Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért? Csak mert más vagyok...

Miért? Csak mert más vagyok mint a sablon?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 14 éves lány vagyok most fogok ballagni (már várom azért is amit most írok)

Szóval...Az lenne a nagy problémám, hogy én nagyon zene mániás vagyok...De nem pop, RnB és hasonlókat hallgatok, hanem főként drum and bass-t, dubstepet, hardstylet, amiért úgymond kiközösítenek...Minden barátom mást hallgat, popot és ezeket a mai tömeg cuccokat, nekem az nem tetszik...És mikor zenéthallgatok suliban, van hogy odajön valamelyik barátnőm, ránéz a lejtászóra és elkezd fintorogni csak mert Camo & Krooked és hasonlók mennek és nem pedig Justin Bieber (akit mellesleg nagyon utálok)...

Vagy kiveszi a fülemből és aztmondja "mit hallgatsz?" nézem az arcát, és látom hogy hirtelen fintorogni kezd, aztán leejti a fülhallgatót és arrébbmegy...

Mindig is így "kiközösítettek" persze szeretnek, sokat vaygunk együtt, de pl ha kapok valami új ruhát észre sem veszik pedig elég ritka...Kicsit rossz érzés hogy 8 év után is így viselkednek velem :(

Hallgassam azt amit ők? Mit csináljak? Miért van ez?

14L - lassan 15... :/

2011. máj. 18. 13:26
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:

13:31: Nem, nem az a bajom. Hanem hogy miért kell rögtön flegmázni mikor zenéthallgatok és nem azokat a sz.rokat (már bocsánat) amiket ők...Nekem se tetszik mégsem mutatom ki ilyen nyíltan, ő dolguk, ők szeretik ez van.

A ruhás dolgot meg azért írtam, mert tudom nincs köze hozzá, de ha mind2 miatt ennyire nemérdeklem őket akkor egyáltalán mért barátkoznak velem? Nem úgy öltözök ahogyan ők...Meg azt nemtudom lehet e probléma, hogy közülünk nekem van először komolyabb barátom, és az egyikőjük elég nyíltan irigy (meg is mondta hogy az) ő flegmázik legkomolyabban...De ez elég zavaró nekem...

Középiskolába szerencsére oda megyek ami telivan fiúkkal, ők meg szerintem nem beyoncét és justin biebert hallgatnak elsősorban talán ott jobb lesz...

2011. máj. 18. 13:41
 12/33 anonim ***** válasza:
Ne hangoztasd hogy az o zenejuk neked nem tetszik. Ne adj velemenyt rola, ne engedd hogy belehuzzanak a zene temajaba. Ha ok megszoljak a te izlesedet, mond eg, privat dolog az izles, nem akarsz errol beszelni. Ha valaki megegyszer kihuzza a fulhallgatodat a fuledbol, igen is, kerd ki magadnak, mond meg hogy ezt nem turod el. Mikor hallgatsz zenet suliban? A szunetben? Ha zenet hallgatsz, allj el a tarsasagtol, ketto egyszerre ugysem megy.
2011. máj. 18. 13:41
 13/33 A kérdező kommentje:

13:37: ismerem Chase & Statust, szeretem őket is nagyon, Camo & Krooked (akiket szintén szeretek :D) csak egy példa volt..:)

13:39: tényleg? hát akkor én valahol a világ végén élek mert nálunk emiatt énvagyok "az a csaj aki sz@r zenét hallgat" ... amúgy elsősorban dnb-t hallgatok, és általában azokat sz@rozzák le, dubstepet is de azt nem akkora számban mint dnb-t...(tudom felesleges információk..nemtudom mrét irtam)

2011. máj. 18. 13:43
 14/33 A kérdező kommentje:

13:41: igen szünetben, vagy suliba menet és hazafele, de akkro nincsenek ott....nameg itthon mindig, most is, de amikor ittvannak akkor csak azt lehet hallgatni amit ők szeretnek, és amit én utálok, de meg se szólalok...

Sosem szóltam le egyiket se, csak Justin Biebert, mert őt elég nyilvánosan utálja több osztálytársam is, és mikor mondták mekkora egy sz@r akkor annyival becsatlakoztam hogy "hasonló véleményen vagyunk" ... :/

2011. máj. 18. 13:45
 15/33 anonim ***** válasza:

hát drágám meegértem a helyzeted, tekintve hogy zenei téren majdnem mindenvő vagyok,naon szeretem a Pet Shop Boys-t meg ezekt tehát fogadd meg a tanácsom

rakj be olyan 1-2 számot, ami mai, pl. Bieber, de ha nem szereted ne hallgasd, csak ha azok a hülyék jönnek, akkor kpacsoolj oda.

2011. máj. 18. 13:49
 16/33 anonim ***** válasza:
Fuu, most meghallgattam, mi is az a dubstep. Belehallgattam vagy 3 számba. Mwegértem azt, akinek ez nem tetszik. Igaz én a popzenétől is kikattanok.
2011. máj. 18. 13:52
 17/33 anonim ***** válasza:

Amugy attól függetlenül, hogy én is ilyet halgatok tényleg ez lett divatzene a fiatalok körében.

Ja és te mondod, hogy nem fikázod de itt azért írod, hogy milyen szar zenéket halgatnak.

Echte öcsém vagy... Csak nézz körül a világban mi a divat és rájössz hogy pont a dnb meg a dubstep a menö. A progresszivet váltotta meg a mindenki által dicsőitett minimalt...

2011. máj. 18. 13:55
 18/33 anonim ***** válasza:

Hát figyelj, én Budapesti vagyok, és a tizenévesek között most kifejezetten az ilyen zenék számítanak "menőnek" amiket te hallgatsz. Az ominózus Noise night Life nevű bulikon is ezek mentek, és taposták egymást a tizenévesek (sajnos szó szerint...)

Úgyhogy megnyugtathatlak: egyáltalán nem vagy te más mint a sablon, sőt...

2011. máj. 18. 13:56
 19/33 anonim ***** válasza:

Én egy vén pööcs vagyok, remélem nem baj, hogy beleszólok. Én a '80-as évek második felében voltam középiskolás. A mi generációnk általánosban még nem klikkesedett annyira a zenei ízlés alapján, de középiskolában már akadt rá példa. Én nem voltam egy zenebuzzi. Abszolút, mert nem érdekelt. Nem voltam muzikális alkat, nem is nagyon hallgattam semmit. Aztán a középsuliban köpték, vágták az együttesek neveit és rém utáltak valami 'depesmód'-ot. Olyannyira, hogy egymást cukkolták a diszkórajongók, hogyha valamelyiken fekete ruha volt, hogy 'mi van, depeses vagy?'. Én meg, mint egy igazi született különc egyre inkább felfigyeltem, hogy mi lehet ez az együttes, amit ennyire egyöntetűen, szinte kötelező utálni az osztályban. Valahonnan szereztem egy kazettát (akkor még az ment, kazi vagy max bakelit lemez:)) és meghallgattam. És rájöttem, hogy bakker, ez az én világom! Ez az együttes annyira az én lelkemből szól, hogy szinte egy-két nap alatt váltam Depeche Mode rajongóvá. Az első számuk a Strangelove volt, amit megismertem, az ma is adják előszeretettel rádióban. Olyan szinten váltam egycsapásra rajongóvá és zeneőrültté, hogy magam is meglepődtem, mert előtte nem volt még csak kedvenc együttesem vagy kedvenc stílusom sem. És egyből a hajamat és a ruhatáramat is átalakítottam. Ma nem tudom hogy megy, de akkor szokás volt külsőleg utánozni a kedvenceket. És sokan kicikiztek az iskolában, hogy pont én, akiből ezt nem nézték ki és pont ezt az együttest?-nahát! De én nagyon szerettem és vissza is szóltam, hogy hallgassátok csak a Pet Shop Boys-otokat, az való nektek. Én annyira belezúgtam a Depeche Mode zenébe, életfilozófiába, öltözködésbe, hogy szinte sejtszintig átitatódtam vele. És ez, hogy én ezt a zenét felsőbbrendűnek tartottam az átlag 12 egy tucat szaroknál, így úgy éreztem, hogy azt is megengedhetem magamnak, hogy ne is ismerjem az akkori aktuális napi slágerek előadóit. Mivel én Depeche Mode-os voltam.

Neked, kislány azt ajánlanám, hogy fejleszd fel az egódat olyan szintre, eddzed az önbizalmadat, hogy tudd vállalni magadat, hogy büszke légy a különcségedre. Vágj kicsit fel, hogy az túl könnyű és egyszerű, hogy valaki majmolja a fősodort, sokkal nagyobb lelkierő, műveltség és EREDETISÉG kell ahhoz, hogy valaki képes legyen a saját útját járni. És mégegy: aki tégedet azért megaláz, mert mást hallgatsz, mint ő, az nem érdemesült arra, hogy a kedvéért, a megfelelniakarásért bármilyen erőfeszítést tégy. Bármit teszel az életben, azt mérlegeld: "ártok vele valakinek?" nem? akkor senkinek semmi köze hozzá!!!

Sok szerencsét, acélozd magad és tetszik hogy nem vagy tucatáru. 39F

2011. máj. 18. 13:57
 20/33 anonim ***** válasza:
lehet irták már mások is, de a dubstep lett most a felkapott divatzene. és akkora nyomorékok és divatemberek hallgatják h elment tőle a kedvem. pedig én még akkor hallgattam amikor csak a nagyon füves és elvetemült emberek ismerték. erről ennyit. inkább fintorogjanak a zenédre mint ami nálunk megy. mindenki jaaj dubstep igy dubstep ugy. menjenek a f*szba
2011. máj. 18. 13:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!