Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mégis mit képzelnek magukról...

Mégis mit képzelnek magukról a kisgyerekes anyukák legtöbbje, övék tán a világ?

Figyelt kérdés

Nem ez volt az első ilyen eset,szinte mindig ez van akárhova megyek.

A baba kocsit tologató anyukák ha összetalálkoznak megállnak a járda közepén beszélgetni. Már nagyon utálom,h ilyenkor nem képesek inkább arrébb menni,hisz a járda mindenkié és mások ott közlekedni akarnak,nem pedig keresztül kasul a füvön,vagy épp lelépni az úttestre a járdáról h ki lehessen kerülni őket.

Biztos vannak kivételek akik nem ilyenek,de a legtöbb sajnos igen. Mintha azt hinnék ők mindent megtehetnek mert gyerekük van vagy nem tudom.

2011. máj. 15. 19:03
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/121 anonim ***** válasza:
66%
Nektek van egyáltalán gyereketek? Mert nekem van. 20 hónapos lesz. De persze én nem értek a gyerekneveléshez, ti igen. Gratulálok.
2011. máj. 20. 14:37
 112/121 anonim ***** válasza:
35%
Keresztanyámnak 4,keresztapámnak pedig 5. Szerintem ők értenek hozzá, mégsem hisztizett egyik gyerekük sem, és soha nem ütötték meg őket, tiszteletben és szeretetben nevelték, csak itt a kulcs,hogy nevelték.
2011. máj. 20. 14:38
 113/121 anonim ***** válasza:
80%

Na azt azért elmondanám, hogy bizony létező fogalom a személyiségfejlődésben a dackorszak, más kérdés, hogy egy adott gyereknek milyen a vérmérséklete, és mennyire durva nála ez a bizonyos korszak. Én aztán nem vagyok az a fajta szülő, aki nem ad büntetést, vagy nem szól rá a gyerekére, mert "jajistenem, sérül a lelke", de azért abban biztos vagyok, hogy a fejlődésnek vannak fokozatai, és ezeket meg kell élni, mert ha nem történik meg, ha a szülő teljesen elnyomja ezeket, akkor az károsan is hathat. Én nem vagyok a gyerekem rabszolgája, nem ő az úr a háznál, de azt teljesen természetes dolognak fogom fel, hogy vannak hisztis időszakai. Persze ez nem azt jelenti, hogy megfelelő viselkedésnek tartom, ha a boltban a földhöz csapja magát (ilyen nem is nagyon fordult elő), de nem érzem úgy, hogy rossz szülő vagyok, amiért bizony már az én gyerekem is nekiállt olykor nyilvános helyen óbégatni ezért azért. Ha nagy feneket kerítenék a dolognak, akkor persze nyeregben érezné magát, és azt gondolná, hogy ezzel mindent el lehet érni, de pont hogy ilyenkor inkább nem is figyelek, így hamarabb abbahagyja. Elmagyarázni, hogy ezt nem szabad, nem érdemes egy éppen hisztiző gyereknek, mivel ilyenkor rohadtul nem arra figyel, hogy mit mondok. A megbeszélés a hiszti után következik, amikor már képes figyelni.

De szerintem itt fölösleges gyereknevelési kérdéseket boncolgatni, egyrészt (és ez csak az egyik fele), mert akinek nincs gyereke, az hiába hagyatkozik saját gyerekkori emlékeire, vagy rokon gyerekek viselkedésére, egész más szemszögből látja az ember, ha tényleg ő maga nevel egy gyereket. Másrészt pedig, még az sem biztos, hogy mindent tud, aki már felnevelt 1-2-3 gyereket, mivel nincs két egyforma gyerek, ahogy nincs szabvány gyerek sem, úgy nincs szabvány gyereknevelés sem.

2011. máj. 20. 14:43
 114/121 anonim ***** válasza:
70%

Totál egyetértek az utolsóval. Ne dumáljon az, akinek nincs SAJÁT gyereke, és csak azt látja, ami a családban megy, keresztszülőknél - gondolom nem nézted végig mind a 9 gyerek fejlődését napi 24 órában. Akkor meg ne oszd az észt, nekem, akinek van gyerekem.

Egyetlen szóval nem írtam, hogy verném a gyereket, egyetlen szóval nem írtam, hogy nem nevelem - nem is tudom, honnan veszel ilyeneket. De bizony most van abban a korszakban, hogy ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja, előveszi a hisztit. Toporzékol, sír, és bár biztosan nem így gondolod, de bizony igen, tudom kezelni, és nem hisztizik órákig, max. 2 percig. Van, hogy erélyesebben rá kell szólnom, és ez válik be, van, hogy figyelmen kívül kell hagyni, és ez válik be, van, hogy el kell terelni valamivel a figyelmét, és az válik be... De éppen jönnek a fogai, a fájdalmat is így vezeti le, na meg amúgy sem az a tedd ki, hagy hűljön természetű gyerek, eléggé heves vérmérsékletű, akár csak az anyja (azaz én), meg az apja. Nincs minden gyerekre ráhúzható nevelési séma, és mivel tényleg fingod nincs a gyereknevelésről, szerintem ne akarjál ilyenbe beleszólni, jó?

2011. máj. 20. 14:51
 115/121 anonim ***** válasza:
17%
Mégis honnan tudod, hogy nem néztem végig???? Egy szóval sem írtam, hogy nem éltünk együtt és azt sem, hogy nincs saját gyerekem, az észt pedig te osztottad, amikor azt írtad nincs hiszti nélküli gyerek..Akkor engem a gólya hozott.
2011. máj. 20. 14:54
 116/121 anonim ***** válasza:
38%
Ja és azt sem írtam,hogy bárki verné a gyerekét, csak azért tettem hozzá, mert a gyereknevelés témakörnél ez mindennapos kérdés, és megelőztem, de eszembe sem jutott, hogy bárki itt verné a gyerekét,nem is értem miért vetted magadra. Tudod a gond nem azzal van, akinek fáj a foga, az én könnyem is kicsordul, ha annyira fáj, a gond mint már fent százszor megemlítette nem egy ember, azzal van,akit nem érdekel mi történik. Volt aki röhögve nézte végig, ahogy a gyereke mindent lepakol a polcról, pedig szerintem annak nem volt vicces,akinek vissza kellett raknia. Arról nem tehet a gyerek, hogy azt teszi, ami meg van engedve és arról sem, ha fáj neki a foga vagy a hasa és sír,eszébe sem jutott senkinek sem a gyerekeket hibáztatni érte. Az viszont hibás, aki úgy viselkedik másokkal szemben, ahogy fent fel lett sorolva.
2011. máj. 20. 14:58
 117/121 anonim ***** válasza:
73%
Én már itt kiszállok, nem fogok leállni veled vitázni, mert értelmetlen. Biztosan együtt éltél mind a 9 kisgyerekkel 0-24-ig, egészen 18 éves korukig, amíg fel nem nőttek, és biztosan neked is van legalább 8 gyereked, akiket szuperül nevelsz, SOHA EGYIK SEM hisztizett semmiért, és te sem hisztiztél, sírtál, soha semmiért, örülj neki, hogy te egy csodabogár vagy, sőt, az egész családod az. Az emberiség mintapéldányai, benneteket kellene csak klónozni, mi tök fölöslegesek vagyunk ezen a földön. Szervusz.
2011. máj. 20. 15:18
 118/121 anonim ***** válasza:
34%
Hát, akkor sértődj meg, sajnálom, ha megbántottalak, nem is neked céloztam a mondandóimat és a fenti sértést sem én írtam. Én tisztelem azokat az embereket, akik a mai világban gyereket mernek vállalni és rendesen nevelik, én csak azokat nem tudom megérteni, akikről a kérdés önmagában szólt, bár ez egész kérdés nem is a gyerekre irányult, hanem a járda közepén álló anyukákra.
2011. máj. 20. 15:26
 119/121 anonim ***** válasza:
63%
Egyébként azért, mert valaki gyereket szült, még lehet totál hülye a gyerekneveléshez. Nem lett okosabb semmivel. És ha a gyerekszüléshez társulna a gyereknevelés képessége, nem lennének hülye gyerekek és felnőttek.
2011. máj. 20. 21:50
 120/121 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem is lehet attol meg hulye a gyerekneveleshez valaki, hogy van gyereke. Van rossz szulo is, de akinek nincs gyereke, az majd meglatja, hogy a sajatjaval teljesen mas lesz "belulrol" nezni a dolgokat, mint kulsoskent a keresztszuloknel illetve minden gyerek mas. Majd akkor nyilatkozzon, addig nem tud hiteles lenni a valasza. Ugy birom, hogy itt tobb temaban is elojon, hogy az egyik baratno unokatestverenek az unokaoccse x y dolgot hogy csinalt es akkor csak ugy a tuti. Persze, persze...mindahanyan vagyunk, annyifelekeppen elunk es csak azert, mert valami bevalik x-nek, y-nak nem biztos, hogy mukodni fog a gyerekneveleseben. De kulsos nem sokat lat ebbol eleve.
2011. máj. 20. 23:02
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!