöztünk vissza a közelébe, ezért is tűnik úgy a dolog. De remélem nincs igazam.
2011. máj. 19. 14:37
24/42 anonim válasza:
Szerintem a kisfiad nem volt bunkó, csak találkozott egy számára ismeretlen jelenséggel, és rákérdezett az okára. Bunkóság az lett volna, hogy "Fúúúúj! A bácsinak nincs lába!" De ő teljesen természetesnek kezelte az esetet, és aszerint viselkedett. Szerintem éppen ez a viselkedés, amit az ilyen helyzetben élő emberek elvárnának, nem pedig az, hogy "Jajj de bunkó a fiad! Hát ennek a szerencsétlen nyomorult embernek éppen elég baja van, és még faggatja is!"
2011. máj. 19. 14:39
25/42 A kérdező kommentje:
A bácsi nem volt az a tipikus sajnálni való emberke. Egy vidám, jókedéjü öregurat ismertem meg személyében, aki megtanult együtt élni eme problémával. Kicsit bicegve ment, de mást nem vettem észre rajta első ránézésre. Észre sem vettem, a bicegése okát, azt hittem, hogy egyszerüen fáj egy kicsit a lába, és azért biceg.
2011. máj. 19. 14:45
26/42 anonim válasza:
Jaj, dehogy volt bunkó! Gyerek, és a gyerekek őszinte kíváncsisággal fordulnak mások felé. Ami érdekli őket, azt bizony megkérdezik, és ez így van jól.
Anyád viselkedése viszont nagyon felháborít! Téged is megbántott, és a gyerek lelkébe is beletiport ok nélkül.
2011. máj. 19. 14:46
27/42 anonim válasza:
Szerintem nem. Egyszerűen csak ő még nem fél attól, hogy bunkónak nézik egy egyébként egyszerű hétköznapi kérdéstől. Akár egy felnőtt is megkérdezhetné, a válasz gondolom ugyanaz lenne a bácsitól. Ha pedig a bácsit zavarja, ezt is meg tudja mondani.
Vajon miért érzi cikinek egy felnőtt, hogy feltegye ugyanezt a kérdést?
2011. máj. 19. 14:50
28/42 anonim válasza:
Kedves Kerdezo,
Noveld gyermeked erdeklodeset, nyitottsagat emberek irant. Tobbet er mint egy egyetem, hogy el fog tudni, el akar majd beszelgetni barkivel, barmely korosztallyal.
Az en sztorim 18 eve tortent. Fiam tininek is orommel golfozott egy 80 valahany evessel is. Nyilt, oszinte, tarsasagot kedvelo gyerek volt mindig. Most, 23 evesen is emberekkel, direkt ontaktban dolgozik. Soha senkit nem biral, nem jon haza, hogy "na, ma a meloban, azzal a hulyevel ez tortent." Hagyja az embereket, hogy az eletuket eljek, rosszul vagy jol, nem szol meg senkit. En ha velemenyemet adom mas emberrol, legyen az idegen, barat vagy rokon, ram is szol.
2011. máj. 19. 15:09
29/42 anonim válasza:
Az otthon megbeszéljük a néni orrát az konkrétan én voltam :D Nem is tudtam, hogy városi legenda vagyok :) Anyu nem tartott bunkónak érte de azért égett erősen :)
2011. máj. 19. 15:26
30/42 anonim válasza:
ŰA gyerek nem gvolt bunkó,csak érdeklődő,ez természetes.
de ha a bácsi hallotta magából kikelni anyukádat,nah akkor anyukád nevezhető tapintatlannak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!