Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kérnétek pénzbeli hozzájárulás...

Kérnétek pénzbeli hozzájárulást, ha igen menynit igy félig együtt lakva?

Figyelt kérdés

Több éve együttlevő pár vagyunk,én albérletezek egyetem elejétől,dolgozok suli mellett.Párom szüleivel lakik,főállásban dolgozik,benzinen kivül semmire nem költ,sulit is a cége fizeti.

Régebben hétköznap 1-2 nap,meg hétvégén nálam volt,de vacsit hétköznap főztem csak,hétvégén este jött-reggel ment,melós kajáját megvette útközben.

Pár hónapja viszont heti 1-2 napot van a szüleivel,többit nálam (nálunk?),minden este főtt vacsi,nem is jó akármi,másnapra csomagoljak reggelit,néha ebédet is,ha már elvisz engem is melóba (ő melóhelyétől párszáz méterre van az enyém),ne kelljen megállnia venni.

Suli mellett nem tudok főállást válallni,igy 70ezer körül van egy hónapom,amiből 40-45 elmegy albi+rezsi.

A napi kaját igy már nem tudom kigazdálkodni,minimális tartalékom elfogyott ma,fizu meg jövöhéten van csak.

Szóltam neki még múlt héten,hogy 10ezrem van össz,amiből bérlet és fogamzásgátlót kell venni,ami együtt 7ezer kb.

Reggel mondtam h akkor gyógyszerem váltsa ki,meg hétvégi kaja ő dolga,de olyan furcsán mondta h jó.

Pedig innentől vagy régi rendszer és nem főzök rá,nem veszek neki is mindent ami kell (borotvás cucc,tusfürdő,reggelik,ez az ami épp kell neki),vagy hozzájárul a dolgokhoz,mert ezt nem tudom fizetni.

Vélemény?

2011. máj. 13. 13:59
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
Én a helyedben annyit tennék, hogy nem venném az ő dolgait (pl borotva, tusfürdő stb), és neki csak olyan kaját csinálnék amire ő nem sajnálja a pénzt, magamnak pedig ugyanúgy megcsinálnám a finom husis kaját. Mikor rákérdez, hogy miért van egy így, akkor elmondanám neki, hogy: amikre te magad is sajnálod a pénzt, akkor nem lehetnek olyan fontosak, ezért én sem költöttem feleslegesen a saját pénzem. Ha mégis kell, akkor vedd meg.
2011. jún. 6. 14:59
 42/43 A kérdező kommentje:

ez jó...csak majdnem mindenből tudja az enyémet is használni (alapból azért kezdtem el neki venni külön dolgokat,mert utálom ha valaki elhasználja amit direktbe magamnak veszek,legyen az egy drágább eldobható borotva ami nekem elég 2 hónapra,ő meg 1 hét alatt elhasználja,mert nem férfi borostára való)

rá kell magam szánnom egy normális átbeszélésre

2011. jún. 6. 18:05
 43/43 anonim ***** válasza:

24.óra, és van miről beszélnetek.

Már ne haragudj, de ha egy pasi női borotvát használ, mert eszébe nem jut VEGYEN magának egy csomaggal, az már nem spórolás, nem feledékenység, nem az, hogy "eddig anyu vette, és nem tudom hol lehet kapni"...

Ez már kortól, önállóságtól független pitiánerség, élősködés és szarrágás.

2011. jún. 6. 20:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!