Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Illik ilyet csinálni, nem...

Illik ilyet csinálni, nem bunkóság ez?

Figyelt kérdés

Sok embert megkérdeztem, igazából mindenki mást mondott, aztán megláttam a gyk-t, gondoltam ide is felteszem, hátha segít.

Következő a helyzet: Édesapám meghalt és most szombaton lesz a temetése.:(

Az ő családjával, mittomén testvérei, azok családja meg ilyenek, nem nagyon beszéltem sohasem. Van két féltestvérem, velük sem beszélek. Az a kérdésem, hogy a temetéste bunkóság lenne-e elvinnem a barátnőmet? 3 éve együtt vagyunk, ő is ismerte apát, jóban volt vele, de a hátramaradt családomból meg megint nem szeretnék megbántani senkit azzal, hogy egy idegent viszek, még ha nem is beszélek velük.

Köszönöm a válaszod.

2011. máj. 17. 12:29
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

A temetés nem a családról szól, hanem a halottról. Ha barátnőd ismerte, és ott akar lenni, akkor nehogy megtiltsa már valaki azt hogy ő gyászol. Senkinek semmi köze hozzá ki van ott meg ki nem.

Legfőképp én pl csalódott lennék, ha nem támogatna a szerelmem ilyen nehéz helyzetben és nem lenne ott a temetésen...

részvétem

2011. máj. 17. 13:20
 22/28 anonim ***** válasza:
Hogy lenne már bunkóság!? Teljesen természetes.
2011. máj. 17. 13:21
 23/28 anonim ***** válasza:
Szerintem se így nem bunkóság.Az volt a bunkóság amit velem csinálltak mikor az án apám halt meg.Az osztályfőnök fülébe jutott a dolog és a kérdezésem nélkül kivonultatta az egész osztályt a temetésre.Mondanom sem kell h mennyire szarul éreztem magam és h milyen rosszul esett pláne hogy akkor voltam 1.-ős gimnazista és mégcsak alig ismertem az osztálytársakat.
2011. máj. 17. 13:27
 24/28 Minii Vikii ***** válasza:

Szia!

Szerintem egyáltalán nem bunkóság. Mivel nagyon szoros barátok vagytok, és a papád is ismerte egyáltalán nem bunkóság. Ne hagyd, hogy mások ellenkezzenek veled. Állj a sarkadra! Részvétem a papád miatt!

Szervusz!

2011. máj. 17. 13:33
 25/28 anonim ***** válasza:
81%
Nem "idegent viszel el", hanem "Veled megy valaki", akivel 3 éve együtt vagy, támogat Téged, és személyesen ismerte is az elhunytat. Ha innen nézed, már nincs is kérdés. Részvétem.
2011. máj. 17. 14:09
 26/28 anonim ***** válasza:
Uristen! Ez dehogy bunkosag. Ha a baratnod ismerte is es menni szeretne, hogy lenne bunkosag? Azert o nem idegen. Azt hittem, hogy azt fogod irni, hogy azt akarod, hogy a feltestvereid ne menjenek a temetesre.
2011. máj. 17. 18:34
 27/28 anonim ***** válasza:

Alig több, mint egy éve voltunk együtt a párommal, mikor végre bemutatott imádott nagyapjának. Aznap este az öreg infarktust kapott és kórházba került:S Két hétig élet-halál között lebegett - én addig a családdal reménykedtem - majd elhunyt. Részt vettem a gyászszertartáson, a misén, a temetésen, családtagnak tekintettek és senkinek nem szúrtam a szemét, pedig messze vidéken voltunk..

Nem idegent viszel, hanem a párodat, akivel az életedet szándékozol egyszer összekötni - hiszen ha csak szabadidőpartner lenne, nem neveznéd barátnőnek - és akivel nehéz helyzetekben egymást támogatjátok, bátorítjátok. Ott a helye neki is.

2011. máj. 17. 19:10
 28/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat, akkor elég egyértelmű a dolog. Igazából csak azért kérdeztem, mert nem hogy a barátnőm, de még én is egy vad idegen vagyok a családban. Hiába testvérek meg rokonok meg mittomén, 5 évente amikor találkozunk csak hogy lássuk hogy ki él még, mindenki azzal kezdi, hogy milyen király új munkahelye van, meg hogy mennyit keres meg milyen jó audival jött, nézzük már meg. Itt nem az a baj, hogy pénzes idióta az összes, hanem az, hogy sokaknak a pénz az Istenük. Mi nem ilyenek vagyunk. Sem én, sem a bnőm, sem apa nem volt ilyen. Nem is igazán szeretjük a többieket, de hát tudjátok hogy hogy megy ez: család = SZÜKSÉGES rossz.:)

Mégegyszer köszönöm a válaszokat.

19F

2011. máj. 18. 08:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!