Illik ilyet csinálni, nem bunkóság ez?
Sok embert megkérdeztem, igazából mindenki mást mondott, aztán megláttam a gyk-t, gondoltam ide is felteszem, hátha segít.
Következő a helyzet: Édesapám meghalt és most szombaton lesz a temetése.:(
Az ő családjával, mittomén testvérei, azok családja meg ilyenek, nem nagyon beszéltem sohasem. Van két féltestvérem, velük sem beszélek. Az a kérdésem, hogy a temetéste bunkóság lenne-e elvinnem a barátnőmet? 3 éve együtt vagyunk, ő is ismerte apát, jóban volt vele, de a hátramaradt családomból meg megint nem szeretnék megbántani senkit azzal, hogy egy idegent viszek, még ha nem is beszélek velük.
Köszönöm a válaszod.
Ne foglalkozz azzal, hogy ki mit gondol! A barátnőd is a családhoz tartozik, ha már ilyen régóta együtt vagytok, igenis ott a helye melletted.
Részvétem!
Hát azt írod, hogy különféle válaszokat kaptál a kérdésedre.
Őszinte leszek: Nekem a fejembe nem fordult volna meg, hogy ezen gondolkodjak. Evidens, hogy ha a barátnőd is úgy gondolja, akkor viszed magaddal.
Fogadd őszinte részvétemet!
Csatlakozom az előttem szólókhoz, szerintem is egyértelmű,hogy jön velem a barátom.
20/L
még szép hogy elviszed a párodat
ha arról lenne szó hogy csak 1 hete ismered azt mondanám
nincs ott keresni valója hisz még egymást se ismeritek
de mivel 3 ÉVE együtt vagytok ez természetes dolog
jóban rosszban.....
Részvétem!
Hacsak nem kifejezetten szűk családi körben történik a temetés, akkor az a szokás, hogy az megy, aki szeretné leróni a tiszteletét az elhunyt felé.
Amikor nagymamám meghalt és a lakhelyünktől 130 km-re volt a temetés, 150(!!) ember jött buszokkal, mert bár őt nem mindenki ismerte, édesapám felé gyakoroltak gesztust, hogy jelen voltak az édesanyja temetésén.
Tehát a temetés a hátramaradottaknak is szól, nem csak az elhunytnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!