Kérnétek pénzbeli hozzájárulást, ha igen menynit igy félig együtt lakva?
Több éve együttlevő pár vagyunk,én albérletezek egyetem elejétől,dolgozok suli mellett.Párom szüleivel lakik,főállásban dolgozik,benzinen kivül semmire nem költ,sulit is a cége fizeti.
Régebben hétköznap 1-2 nap,meg hétvégén nálam volt,de vacsit hétköznap főztem csak,hétvégén este jött-reggel ment,melós kajáját megvette útközben.
Pár hónapja viszont heti 1-2 napot van a szüleivel,többit nálam (nálunk?),minden este főtt vacsi,nem is jó akármi,másnapra csomagoljak reggelit,néha ebédet is,ha már elvisz engem is melóba (ő melóhelyétől párszáz méterre van az enyém),ne kelljen megállnia venni.
Suli mellett nem tudok főállást válallni,igy 70ezer körül van egy hónapom,amiből 40-45 elmegy albi+rezsi.
A napi kaját igy már nem tudom kigazdálkodni,minimális tartalékom elfogyott ma,fizu meg jövöhéten van csak.
Szóltam neki még múlt héten,hogy 10ezrem van össz,amiből bérlet és fogamzásgátlót kell venni,ami együtt 7ezer kb.
Reggel mondtam h akkor gyógyszerem váltsa ki,meg hétvégi kaja ő dolga,de olyan furcsán mondta h jó.
Pedig innentől vagy régi rendszer és nem főzök rá,nem veszek neki is mindent ami kell (borotvás cucc,tusfürdő,reggelik,ez az ami épp kell neki),vagy hozzájárul a dolgokhoz,mert ezt nem tudom fizetni.
Vélemény?
sosem érdekelt h mennyit költök rá igazából,sosem kértem el akármit vettem neki (nem ajándék,hanem napi dolgok,szgéphez,kocsiba,ruha,befizetnivaló)
Jövőhónaptól dupla ennyi pénzem lesz,megtehetném továbbra is,de már nincs kedvem
szeretem,de nem szeretném továbbra is azt nézni,h marad-e magamra pénzem,vagy minden elmegy kajára az albi+rezsi befizetése után:S
nem rohanom le,nem szokásom
együtt megyünk haza,útközben annyi lesz a különbség h ő veszi elő a pénztárcáját
csak erre rá kellene szokatni,h nekem ne kelljen már ennyit rákölteni,következő fizumból új ruhákat akarok (rég nem vettem semmi ilyet:()
Jajaj. Nálunk is ez volt, aztán elegem lett, hogy egy férfit én tartsak el. Mondtam, hogy vagy beleadja mindennek a felét vagy kiakadok és akkor hallgathatja minden vásárlás után, hogy mennyire nem tudom a rezsit fizetni és az lesz a vége, hogy a kapcsolatunk rá megy. Szakítottunk egy pár hónapra, mert annyira elegem lett, pedig a végén szegény már mindennek adta a felét, de volt, hogy elmentünk barátokkal vacsizni és ott osztott szorzott, hoyg mennyi az én részem és az övé, na ettől hányingerem lett. Ja és mellesleg az én lakásomban laktunk.:)
Érdekes megértette, hogy mi mennyibe kerül. Mondanom sem kell semmit, mindent Ő fizet amit veszünk én a rezsit utalom. De ehhez nálunk kellett egy szakítás és egy veszekedés. Tény, hogy én kerestem mindig jobban, de egy férfiben kell, hogy legyen annyi, hogy legalább a saját részét fizesse, amíg nincs házasság, utána pedig igenis tartsa el a nőt, amíg otthon van a gyerekkel. Nekem ez nagyon jó, hogy én fizetem a rezsit Ő a vásárlásokat, nagyjából ugyanannyi a kettő, és nem is tudnék többet fizetni. Azóta a férjem,és van egy lányunk is, mert ettől eltekinte, a legjobb ember a világon, csak ez nem esett le neki, hogy enegem ez zavar, ha előbb megbeszéljük lehet nem is lett volna szakítás belőle.
Mindenképpen kérj tőle pénzt.mindent fizessetek felesbe.vedd meg mindig ami kell,vezesd ez füzetben mit vettél,mennyiért és csatold hozzá a blokkot is,majd mutasd meg neki,számlojátok ki mennyi a fele.
Nem értem a párodat,miért ilyen.
jó alapos beszélgetés.ha semmi akkor fel is út-le is út.sztem nincs más megoldás.
Igazából ő messziről sem tudja mi az az anyagi probléma,a szülei elkényeztették,megtehették,15 éves koráig nem igazán dolgozott,addig tanult.
Ő nem tudja milyen besoztani 20ezret kajára 1 hónapban.
nekem kellene erélyesebbnek lennem,magától sosem fogja észrevenni,akkor sem ha mondom h most ő fizet mert nincs.Nyakam rá h hétfőn kapok fizut,onnantól ugy veszi h már örökké lesz pénzem
*Most 30év után ott tartanak hogy apa milliomos mert egy csomót spórolt+ szülők segítették, anya meg nem és együtt élnek, állandó vita a pénz.
Ez azért nem egészen így van. Ha házasok, akkor tök mindegy, kinek a nevén van a pénz és ki kereste, a házasság alatt szerzett összes jövedelem közös. Ha meg nem házasok, akkor így járt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!