Mégis mit képzelnek magukról a kisgyerekes anyukák legtöbbje, övék tán a világ?
Nem ez volt az első ilyen eset,szinte mindig ez van akárhova megyek.
A baba kocsit tologató anyukák ha összetalálkoznak megállnak a járda közepén beszélgetni. Már nagyon utálom,h ilyenkor nem képesek inkább arrébb menni,hisz a járda mindenkié és mások ott közlekedni akarnak,nem pedig keresztül kasul a füvön,vagy épp lelépni az úttestre a járdáról h ki lehessen kerülni őket.
Biztos vannak kivételek akik nem ilyenek,de a legtöbb sajnos igen. Mintha azt hinnék ők mindent megtehetnek mert gyerekük van vagy nem tudom.
Az udvariatlan viselkedes, magyarul a bunkosag nem csak a kismamakra jellemzo. Ez nekem kulonosen feltunik, mert kulfoldon elunk, s ha hazamegyunk mindenhol ezt tapasztalom, bar mar nem hasznalom a tomegkozlekedesit.
Annak a valaszolonak aki a nagy babakocsira panaszkodott: kepzeld el, hogy a kismamak tobbsegenek nincs hazi rabszolgaja aki bevasarol helyette, es a gyereknek kell a plusz pelenka az utra mert nem tud meg a wc-be sz@rni, kell valami innivalot is vinni neki mert nem erti meg egy baba hogy varjon az ivassal, kell ezt-azt az ember lanyanak magaval vinni, nem csak vilagkoruli utra. Aki meg a siro gyerek miatt nyavajgott, varjal csak mig neked lesz gyereked, kivancsi vagyok mit csinalsz vele ha odaveri magat a foldhoz a boltban. Felpofozod talan?
Epilepsziás vagyok és egyszer majdnem rohamom volt a buszon, szédültem, rosszul voltam, féltem, hogyha nem ülök le, akkor nagyot esem a roham miatt és beverem a fejemet, sajnos volt már erre példa. Anyával voltam, sokan voltak a buszon és volt egy szabad ülőhely, volt egy nő a kislányával, olyan 5 éves lehetett a gyereke, láttam, hogy közeledik az ülőhely felé, de nem érdekelt, leültem előtte, mikor odaért hozzám, akkor felemelte a hangját, nem emlékszem pontosan, hogy mit mondott, de valami olyasmit, hogy ezek a mai fiatalok, senki sem tanítja meg őket a jól neveltségre, szégyellhetem magam. Erre mérgesen ránéztem és mondtam neki, ha nem akar végignézni egy epilepsziás rohamot, akkor hagyjon békén.
Mindjárt elhallgatott.
Én is babakocsis kismama vagyok. Nem szoktam elfoglalni a járdát :) És a gyereknek is inkább elterelem a figyelmét a boltban, minthogy üvöltsön.
De amikor babakocsival busszal utazom (ritkán, inkább kocsival járunk, pont ezért), akkor mindig van egy halom paraszt, amelyik elfoglalja a babakocsi helyét, és még neki áll feljebb, ha szólok, és biz ha nem megy odébb, akkor nekitolom a kocsit. Ugyanis nem véletlenül vannak ott nagyobb helyek. Ja, meg olyan babakocsim van, amit fel kell emelni ha leszállok, mert a buszsofőröket nem tanították meg parkolni,és a sok b@rom nemhogy segítene (a felszállók), még beállnak az ajtóba, hogy elsőnek szállhassanak fel. Oké, értem én, hogy nem segít levinni, ezzel semmi gond, de legalább ne hátráltasson...
Szóval nem csak a kismamák katasztrófák, de belátom, ők IS.
Van olyan, hogy az ember megfeledkezik magáról akaratlanul, és úgy áll meg a babakocsival vagy akár anélkül beszélgetni a járda közepén. Ilyenkor nem tapsolni meg megjegyzéseke kell tenni, hanem szólni normális emberi hangnemben, hogy vegyenek észre. Ilyen után én is inkább téged láttalak volna a sárban, viszont ha a megjegyzésedet normálisan közlöd, akkor egy "elnézést" keretében arrébb mennék.
Ha eleve ugrasz az ilyen szituációkra ne is várd, hogy bárki még udvarias is legyen veled. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten. És nekem nem mondja senki, hogy még soha az életben nem lett volna útban bárkinek is, babakocsival vagy anélkül teljesen mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!